На Хмельниччині можна відвідати страусину ферму

На Хмельниччині можна відвідати страусину ферму

Рік тому хмельничанин Ігор Герасимчук започаткував племінну страусину ферму, яка знаходиться у передмісті Красилова на Хмельниччині. Чоловік — магістр біотехнологічних наук, проходив практиву в Англії, де й захопився страусами. За його словами, в Україні є лише дві великі племінні ферми страусів — у Львові та Дніпрі. Що спонукало чоловіка на такий крок та які особливості догляду за страусами — про це пише «Суспільне».

Власник страусиної ферми Ігор Герасимчук першого страуса купив у місті Миропіль Житомирської області у березні минулого року. За його словами, страуси живуть парами або сім’ями, можуть доживати до 75 років, та плідний період триває 15 років. За сезон, каже, одна самка може відкласти до 40 яєць.

Кожен птах на фермі має ім’я. У страусів різний характер, і якщо проводити з ними багато часу, то їх не важко розрізняти.

«Я навіть знаю, яка самка яке яйце знесла. Якщо я не бачив, звідки мені принесли, то я знаю, від якої самки яке яйце. Воно розміром, трохи формою, кольором — всім відрізняється. Відрізняти їх дуже легко: у них свої вії, брови, форма дзьоба, форма ока, форма вуха, по кольору шерсті, шиї», — розповідає Ігор Герасимчук.

Звісно, має Ігор Герасимчук і своїх улюбленців: це чорноафриканські страуси Міша і Гріша.

«Вони альфа-самці, хочуть зайняти свою територію. Сильний характер в них. Це два самці, до яких важко зайти у вольєр. І те, що вони люблять танцювати, такі вони, як артисти, мені це подобається», — каже чоловік.

Страуси полюбляють овочі та фрукти. Для своїх підопічних він готує суміші кормів та щоразу дає свіжу воду. Береже від протягів та стежить, аби не переїдали.

«В нас племінна ферма, ми тримаємо вагу страуса до 120 кілограмів. Якщо самці набирають зайву вагу, то ламають лапи, якщо вага більше 120 кілограм. А це призводить до подальшої загибелі, кістки в них погано зростаються».

На фермі в чоловіка нині живе три види страусів: 16 чорноафриканських страусів, 6 австралійських ему і один американський нанду, альбінос.

«Він дуже рідкісний, дуже важко його десь знайти купити. На весну має бути потомство страусенят маленьких нанду. Мають бути ще додатково види — сірі нанду і білі нанду-альбіноси», — розповідає Ігор Герасимчук.

Птахи адаптовані до морозів. Сніг сприймають як розвагу, іноді його їдять. Для відвідувачів проводять екскурсії та дозволяють годувати птахів:

«В Україні ніде таких немає екскурсій, щоб було саме три види страусів. Сніг їм подобається. Це для них така нова розвага, так само, як і дощ. Вони люблять дощ, всі лягають і на вулиці лежать».

Окрім страусів, на фермі живуть куріпки, перепілки, фазани та цесарки. У найближчих планах — закупити нових птахів — ківі, дрофу, павичів та глухаря. А ще Ігор Герасимчук мріє влаштовувати страусині перегони та відкрити кафе, де можна буде скуштувати яєчню.

«Не кожен може дозволити купити яйце ціле, щоб вдома скуштувати. А от якусь маленьку порцію людина зможе дозволити собі скуштувати», — каже чоловік. Та додає: цього року планують залишати молодих птахів для тренувань, аби наступного року започаткувати катання на страусах».

До речі, в Україні можна купити однорічного самця страуса за 700 доларів, а самку — за 800 у.о.

Нагадаємо, у Славутському районі страус дивував селян і водіїв.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


1 коментар до статті «На Хмельниччині можна відвідати страусину ферму»

  1. Ольга коментує:

    чи можу я придбати страусине яйце для інкубації?


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Молода хмельничанка дала у борг, але не тій особі
Мешканка Хмельниччини в інтернеті здавала неіснуюче житло в західних регіонах країни
На Хмельниччині жінка роздрукувала водійське посвідчення та пред’явила його патрульним
Мешканка Хмельниччини, яка продавала кисневий концентратор, натрапила на шахраїв
Жителів Хмельниччини просять перевіряти «друзів», які просять гроші в борг
Дезінфекція на фермі: основні етапи проведення та ефективні засоби

Читайте у цій рубриці



У міжнародний розшук оголосили посадовицю з Хмельниччини
Місцеві суди на Хмельниччині боргують Укрпошті чималі гроші: що тепер буде
Очільника громади на Хмельниччині звинуватили у правопорушеннях, пов’язаних з корупцією
На Хмельниччині у людей, яких вкусили кліщі, виникли ускладнення
На Хмельниччині затримали неповнолітнього «закладчика» наркотиків
На Хмельниччині попередили про стихійні метеорологічні явища
FacebookTelegramViberWhatsAppX