Польовий кухар Олександр: Готувати їжу потрібно вкладаючи частинку душі

Польовий кухар Олександр: Готувати їжу потрібно вкладаючи частинку душі

Олександр ще кілька місяців тому й гадки не мав, що буде польовим кухарем. Сьогодні він щоденно готує їжу для кількох десятків бійців, розповідають у пресслужбі Національної Гвардії України. За цивільним фахом він машиніст штукатурної станції, але за покликанням — кухар.

«В душі я кухар і кондитер, кулінарія — моє хобі. У перші ж дні воєнного вторгнення потрібна була людина, яка вміє готувати, має достатній досвід у цій справі та готова взяти відповідальність за щоденне приготування страв для наших бійців. Я зголосився».

Навички та любов до приготування їжі в Олександра з’явилися не випадково: гвардієць є батьком трьох дітей, а незабаром на світ має з’явитися і четверта дитина. Здібності до куховарства відкрив у себе з народженням першої дитини. Так чоловік намагався «розвантажити» від готування їжі дружину. А з появою решти дітей якось само собою вийшло, жартує чоловік, що «кухня повністю перейшла в його розпорядження».

Тепер щоб захистити сім’ю і Батьківщину Олександр служить у війську. Багатодітний батько не розглядав можливість не йти служити, хоч і мав таке право.

«Як не йти? Росіяни ж почали наступати. Я розумів, що це початок великої війни. Хто ж, як не я, має захисти моїх дітей, мою родину? Я маю необхідні навички, знаюся на військовій службі, бо у свій час служив строкову. Коли почалася війна, прийшов до військкомату й був готовий виконувати ті завдання, які потрібно. На той час в частині, куди мене призначили, виникла нагальна потреба саме у кухареві, який би готував, як говориться, «в полях». І ось я тут. Хлопці їдять, кажуть — смачно, ніхто не скаржиться».

Приготування їжі відбувається з дотриманням визначених норм та стандартів харчування військовослужбовців. Іноді не забороняється й невеличка імпровізація, зважаючи на польові умови, проте, звісно, з обов’язковим дотриманням санітарних вимог. Але найголовніше у процесі приготування їжі — це небайдуже ставлення. Якщо ти справді дбаєш про тих, кому готуєш, то обов’язково все вдасться якнайкраще.

«Найперше, що потрібно, аби все вдавалося на кухні — це любов до того, що робиш і душа, вкладена в процес приготування їжі, — ділиться Олександр. — Бо якщо це не твоє, не любиш куховарити й дбати про тих, для кого готуєш, то все — зіпсуєш найкращі продукти і не допоможуть найкращі кухонні комбайни. А можна готувати буквально на вогнищі чи перевізній військовій кухні, але застосовувати фантазію, згадуючи рецепти, деталі приготування й кухонні хитрощі ще моєї бабусі та мами Це моя улюблена справа — готувати їжу, вкладаючи частинку душі, для тих, хто важливий для мене».

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Агентка фсб із Хмельниччини оскаржувала вирок: що вирішив суд
На Хмельниччині на хабарі взяли голову ВЛК
Навідник із Шепетівщини вісім місяців вважався зниклим безвісти
Терміновий збір: захисникам із Шепетівщини, що в 3-ій ОШБ, дуже потрібне авто
За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Внаслідок влучання дрона загинув молодий воїн із Шепетівщини

Читайте у цій рубриці



Навідник із Шепетівщини вісім місяців вважався зниклим безвісти
Терміновий збір: захисникам із Шепетівщини, що в 3-ій ОШБ, дуже потрібне авто
Внаслідок влучання дрона загинув молодий воїн із Шепетівщини
На Харківщині загинув 37-річний воїн із Шепетівщини
Майже 9 місяців старшого сержанта із Шепетівщини вважали безвісти зниклим
Тіло загиблого офіцера з Шепетівщини 2 роки було на окупованих територіях: на сайті Президента зареєстрували петицію
FacebookTelegramViberWhatsAppX