Як платити за Інтернет і не тільки через Інтернет

Як платити за Інтернет і не тільки через Інтернет

Все більше людей старшого віку опановують Інтернет, а разом із цим оцінюють переваги онлайн-можливостей.

Навчитися онлайн-операціям не лише зручно, але й легко

— Всі саджанці купую в Інтернеті, — розповіла 53-річна пані Оксана. — Не довіряю тим, хто продає на місцевому ринку. Багато разів купувала, але не приживалися. Знайшла перевірених продавців-селекціонерів, з ним і співпрацюю. Дуже зручно, відразу оплачую банківською карткою, щоб зменшити витрати при пересилці. За кілька днів отримують пакунок. Вигідно та зручно, раніше просила дітей допомоги, а потім сама навчалися. Стало в нагоді, коли ввели карантинні обмеження, маєш банківську картку, Інтернет — все можна придбати, навіть не виходячи з дому.

66-річний Василь, пенсіонер, не відразу наважився робити платежі онлайн. Син, який оплачував за Інтернет, поїхав у тривале відрядження, тому довелося вчитися платити за Інтернет через https://www.ipay.ua/ua/bills/internet.

— Попросив знайому допомогти, — пригадав чоловік. — Прийшли до банку, а там черга, а ще карантин. Спочатку заплатили в терміналі, а потім самому вдалося вже на сайті. Зараз це роблю на раз, два. Думаю, чому раніше не почав опановувати онлайн-платежі. Зараз всі комунальні послуги так сплачую.

Завдяки онлайн-переказам гроші можна отримати на банківську картку теж, оминаючи стояння у чергах.

— Раніше, щоб отримати перекази Western Union, доводилося йти в банк, вистоювати в чергах, — розповіла 50-річна Олена. — Зараз навчалися сама приймати перекази, а гроші перераховувати на банківську картку. Дуже зручно, адже суму легко зняти в будь-якому банкоматі.

Не виходячи з дому відтепер робить платежі за газ та електроенергію і 63-річна пані Тетяна. Каже, що так і зручніше, і швидше.

— Аби зекономити на комісії, спочатку оплачувала комуналку на пошті, — каже жінка. — Але влітку під час карантину треба було вистояти величезну чергу, ще й часто на спеці, або під дощем, бо ж треба дотримуватися соціальної дистанції. Через стан здоров’я для мене це стало справжнім випробуванням. Отож, просила дітей, аби вони оплатили мої послуги через Інтернет, бо самі вже давно користуються. Зараз вони навчили цьому і мене. Це набагато зручніше, бо бачиш, які показники ти ставиш, ніхто не допише зайві куби чи кіловати. Контроль, так би мовити. До того ж, як виявилося, комісія тут ще менша, ніж на пошті. А для пенсіонерів кожна копійка дорога.

Хоча ще залишаються прихильники «старого гартування»

— Інтернет я почав опановувати не так давно. В минулому році нам з дружиною підвели його діти. Користуємося ним, щоб фільм подивитися чи почитати якісь цікаві матеріали. Знаю, що є ще можливість і сплачувати за послуги через інтернет, але поки що я цього, так би мовити, не освоїв. Навіть за інтернет їжджу платити в офіс до надавача послуг. Я людина «старої закалки», мені треба особисто заплатити і отримати за це квитанцію, — розповідає 56-річний військовий пенсіонер Валерій.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Жінку із Шепетівщини ошукали на популярному інтернет-сайті
На Хмельниччині жінку, яка хотіла вчитися заробляти гроші, ошукав консультант
Віртуальні консультації лікарів: зручний і швидкий доступ до медичної допомоги
Ветерани та ветеранки можуть отримати знижки на квартплату та плату за комунальні послуги й опалення будинків
Податківці Хмельниччини виявили осіб, які торгували через OLX, Prom, Facebook, Instagram без державної реєстрації
Чому VPN Необхідна для Віддалених працівників?

Читайте у цій рубриці



Як повернути свій iPhone до життя
Найдорожчі автомобілі в світі
Переваги інвестування у мобільну технологію: чому купувати iPhone варто навіть при обмеженому бюджеті
Як зробити топік своїми руками?
Навчання грати на гітарі: поради для початківців та акорди
Найвідоміші американські бренди кросівок: що вибрати і як купити
FacebookTelegramViberWhatsAppX