У Шепетівці з автівок масово викрадають номерні знаки та вимагають викуп

У Шепетівці з автівок масово викрадають номерні знаки та вимагають викуп

За офіційними даними, у січні 2018 року в Шепетівському відділі поліції вже зареєстровано 3 звернення громадян за фактом викрадення автомобільних номерних знаків. За неофіційною статистикою, таких випадів у рази більше.

У дворі будинку, що на вулиці Героїв Небесної Сотні, 86 така неприємна ситуація сталася в ніч з 7 на 8 січня. Вранці власники відразу трьох автівок не дорахувалися номерних знаків на своїх авто. Про це газеті «День за днем» розповів очевидець Олександр Дорожовець.

Серед потерпілих — власники двох авто з українськими та один власник автомобіля з іноземним номерами. На лобовому склі всіх трьох авто було прикріплено папірець із номером телефону, за яким потрібно було подзвонити. У розмові викрадачі просили перерахувати кошти на мобільний номер, а не при зустрічі, тоді й мали повідомити, де забрати ці знаки.

— Потерпілі, коли виявили відсутні номерні знаки — викликали поліцію, — розповідає Олександр. — Поліція почала телефонувати за вказаним номером, а у телефонній слухавці невідомий, який розмовляв російською, не боячись нічого, сказав, щоб скинули 500 гривень на вказаний номер, тоді й віддадуть номерний знак.

Проте номерні знаки знайшов один із сусідів, коли йшов вранці на роботу. Вони лежали в кущах, неподалік будинку.

— У соцмережах користувачі радять прикріплювати номера на заклепки, але вони були вирвані «з живцем», тому, це не вихід із даної ситуації, — підводить підсумки Олександр.

Інший потерпілий — Олександр Депутат у різдвяні свята теж залишився без номерних знаків на своєму авто. Натомість, на лобовому склі побачив лише прикріплений аркуш паперу з номером телефону, за яким потрібно було подзвонити, та викрутку, яку викрадачі залишили на місці події.

— Я пропонував викрадачам навіть 1000 гривень за номера, але за умови, що вони зустрінуться зі мною особисто, — розповідає Олександр. — На цю умову не погодилися, просили кошти перерахувати на вказаний телефонний номер.

Олександр впевнений, що викрадач працює не один, а створена ціла група. Одні крадуть, інші — відповідають на телефонні дзвінки.

У шепетівському Територіальному сервісному центрі у таких ситуаціях радять звертатися в поліцію й писати заяву. На основі цієї заяви номерний знак оголосять у розшук.

— Можна також із відповідною заявою про те, що номерний знак викрадено і є бажання змінити його на новий, звертатися до нас, — розповідає Микола Мазяр, провідний консультант-адміністратор шепетівського Територіального сервісного центру. — На основі цих документів видадуть новий номерний знак. Ця послуга із заміни номерних знаків є платною. Щоб отримати консультацію за даним питанням, люди можуть звертатися до нашого центру.

У Територіальному сервісному центрі також спростовували чутки, що при заміні оригінальних номерних знаків на дублікати при перетині кордону у власників автівок можуть виникати труднощі.

— Дублікати за всіма параметрами ідентичні оригінальним номерним знакам, тому ніяких проблем не буде, — пояснює Микола Мазяр.

Працівники Шепетівського відділу поліції наголошують: якщо трапилася така подія — потрібно обов’язково звертатися до поліції, не піддаватися шахрайським діям, не вестися на записки, які залишають шахраї.

— Аби вберегти себе від таких викрадень, потрібно намагатися ставити свої автомобілі в добре освітлених місцях, за можливості, забезпечувати транспортні засоби сигналізацією, залишати ввімкненими відеореєстратори, — радить Віта Давидюк, старший інспектор сектору моніторингу Шепетівського відділу поліції. — Наразі наші працівники проводять профілактичну роботу з водіями автомобілів щодо застереження від подібних випадків.

Як пояснив Володимир Лебідь, начальник сектору превенції Шепетівського ВП, за фактом викрадення автомобільних номерних знаків проводяться досудові розслідування, встановлюються свідки та особи, причетні до даної події. За номером телефону, який залишають викрадачі, проводиться перевірка та інші слідчі дії зі встановлення власника номера.

— За вчинення даного злочину передбачена кримінальна відповідність за статтею 185 кримінального кодексу України частина 1 та карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Або ж відкривається справа за фактом шахрайства — стаття 190 Кримінального кодексу України частина 1 — заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство), що карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, — розповів Володимир Лебідь.

 

P. S.

Ми намагалися зв’язатися зі шахраями за вказаним номером телефону, який вони залишали на лобовому склі автомобіля — 0979055955, проте, в телефонній слухавці оператор повідомляє: «зараз, на жаль, відсутній зв’язок з Вашим абонентом, зателефонуйте, будь ласка, пізніше»…

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині чоловік вкрав із будинку племінниці найцінніше для нього
Молоді люди з Шепетівщини скористалися знайденою карткою і за це поплатилися
На Шепетівщині зловмисницю суд звільнив від реального ув’язнення
На Шепетівщині шериф оперативно розкрив кримінальний злочин
На Шепетівщині двоє вчинили крадіжку в гуртожитку
Жителів Хмельниччини застерігають від нового виду шахрайства

Читайте у цій рубриці



Експосадовиця банку привласнила майже 8 млн грн допомоги родичам загиблих військових
На Хмельниччині, щоб врятувати літнього чоловіка, викликали кінологів
Мешканка Хмельниччини переправляла з-за кордону оптові партії психотропів під виглядом прального порошку
Біля будинку міського голови вибухнула граната: інцидент у сусідній із Хмельниччиною області
На Шепетівщині дідусь заявив у поліцію про насильство щодо онуки
На Шепетівщині шериф оперативно розкрив кримінальний злочин
FacebookTelegramViberWhatsAppX