На Хмельниччині молода жінка дала лупня чоловікові

На Хмельниччині молода жінка дала лупня чоловікові

Хмельницький апеляційний суд скасував постанову місцевого суду та звільнив хмельничанку від адміністративної відповідальності за домашнє насильство (частина 1 статті 173–2 КУпАП) за малозначністю правопорушення й оголосив їй усне зауваження. Провадження у справі — закрив. Таким чином, частково задовольнивши апеляційну скаргу її адвоката.

Як встановив суд, 15 жовтня 2023 року жінка нецензурно облаяла чоловіка, ображаючи та принижуючи його, й кілька разів вдарила долонею по голові.

Хмельницький міськрайонний суд, дослідивши докази (заяву чоловіка, його пояснення, аудіо- та відеозаписи, які підтверджували конфлікт, протокол про вчинення адміністративного правопорушення), визнав її винною у домашньому насильстві, оштрафував на 170 гривень й стягнув 536 гривень судового збору.

«Захисник хмельничанки оскаржив постанову до апеляційного суду. Він просив врахувати, що конфлікт, який спровокував сам потерпілий, був нетривалим, його підзахисна діяла на емоціях, неодноразово просила вибачення та визнала вину. Зараз шлюб між подружжям розірвано. Жінка перебуває у відпустці по догляду за дитиною, має незадовільне матеріальне становище, тому просив звільнити її від адміністративної відповідальності через малозначність правопорушення та обмежитись усним зауваженням. Висновки суду першої інстанції про доведеність вини жінки у вчиненні домашнього насильства — законні, обґрунтовані та відповідають фактичним обставинам справи, вважає апеляційний суд. Водночас ХАС зазначив, що при накладенні стягнення суд не повною мірою дотримався вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення», — повідомляє Хмельницький апеляційний суд.

Серед іншого, суд зауважив, що конфлікт між подружжям, яке перебувало в процесі розлучення, спровокував сам потерпілий — й він це підтвердив. 27 листопада 2023 року шлюб між сторонами був розірваний.

Зважаючи на обставини правопорушення, дані про особу, яка його вчинила, її щире розкаяння та вибачення перед чоловіком, низький рівень небезпеки вчинення домашнього насильства, а також те, що вона перебуває у відпустці по догляду за малолітнім сином, тому не працює й має незадовільне матеріальне становище, ХАС констатував, що стягнення у виді штрафу буде для неї надмірним тягарем і не відповідатиме принципам справедливості, індивідуалізації та гуманності призначення покарання.

«Враховуючи зазначене вище, у порядку статті 22 КУпАП, вважаю за можливе визнати адміністративне правопорушення малозначним, звільнити її від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням, чого буде достатньо для забезпечення виховного впливу та запобігання вчиненню нових правопорушень», — йдеться у постанові апеляційного суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


3 коментарі до статті «На Хмельниччині молода жінка дала лупня чоловікові»

  1. KGB коментує:

    Шкода,що лиш долонькою влупила.
    Треба було чавунної сковорідкою-ввд неї часто кращий ефект!😄😄😄😄

  2. Кака Бека коментує:

    рівноправність))),а що було б як би було навпаки?)

    • Поліція України коментує:

      жінки мають право бити и матюкати чоловіків, а чоловіки цього права не мають, тому їх суди судять і карають. Ось таке нерівноправні стосунки, суди і муссора завжди проти чоловіків!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Важила вона 140 кг, а довжина її була 5,7 м: Хмельницький рибгосп розвіює міфи про зубасту легенду
Як середньовічний магнат на Хмельниччині замок будував
Паралімпійка із Хмельниччини стала ще ближче до здійснення мрії
Вода від сусідів залила стелю й стіни квартири: що вирішив суд на Хмельниччині
У Хмельницькому в лабораторію можна здати живого кліща: скільки вартує дослідження
Після аварії на ЧАЕС потяг «москва-Хмельницький» перестав курсувати не одразу

Читайте у цій рубриці



Засудили жителя Полтавщини, який «відзначився» у Хмельницькому
У сусідній із Хмельниччиною області на коліях загинула жінка
На Хмельниччині судили жінку, яка справила природні потреби перед дверима поліції
На Хмельниччині є летальний випадок від кашлюка: захворюваність набирає обертів
На Хмельниччині шахрай представився поліцейським
На Хмельниччині чоловік перевів на картку афериста усі заощадження
FacebookTelegramViberWhatsAppX