На Хмельниччині з вікна випав 4-річний хлопчик під час того, як просив поїсти у перехожих

На Хмельниччині з вікна випав 4-річний хлопчик під час того, як просив поїсти у перехожих

На Хмельниччині суд частково задовільнив позов Органу опіки та піклування Красилівської міської ради Хмельницької області до чоловіка та жінки про відібрання дітей без позбавлення батьківських прав.

Сім’я відповідачів протягом багатьох років перебувала в полі зору Служби у справах дітей Красилівської міської ради та Красилівського Центру надання соціальних послуг, через стабільну бездіяльність та безвідповідальність за своє відношення до батьківських обов’язків. Через постійні борги за комунальні послуги у 2016 році на довгий термін в квартирі було відключено водопостачання, електроенергію. Зважаючи на те, що у квартирі проживали малолітні діти, борг по водопостачанню за рішенням міської ради було списано, разом із тим, станом на 31.12.2022 борг за водопостачання знову складав 1808,58 грн.

Минулоріч у червні на засіданні Комісії з питань захисту прав дитини в черговий раз було розглянуте питання неналежного виконання батьківських обов’язків батьками. Відповідно до рішення Комісії з питань захисту прав дитини батьків вкотре наголошено на тому, що належне виконання батьківських обов’язків несе відповідальність відповідно до п. 2 ст. 164 Сімейного Кодексу України.

А вже 29 грудня минулого року в телефонному режимі Служба у справах дітей отримала інформацію, що в одному з будинків по з вікна випала дитина — хлопчик років чотирьох.

«Відповідно до інформації Красилівського Центру надання соціальних послуг від 29.12.2022 № 01-04/330 громадянка досить часто залишала своїх малолітніх дітей бездоглядними, що несло явну небезпеку для малолітніх дітей, залишаючи їх без їжі та води. Саме тому, що хлопчик (середущий) шукав чогось поїсти у сміттєвому відрі, а потім через вікно став просити у людей, які проходили повз їхні вікна, випав з вікна першого поверху. В терміновому порядку Службою у справах дітей було підготовлене клопотання до органу опіки та піклування про негайне відібрання малолітніх дітей, з місця, де їм загрожує небезпека та направлення їх до закладу охорони здоров’я для проведення обстеження стану їх здоров’я, надання необхідної медичної допомоги в стаціонарних умовах та документування факту пошкодження (при наявності) при падінні дитини з вікна», — йдеться у матеріалах справи.

Протягом часу перебування малолітніх дітей відповідачів в КНП «Красилівська багатопрофільна лікарня» Красилівської міської ради, спеціалісти Служби у справах дітей з’ясували про місце перебування батька дітей та звернулися до нього з пропозицією після обстеження у медичному закладі забрати своїх малолітніх дітей в свою сім’ю, допоки мати не створить належних та безпечних умов для їхнього проживання. Батько відповів однозначно та категорично — він не має бажання і не має куди їх забирати, так як проживає зі своєю матір’ю та сестрою у двокімнатній квартирі.

Мати ж дітей перебуває на обліку у Центрі надання соціальних послуг з квітня місяця 2020 року, як така, що опинилася у складних життєвих обставинах.

«Відповідно до актів обстеження матеріально побутових умов проживання сім’ї, в квартирі антисанітарні умови, здебільшого взагалі відсутні продукти харчування, відсутнє повноцінне харчування для дітей, в квартирі не прибирається, постільна білизна не прана, надто брудна, посуд не миється, на хні гори сміття, гори недопалків та пляшки з алкоголю. Висновки комісії в кожному акті — це неспроможність і небажання батьків жити в умовах, в яких належить жити дітям, їхнє умисне ухилення від виконання батьківських обов’язків, що протягом тривалого часу несло загрозу здоров’ю дітей», — зазначає суд.

Вивчивши усі матеріали справи, суд ухвалив:

«Позов Органу опіки та піклування Красилівської міської ради Хмельницької області до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про відібрання дітей без позбавлення батьківських прав, — задовольнити частково. Відібрати у батьків трьох дітей без позбавлення їх (відповідачів) батьківських прав. Дітей передати органу опіки та піклування Красилівської міської ради Хмельницької області».

Окрім того, стягнути з матері аліменти на дітей на користь їх опікунів в розмірі половини її заробітку (доходу), але не менше 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 12.01.2023 і до досягнення дітьми повноліття. Також стягнути аліменти на дітей із батька в такому ж розмірі та з того ж часу.

Також батьки повинні сплатити на користь держави судовий збір в сумі 5368 грн кожен.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Як середньовічний магнат на Хмельниччині замок будував
Паралімпійка із Хмельниччини стала ще ближче до здійснення мрії
Вода від сусідів залила стелю й стіни квартири: що вирішив суд на Хмельниччині
У Хмельницькому в лабораторію можна здати живого кліща: скільки вартує дослідження
Після аварії на ЧАЕС потяг «москва-Хмельницький» перестав курсувати не одразу
Засудили жителя Полтавщини, який «відзначився» у Хмельницькому

Читайте у цій рубриці



Засудили жителя Полтавщини, який «відзначився» у Хмельницькому
У сусідній із Хмельниччиною області на коліях загинула жінка
На Хмельниччині судили жінку, яка справила природні потреби перед дверима поліції
На Хмельниччині є летальний випадок від кашлюка: захворюваність набирає обертів
На Хмельниччині шахрай представився поліцейським
На Хмельниччині чоловік перевів на картку афериста усі заощадження
FacebookTelegramViberWhatsAppX