У Хмельницькому вперше зробили трансплантацію серця

У Хмельницькому вперше зробили трансплантацію серця

У неділю, 23 січня, на базі КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» сталася неймовірна подія — фахівці Центру спільно з колегами виконали першу трансплантацію серця в Хмельницькій області та на Поділлі.

Після внесення даних померлого донора до Єдиної державної інформаційної системи трансплантації органів та тканин відбулося автоматичне співставлення пари «донор-реципієнт». Відповідно до співставлених пар, шанс на порятунок отримав пацієнт, який проходив лікування у Хмельницькому та був записаний до «листа очікування» на трансплантацію серця.

У Хмельницькому вперше зробили трансплантацію серця

«Для того, щоб ця операція стала можливою, працювала величезна команда. Дякуємо всім і кожному. Дякуємо Національному інституту серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова за багаторічну дружбу та плідну співпрацю, його директору, академіку Василю Лазоришинцю за особисту підтримку розвитку кардіохірургії в регіоні, наставництво та вагому допомогу у проведенні першої трансплантації серця у Центрі. Фахівцям інституту Сергію Руденку, Андрію Мазуру, Роману Буряку, Роману Перестюку за особисту участь в операції», — зазначають в обласному серцево-судинному центрі.

Особисто посприяв у терміновій доставці донорського органу з Івано-Франківська в Хмельницький (на той час у ДСНС не було можливості допомогти з транспортуванням і трансплантація була під загрозою) народний депутат України Сергій Лабазюк.

У Хмельницькому вперше зробили трансплантацію серця

Зокрема в КНП «Івано-Франківська обласна клінічна лікарня» відбулась експлантація анатомічних матеріалів, Український центр трансплант-координації. Супровід спеціалістів з донорським органом з летовища до Хмельницького обласного серцево-судинного центру забезпечили поліцейські сектору реагування патрульної поліції Хмельницького районного управління поліції.

У Хмельницькому вперше зробили трансплантацію серця

Вже у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» відмінну роботу з трансплантації провели кардіохірург та директор Центру Андрій Кланца, кардіохірурги Валерій Сухарєв, Андрій Данилюк, Андрій Шимків; трансплант-координатор Руслана Григорук, анестезіологи Юрій Гордєєв, Михайло Ільницький, Ігор Волотківський, лікар-інтерн Богдан Смолій, операційна м/с Тетяна Хмель, анестезіологічні м/с Юлія Шинкарчук, Вікторія Лисак, молодша м/с Ріта Кляшторна, Лариса Веремюк.

«Ми вдячні всім колегам, які брали участь в такій важливій для нас події, — говорить директор КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» Андрій Кланца. — Це ще один крок на шляху розвитку трансплантології в Україні. Трансплантація серця в Хмельницькому стала можливою не лише завдяки високому професіоналізму лікарів і злагодженій та координованій роботі усіх служб, але і родині донора, які, розуміючи важливість донорства надали згоду на вилучення анатомічних матеріалів».

Водночас фахівці серцево-судинного центру в Хмельницькому висловлюють безмежну шану людині, яка стала донором:

«Щирі співчуття та вдячність родині за прийняття складного, але вкрай важливого рішення про пожертву».

Довідково

КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» входить до Пілотного проекту з трансплантації, має відповідну ліцензію. В закладі працює трансплант-координатор. Усі, хто потребує трансплантації, можуть звернутись за консультацією, пройти відповідне обстеження, записатись до так званого «листа очікування», отримати якісну високоспеціалізовану медичну допомогу.

Раніше повідомлялося про першу в Хмельницькій області трансплантацію печінки.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям (Відео)
На Хмельниччині пацієнт отримав шанс на нове життя
На Хмельниччині жінці із вродженою вадою серця виправили 3-сантиметровий дефект
У громаді на Шепетівщині понад сто осіб виявили бажання здати кров
На Шепетівщині поліцейські поповнили банк донорської крові
До серцево-судинного центру на Хмельниччині одночасно з аналогічними скаргами звернулися дві жінки

Читайте у цій рубриці



У Хмельницькому чоловік на дитячому майданчику побив двох хлопців
У сусідній з Хмельниччиною області чоловік зберігав у гаражі арсенал зброї
Працювали методом «з рук в руки»: на Хмельниччині викрили злочинне тріо
Залишив помирати: на Хмельниччині оголосили вирок п’яному винуватцю ДТП
На Хмельниччині чоловік найняв людей, які на території заповідника зрізали дерев на 450 тисяч гривень
У 15 разів перевищив допустиму норму: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності
FacebookTelegramViberWhatsAppX