Із Хмельниччини 3 голови ТГ поїхали на виставку у Дубаї

Із Хмельниччини 3 голови ТГ поїхали на виставку у Дубаї

4–7 грудня третя делегація голів українських громад в рамках реалізації проєкту Асоціації міст України «Подолання цифрової освітньої нерівності», спільного з ГО Центр освітніх реформ «Наші діти», відвідує найбільшу виставкову подію світу EXPO 2020 в Дубаї (ОАЕ).

Із Хмельниччини 3 голови ТГ поїхали на виставку у Дубаї

До делегації із Хмельниччини увійшли голова Хмельницького регіонального відділення АМУ, міський голова Хмельницького Олександр Симчишин, мер Красилова Ніла Островська та голова Меджибізької селищної ради Олександр Ткач.

Із Хмельниччини 3 голови ТГ поїхали на виставку у Дубаї

Концепція українського павільйону — СМАРТ УКРАЇНА: ЄДНАЮЧИ СВІТ. Громади презентують досвід у сфері цифрової трансформації освіти. В рамках роботи Українського павільйону на Всесвітній виставці продемонструють як конкретні пристрої та технології, що вже функціонують, так і речі, що більше належать до креативної індустрії — витвори мистецтва та концептуальний смарт-одяг.

Із Хмельниччини 3 голови ТГ поїхали на виставку у Дубаї

«Наші практики діджиталізації освітнього середовища підвищують якість освіти, її доступність, прозорість, ефективність. Приємно усвідомлювати, що представлені АМУ освітні смарт-інновації відповідають світовим тенденціям сталого розвитку», — наголосили у Асоціації міст України.

Нагадаємо, 13–17 листопада EXPO 2020 в Дубаї (ОАЕ) відвідала друга делегація голів громад-членів АМУ. Хмельниччину на заході представляли міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко, голова Судилківської сільської ради Тетяна Котик, голова Теофіпольської селищної ради Михайло Тененев, голова Солобковецької сільської ради Сергій Когут.

Для довідки

23 лютого голова Асоціації Міст України Віталій Кличко та віце-прем’єр-міністр, міністр Цифрової трансформації Михайло Федорів підписали меморандум об’єднавши зусилля в питаннях цифровізації країни. Це відкрило шлях реалізації проєкту «Подолання цифрової освітньої нерівності». Асоціація міст України спільно з ГО «Центр освітніх реформ Наші діти» оголосили конкурс грантів. В рамках проєкту «Подолання цифрової освітньої нерівності» громадам пропонувалося 5 напрямків можливої співпраці: Дошкільна освіта, Нова Українська Школа, Інклюзивна освіта, Математична освіта, а також окремий проєкт «Сільська школа» для забезпечення малокомплектних шкіл сучасними цифровими засобами навчання.

Розмір грантових сертифікатів від 500.000 грн до 10.000.000 грн. в залежності від наявної мережі закладів освіти в громаді.

У Хмельницькій області переможцями проєкту «Подолання цифрової освітньої нерівності» стали 14 місцевих рад.

Мета проєкту «Подолання цифрової освітньої нерівності», який Асоціація міст України реалізовує в межах Меморандуму з Міністерством цифрової трансформації — сприяння підвищенню рівня надання освітніх послуг в громадах. Цифрова трансформація освіти дозволить місцевому самоврядуванню впровадити навчальні та інформаційні програми та курси, освітні проєкти, спрямовані на підвищення рівня цифровізації в громадах. Цифрова трансформація освіти є одним з головних пріоритетів в діяльності Мінцифри, Асоціації міст України та органів місцевого самоврядування. Реалізація даного проєкту сприятиме підвищенню рівня надання освітніх послуг в громаді.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Хмельницькому бюджет спрямували на підтримку Сил Оборони
У Хмельницькому експонуються картини шепетівського художника
У Хмельницькому покажуть виставку живопису та скульптури відомої львівської мисткині
АМУ зареєстрували петицію щодо термінової легалізації допомоги громад Збройним силам України
У Хмельницькому відкрили фотовиставку, де представлено роботи 17 фотографів з 11 країн світу
Міні-дива на кінчику олівця покаже скульптор із Шепетівщини

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині за неподання декларації засуджено колишнього старосту села
«Почув крик. Прибіг — мати в крові»: наслідки нічної атаки на Хмельниччині
Чоловік із Хмельниччини повівся на акційне пальне і за це поплатився
Суд встановив чи законно житель москви володіє землею на Хмельниччині
У Хмельницькому бюджет спрямували на підтримку Сил Оборони
В одній із громад Хмельниччини просять не перетворювати центр на стихійний ринок
FacebookTelegramViberWhatsAppX