На Хмельниччині відкривається Почесне Консульство сусідньої з Україною республіки

На Хмельниччині відкривається Почесне Консульство сусідньої з Україною республіки

Зміцнення міжнародної співпраці відкриває українцям простір для обміну досвідом соціально-економічної, гуманітарної, культурної сфери. Особливо корисною така співпраця є тоді, коли напряму реалізується на місцях, адже з’являються нові робочі місця у регіонах, стає доступним обмін у сфері культури та науки, що дозволяє втілювати в життя нові ідеї та міжнародні проекти, розширювати кругозір.

Саме з метою налагодження такої співпраці сьогодні у облдержадміністрації відбулась двостороння робоча зустріч між Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Молдова в Україні Русланом Болбочаном та головою ОДА Сергій Гамалій. До спілкування також долучилися перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін, директор Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олена Бохонська, радник посольства Республіки Молдова в України Даніела Цуркану та Почесний консул Республіки Молдова у Хмельницькій області Микола Скрипковський.

На Хмельниччині відкривається Почесне Консульство сусідньої з Україною республіки

Розпочинаючи зустріч, Сергій Гамалій висловив вдячність пану Послу за можливість відкриття Почесного консульства Республіки Молдова у Хмельницькій області, та запевнив, що зважаючи на попередній позитивний досвід роботи з партнерами із Молдови, обласна влада готова усіляко сприяти та підтримувати подальше поглиблення взаємозв’язків і має низку пропозицій щодо нових взаємовигідних напрямків роботи.

«Висловлюючи свої особисті враження від досвіду співпраці та перебування на теренах Молдови, хочу відзначити, що ваша країна є братньою для нас державою. Для мене щоразу приємно відвідувати Молодову як у справах, так і просто подорожуючи. До вас приїжджає багато українських громадян, і неабияк приємно, що і громадяни Молдови також часто приїжджають до України, наприклад, відпочити на морі або ж насолодитись мальовничими краєвидами. Це дозволяє нашим країнам зміцнювати економічні та культурні зв’язки», — звертаючись до пана Посла, наголосив Сергій Гамалій.

На Хмельниччині відкривається Почесне Консульство сусідньої з Україною республіки

Також посадовець запросив поважних гостей відвідати І Хмельницький кінофестиваль, що відбудеться уже за тиждень, з 10 по 12 вересня у Хмельницькому та Кам’янці-Подільському.

Продовжуючи спілкування, Сергій Гамалій розповів іноземним гостям про актуальні досягнення співпраці Хмельницької області з Республікою Молдова. Так, до Молдови у січні-червні 2021 року експортовано товарів на 9,6 млн доларів США, що на 61,5 % більше ніж у відповідному періоді минулого року. Основа експорту — це продукти рослинного походження, полімерні матеріали, мінеральні продукти, готові харчові продукти, недорогоцінні метали та вироби з них, машини, обладнання та механізми. Імпорт товарів із Молдови у січні-червні 2021 року становив 0,5 млн доларів США.

Далі в ході робочої зустрічі Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Руслан Болбочан подякував за можливість проведення такого діалогу, що вкотре підтверджує дружні та активні відносини між державами.

«Важливо підкреслити, що транскордонна співпраця між Україною та Республікою Молдова є стратегічною для обох держав. Ми докладаємо усіх зусиль, аби громадяни України почувались комфортно перебуваючи у Молдові, а також аналогічно працюємо над тим самим для громадян Молдови, що перебувають в Україні. Впевнений, що у нас ще є великий потенціал для розвитку подальших двосторонніх відносин,» — зауважив Руслан Болбочан.

На Хмельниччині відкривається Почесне Консульство сусідньої з Україною республіки

На завершення учасники зустрічі домовилися про подальші кроки на шляху поглиблення зв’язків на міжрегіональному рівні та обмінялися пам’ятними сувенірами.

Довідково

Почесне Консульство Республіки Молдова розташовується за адресою:

  • м. Хмельницький, вул. Володимирська, 74.

Цей консульський округ включатиме Хмельницьку область. До офіційних повноважень Почесного Консула входитиме надання підтримки громадянам Республіки Молдови, які перебувають на території консульського округу та потребують консульської допомоги. Почесне Консульство працюватиме у будні з 9 до 18 год., а відвідувачів прийматиме за попереднім записом.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Полісменів Хмельниччини зацікавив молодик, який змінив свої плани
Загинула 16-річна дівчина: спочатку її збила одна автівка, а потім переїхала інша
У Шепетівці зафіксували температурний рекорд
На Хмельниччині нелегально перебував громадянин рф
У Хмельницькому жінка хотіла вчинити самогубство через життєві проблеми
У Хмельницькому 15-річний велосипедист збив 5-річну дитину

Читайте у цій рубриці



Полісменів Хмельниччини зацікавив молодик, який змінив свої плани
На Хмельниччині зловили браконьєрів, які не встигли довести справу до кінця
На Хмельниччині поліцейські виявили підлітків, які вживали алкоголь та курили: протоколи будуть направлені до суду
Нічна гроза та пориви вітру знеструмили частину Хмельниччини
На Хмельниччині відійшов у вічність знаний енергетик
На Хмельниччині дивним чином ув’язнений мав позбутися від печії
FacebookTelegramViberWhatsAppX