Настрій розрахунків «залізних» залежить від кухарів із Хмельниччини
Не секрет, що кухар на війні — чи не найголовніша людина. Тому бойовий настрій розрахунків самохідних гаубиць 2С3 «Акація» Залізної бригади прямо залежить від «розрахунку» польової кухні. За командира тут старший кухар 33-річний хмельничанин Максим. Жвавий, наполегливий, категоричний: схоже, дається взнаки служба під час АТО, де він і навчився готувати.
Кухарем працює 24-річний Валентин із Славути, добродушний та легкий на посмішку.
Хлопцям допомагає 59-річний мешканець Кам’янця-Подільського Геннадій, якого за розважливість та сиву бороду побратими називають «Дєдом». Геннадій Валентинович відповідає за палаюче «серце» кухні — паливну систему, яку він зміг переналаштувати з керосину на дизпальне: став в нагоді досвід роботи помічником машиніста тепловозу.
«В день нашого знайомства кухарі частували на обід наваристим борщем та запашною кашею. До речі, Максим з особливим задоволенням готує перловку за власним рецептом. Загалом раціон по-армійські простий та калорійний», — зазначає пресслужба 3-ї окремої танкової Залізної бригади.
Звісно, що кожен має улюблені страви мирного життя. Максим назвав шашлик та піцу, Валентин — салат з ананасом, куркою, сиром та майонезом.
А Геннадій Валентинович мудро зауважив, що йому дуже подобається усе, що готує дружина.
Залишити відповідь