У пса Барсіка ушкодження були, але в діях експосадовця з Хмельниччини криміналу немає

У пса Барсіка ушкодження були, але в діях експосадовця з Хмельниччини криміналу немає

У діях колишнього директора Державного архіву Хмельницької області Володимира Байдича, якого підозрювали у жорстокому поводженні з тваринами, слідчі поліції криміналу не виявили. Про це Суспільному розповів заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Сергій Комонюк.

За його словами, слідчим відділом Красилівського відділу поліції, який розслідував кримінальне провадження, порушене за фактом знущання над собакою Барсік, прийнято рішення про його закриття.

У пса Барсіка ушкодження були, але в діях експосадовця з Хмельниччини криміналу немає

«Судово-медична експертиза, яку проводили у Харкові, дала висновок, що виявлені у собаки на кличку Барсік тілесні ушкодження відносяться до середнього ступеня важкості з тривалим розладом здоров’я. Проте, від нанесених травм у собаки ознак ускладнення здоров’я не виявлено, а ознаки каліцтва відсутні. Тому, на підставі висновку цієї експертизи, слідчим відділом Красилівського відділу поліції прийнято рішення про закриття кримінального провадження у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 299 Кримінального кодексу України», — каже Сергій Комонюк.

Він також додає, що одночасно начальнику Красилівського відділу поліції направлено матеріали для вирішення питання про притягнення винної особи до адміністративної відповідальності, передбаченої статтею 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення (жорстоке поводження з тваринами).

За словами начальниці сектору комунікацій головного управління Нацполіції в Хмельницькій області Інни Глеги, собака Барсік досі проживає в кінологічному центрі ГУ Нацполіції області.

«Йому виділили окремий вольєр. Наразі Барсік гарно почувається, він доглянутий і чекає на нових господарів, які захочуть прийняти його у свою родину. Але з бажаючих його забрати, до кінологічного центру ніхто не звертався», — каже Інна Глега.

Що відомо

18 листопада 2019 року голова Хмельницької організації захисту тварин «Врятуй життя» Олена Голубнича розповсюдила у соцмережах відео, на якому видно, як зупинили автівку, до якої був прив’язаний собака із закривавленими лапами. Із салону вийшов чоловік та пояснив: собака агресивний, тому він вирішив його вивезти. Водія та його легкову машину впізнали користувачі соціальної мережі. Ним виявився Володимир Байдич, директор Державного архіву в Хмельницькій області.

19 листопада 2019 року зоозахисники та небайдужі хмельничани зібралися під стінами головного управління Нацполіції у Хмельницькій області, вимагаючи справедливого розслідування факту жорстокого поводження з собакою Барсіком.

За фактом жорстокого поводження Володимиром Байдичем над собакою Барсіком у Красилівському відділі поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами). Санкцією цієї статті передбачено позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Згодом собаці було призначено судово-ветеринарну експертизу в Харківському науково-дослідницькому інституті судових експертиз.

Голова Хмельницької облдержадміністрації Дмитро Габінет звільнив Володимира Байдича з посади директора обласного архіву. Відповідне розпорядження було підписане 7 лютого 2020 року. У документі йшлося про дисциплінарне провадження, яке порушили щодо дій директора Хмельницького обласного архіву.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


3 коментарі до статті «У пса Барсіка ушкодження були, але в діях експосадовця з Хмельниччини криміналу немає»

  1. Анна Постоюк коментує:

    Виродок!!!!!!

  2. Сергій Білик коментує:

    Його протягнуть!

  3. Руслана Муза коментує:

    Урод моральний. Шоб тоби добра небуло.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині місцева пожежна команда ледь не залишилася без транспорту
Громада на Шепетівщині допомогла землякам-спецпризначенцям
На Шепетівщині пенсіонерка задонатила чималу суму на авто для воїна ЗСУ
Шева купив своє перше авто у ексгравця шепетівського «Темпу»
На Шепетівщині «автомеханік» кинув чоловіка на гроші
У Шепетівці водій припаркованого авто травмував велосипедиста

Читайте у цій рубриці



«Почув крик. Прибіг — мати в крові»: наслідки нічної атаки на Хмельниччині
Чоловік із Хмельниччини повівся на акційне пальне і за це поплатився
Суд встановив чи законно житель москви володіє землею на Хмельниччині
У Хмельницькому бюджет спрямували на підтримку Сил Оборони
В одній із громад Хмельниччини просять не перетворювати центр на стихійний ринок
Породний склад 2024: які дерева садитимуть цьогоріч на Хмельниччині
FacebookTelegramViberWhatsAppX