Важливий елемент меблів: вибираємо ніжки

Важливий елемент меблів: вибираємо ніжки

На зручність використання та загальне сприйняття меблів впливає багато факторів. І один менш помітний — ніжки. Подібна фурнітура виступає опорою конструкції, незалежно від її габаритів та призначення.

З необхідністю вибору ножек для мебели можна зіткнутися не тільки для заміни внаслідок поломки. В інтернет-магазині Kronas не важко підібрати опори для різних предметів меблів і оновити інтер’єр.

Ключова функція опор для меблів

Меблеві опори не лише утримують конструкцію на своїй вазі. Функції набагато ширші, за їх допомогою можна:

  • регулювати висоту виробу — актуально в першу чергу для тумб і шаф, можуть оснащуватися спеціальним важелем для контролю висоти диванів, ліжок та іншого;
  • переміщувати меблі — ролики або коліщатка є на багатьох предметах, що дозволяє легко переміщати їх по квартирі, не враховуючи початкову вагу, при цьому покриття підлог не ушкоджується і зберігає первісний вигляд;
  • прикрашати окремі предмети та весь інтер’єр — такий непомітний, на перший погляд, елемент дозволяє прикрасити інтер’єр, надати йому масивності чи легкості залежно від початкового задуму дизайнера.

Розкрити максимальні функції можливо, знаючи, як вибрати найбільш підходящий елемент.

Важливий елемент меблів: вибираємо ніжки

Критерії купівлі опорних елементів

При виборі необхідно перевірити відповідність товару кільком критеріям:

  • міцність — ніжки повинні витримувати не тільки вагу конструкції, але і додаткове навантаження, наприклад, кількох людей, що сидять на ліжку, дивані;
  • захист — необхідна мінімізація пошкоджень, у тому числі покриття для підлоги;
  • продуманість — впроваджені механізми повинні виділятися підвищеною міцністю, щоб продовжити термін експлуатації не тільки ніжок, а й меблів.

І найголовніше, не варто забувати про дизайн. Опорні конструкції можуть бути яскравим акцентом, або продовженням лінії шафи, ліжка, тумби і бути абсолютно непомітними, виконуючи в першу чергу функцію утримання.

Залежно від формату виконання виділяють опори:

  • роликові, вони ж опорні — розроблені для стільчиків, крісел, столиків, деяких тумб, спільно з великогабаритними меблями практично не зустрічаються через нераціональність рішення, дозволяють оперативно і з мінімальними зусиллями пересувати предмети по будинку та квартирі;
  • декоративні — актуальні і як опора, і для підкреслення стильової приналежності диванів, соф, крісел, тумб, залежно від формату та матеріалу дозволяють прикрасити приміщення;
  • посилені — частіше виготовляються з металу, можуть приймати литий або кований вигляд для надання привабливого вигляду.

Така різноманітність дозволяє прикрасити приміщення з мінімальними вкладеннями. Особливо актуально для любителів мінімалізму та прихильників відмови від безлічі аксесуарів. З цим завданням відмінно справляються опорні конструкції.

Додатково важливо придбати захисні конструкції, які запобігають появі подряпин на підлозі. Для цього можна заздалегідь підібрати ніжки з кінчиками із твердої гуми або придбати заглушки. Вони продаються в меблевих або господарських магазинах, доступні також в інтернет-магазині Kronas. Підбираються в залежності від формату ніжок та матеріалу покриття для підлоги.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Вибір ідеальних дверей: поради для квартири, приватного будинку та офісу
Електро каміни: види та переваги
Самоклейкі шпалери від 3dpaneli.net.ua: Зручність та Естетика
Умные решения для маленьких квартир с мебелью IKEA
Кутовий диван: затишок та функціональність для вашого інтер’єру
Як правильно вибрати перукарське крісло для вашого салону

Читайте у цій рубриці



Що потрібно знати перед покупкою електромобіля
Блендер Braun — відкриття нового кулінарного світу
Як обрати ідеальний броньований автомобіль для вашої делегації або подорожі
Подарунки для вчителів на випускний: ідеї, що надихають
Огляд GPS моніторингу транспортних засобів: збереження контролю та ефективності
Як повернути свій iPhone до життя
FacebookTelegramViberWhatsAppX