Співмешканці ув’язнили жінку та набрали на неї онлайн-кредитів

Співмешканці ув’язнили жінку та набрали на неї онлайн-кредитів

Сорокарічна, раніше судима, жінка та тридцятилітній чоловік, змовившись, на три доби ув’язнили в одній із квартир Хмельницького, де на той час разом мешкали, малознайому середніх років жительку Старосинявського району. Аби заволодіти особистим майном та коштами, бранку били й погрожували спалити її будинок. Про це повідомила прес-служба Хмельницького міськрайонного суду.

В обвинувальному акті, який знаходиться на розгляді в Хмельницькому міськрайонному суді, йдеться про те, що зловмисники змушували потерпілу оформлювати онлайн кредити на її паспортні дані для подальшого отримання ними грошових коштів. Коли ж залякувань та погроз виявилося замало, жінка завдала потерпілій ряд ударів по обличчю, від чого та отримала крововиливи в навколоочних ділянках та садна обличчя. Палицею по ногах жертву бив спільник.

Із сумочки потерпілої підозрювані викрали паспорт, банківські картки і телефон. Скориставшись тим, що жінка спить, оформили онлайн-кредит на її банківську картку й того ж дня майже всю суму, 6500 гривень, зняли. Після чого картку було заблоковано банком. Наступного ж дня під впливом погроз і побоїв потерпіла погодилася в приміщенні відділення одного з банків отримати нову банківську картку. Невдовзі й на цю картку оформили один за одним два онлайн-кредити і всю суму, майже 5000 гривень зняли. Вже за день жертва зі свого полону змогла втекти.

Того ж дня підозрюваний, за показами свідків, потрапив у кареті швидкої медичної допомоги на прийомний покій Хмельницької міської лікарні, вказавши лікарям ознаки цирозу печінки. Однак, тільки вийшовши зі швидкої, з території лікарні втік та направився до Летичева, звідки сам родом, таким чином переховувався від органів досудового розслідування та прокуратури.

Обоє підозрюваних не працюють та без постійного місця реєстрації. Слідству підозрюваний повідомив, що має на утриманні шістьох неповнолітніх дітей.

Обох спільників обвинувачують у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 189 (вимагання, поєднане з насильством), ч. 2 ст. 185 (Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою), ч. 1 ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання офіційних документів), ч. 3 ст. 357 (Незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом) КК України. Окрім того підозрюваному інкримінують і ч. 1 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів).

Нагадаємо, найсуворіша з вищезазначених, санкція ч. 3 ст. 189 КК України передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває. Тим часом днями Хмельницький міськрайонний суд подовжив запобіжний захід у виді тримання під вартою обом підозрюваним включно до 6 липня поточного року.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Хмельницькому молодий водій збив пішохідку
У Хмельницькому бюджет спрямували на підтримку Сил Оборони
У Хмельницькому відбудеться зустріч із письменницею Люко Дашвар
На Хмельниччині під час пожежі загинула жінка
На Шепетівщині чоловік ображав та виганяв з квартири колишню дружину
У Хмельницькому врятували 16-річного хлопця, який намагався вкоротити собі віку

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині підозрюють лікарку у смерті немовляти
На Хмельниччині перед судом постане винуватець ДТП, який нетверезим наїхав на 70-річна пішохідку 
У Хмельницькому молодий водій збив пішохідку
На Хмельниччині засуджений зізнався, що переносив по території колонії наркотики
На Хмельниччині мати залишила малих дітей, а сама розважалася з сусідом та його друзями
На Хмельниччині посадовець вимагав хабарі за утилізацію небезпечних відходів
FacebookTelegramViberWhatsAppX