Викладачі Хмельниччини опановують методику викладання міжнародної програми з підприємництва

Викладачі Хмельниччини опановують методику викладання міжнародної програми з підприємництва

Днями команда Junior Achivement Ukraine провела 2-денний тренінг для викладачів програми «Компанія» в місті Хмельницький. 45 викладачів Хмельницької та Вінницької областей пройшли навчання і готові впроваджувати навчальну програму з підприємництва «Компанія» у своїх навчальних закладах.

Протягом двох днів, 24 та 25 серпня, педагоги змогли ознайомитися з методикою викладання курсу «Компанія», попрацювати в командах над генерацією та аналізом власних бізнес-ідей, а також познайомитися з методичним забезпеченням курсу та навчальною платформою. Також педагоги спробували себе у ролі учнів, коли працювали у командах і над практичним втіленням матеріалу курсу.

«На цих заходах ми тренуємо вчителів викладати курс з підприємництва. Окрім цього, протягом навчального року їм ще додатково допомагають запропоновані нами бізнес-ментори, які передають учням свій підприємницький досвід. Вже на практиці. Минулого року до програми «Компанія» долучилося 37 закладів освіти з двох регіонів, створивши 40 учнівських міні-компаній. Цього року у нас планується понад 300 закладів освіти з 12 регіонів. Це означає масштабне залучення молоді до навчання підприємництву і створенню власних компаній. Ми з гордістю можемо сказати, що Junior Achievement Ukraine допомагає підприємництву рухатися Україною», — розповідає Андрій Турак, директор з розвитку JA Ukraine.

Особливістю цьогорічних тренінгів для педагогів є участь у них викладачів, що успішно реалізували курс «Компанія» у своїх навчальних закладах у 2022–2023 навчальному році. Педагоги діляться своїм досвідом з колегами, розказують про особливості практичної реалізації навчальної програми, а також дають поради як можна краще організувати діяльність навчальної компанії.

В результаті тренінгу кожен викладач отримав сертифікат про проходження навчання, а також багато позитивних емоцій від спільної роботи.

Із вересня 2023 року 22 навчальні заклади Хмельниччини запроваджують міжнародний курс з підприємництва «Компанія» у власний навчальний план.

Довідка

Junior Achievement Ukraine — це неприбуткова громадська організація, провайдер навчальних програм з підприємництва та фінансової грамотності для молоді. Організація є частиною всесвітньої мережі Junior Achievement, що веде свою діяльність з 1919 року у понад 100 країнах світу. Її місія — підготовка молоді до ринку праці, кар’єрного і особистого розвитку.

Програми від Junior Achievement успішно працюють з 1919 року. Понад 15 мільйонів студентів у всьому світі навчаються за програмами JA у більш ніж 100 країнах світу, і з 2021 року програми JA доступні в Україні. Навчальні програми курсів з підприємництва «Компанія» та «Фінансова грамотність» отримали гриф Міністерства освіти і науки України.

Проєкт фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і підтримується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Хмельницькому в лабораторію можна здати живого кліща: скільки вартує дослідження
Після аварії на ЧАЕС потяг «москва-Хмельницький» перестав курсувати не одразу
Засудили жителя Полтавщини, який «відзначився» у Хмельницькому
На Хмельниччині громади вчаться управляти відходами
4-річний хлопчик думає, що його тато на роботі: історія сержанта з Хмельниччини
Подарунки для вчителів на випускний: ідеї, що надихають

Читайте у цій рубриці



У Хмельницькому в лабораторію можна здати живого кліща: скільки вартує дослідження
На Хмельниччині громади вчаться управляти відходами
4-річний хлопчик думає, що його тато на роботі: історія сержанта з Хмельниччини
В ізолятор на Хмельниччині намагалися передати засіб зв’язку
Віктор Якубець із Хмельниччини ніс службу за 25 км від зруйнованого реактора Чорнобильської АЕС
На Хмельниччині «спалився» чоловік, який перевозив контрафактні цигарки на 60 тисяч гривень
FacebookTelegramViberWhatsAppX