Польовий кухар Олександр: Готувати їжу потрібно вкладаючи частинку душі

Польовий кухар Олександр: Готувати їжу потрібно вкладаючи частинку душі

Олександр ще кілька місяців тому й гадки не мав, що буде польовим кухарем. Сьогодні він щоденно готує їжу для кількох десятків бійців, розповідають у пресслужбі Національної Гвардії України. За цивільним фахом він машиніст штукатурної станції, але за покликанням — кухар.

«В душі я кухар і кондитер, кулінарія — моє хобі. У перші ж дні воєнного вторгнення потрібна була людина, яка вміє готувати, має достатній досвід у цій справі та готова взяти відповідальність за щоденне приготування страв для наших бійців. Я зголосився».

Навички та любов до приготування їжі в Олександра з’явилися не випадково: гвардієць є батьком трьох дітей, а незабаром на світ має з’явитися і четверта дитина. Здібності до куховарства відкрив у себе з народженням першої дитини. Так чоловік намагався «розвантажити» від готування їжі дружину. А з появою решти дітей якось само собою вийшло, жартує чоловік, що «кухня повністю перейшла в його розпорядження».

Тепер щоб захистити сім’ю і Батьківщину Олександр служить у війську. Багатодітний батько не розглядав можливість не йти служити, хоч і мав таке право.

«Як не йти? Росіяни ж почали наступати. Я розумів, що це початок великої війни. Хто ж, як не я, має захисти моїх дітей, мою родину? Я маю необхідні навички, знаюся на військовій службі, бо у свій час служив строкову. Коли почалася війна, прийшов до військкомату й був готовий виконувати ті завдання, які потрібно. На той час в частині, куди мене призначили, виникла нагальна потреба саме у кухареві, який би готував, як говориться, «в полях». І ось я тут. Хлопці їдять, кажуть — смачно, ніхто не скаржиться».

Приготування їжі відбувається з дотриманням визначених норм та стандартів харчування військовослужбовців. Іноді не забороняється й невеличка імпровізація, зважаючи на польові умови, проте, звісно, з обов’язковим дотриманням санітарних вимог. Але найголовніше у процесі приготування їжі — це небайдуже ставлення. Якщо ти справді дбаєш про тих, кому готуєш, то обов’язково все вдасться якнайкраще.

«Найперше, що потрібно, аби все вдавалося на кухні — це любов до того, що робиш і душа, вкладена в процес приготування їжі, — ділиться Олександр. — Бо якщо це не твоє, не любиш куховарити й дбати про тих, для кого готуєш, то все — зіпсуєш найкращі продукти і не допоможуть найкращі кухонні комбайни. А можна готувати буквально на вогнищі чи перевізній військовій кухні, але застосовувати фантазію, згадуючи рецепти, деталі приготування й кухонні хитрощі ще моєї бабусі та мами Це моя улюблена справа — готувати їжу, вкладаючи частинку душі, для тих, хто важливий для мене».

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppTwitter

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності


Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Із вересня у школу: за стан укриття в навчальних закладах Хмельниччини відповідатимуть керівник та засновник
Героя із Ізяславщини посмертно нагородили орденом «За мужність»
Хмельничанці, яка здавала географічні координати, оголосили підозру в державній зраді
Оперативна інформація станом на ранок 29 червня щодо російського вторгнення
У Шепетівці відкрилася виставка про війну
СБУ Хмельниччини оголосила про підозру терористу «ЛНР», який наказував обстрілювати військових ЗСУ

Читайте у цій рубриці



Героя із Ізяславщини посмертно нагородили орденом «За мужність»
Хмельничанці, яка здавала географічні координати, оголосили підозру в державній зраді
Оперативна інформація станом на ранок 29 червня щодо російського вторгнення
СБУ Хмельниччини оголосила про підозру терористу «ЛНР», який наказував обстрілювати військових ЗСУ
Ракетні удари росії по Яворівському полігону коригував львів’янин, що працював у КДБ
Оперативна інформація станом на ранок 28 червня щодо російського вторгнення
FacebookTelegramViberWhatsAppTwitter