Чим нас лікують? Основні препарати у боротьбі з коронавірусом

Чим нас лікують? Основні препарати у боротьбі з коронавірусом

З початку пандемії Covid-19 у світі з’явилися лікарськи засоби, які отримали реєстрацію і дозвіл на продаж. Однак того самого «єдиного» перевіреного препарату від коронавирусной інфекції все ще не існує. Чим же сьогодні лікують пацієнтів з Covid-19?

Зараз ми розглянемо три основних препарати, які в даний час використовуються для специфічного лікування коронавірусної інфекції.

Азитроміцин

Найбільш затребуваний антибіотик у терапії Covid-19. Серед показань до його застосування є позалікарняна пневмонія та інші інфекції дихальних шляхів. Але цікаво, що з точки зору лікування саме коронавірусної інфекції азитроміцин цінний не стільки своїми антибактеріальними властивостями, скільки здатністю стримувати так званий цитокіновий шторм.

Цитокіновим штормом називається стан, коли людський імунітет проявляє «аутоагресію», атакуючи власні ресурси. І азитроміцин у цій ситуації спрацьовує не як антибактеріальний засіб, а як засіб із антицитокіновим ефектом. При цьому, якщо під час Covid-19 у пацієнта з’являється бактеріальна інфекція, в схему лікування також додають інші антибіотики (додатково до азитроміцину). Антицитокіновий ефект азитроміцин надає навіть при добовому дозуванні в 250 мг, тоді як при інших інфекційних захворюваннях його зазвичай приймають по 500 мг на добу.

Препаратів, в яких азитроміцин задіяний в якості основного активного компонента, існує декілька: Азитроміцин, Сумамед, Азимед, Азитрокс та ін. Подивитися розцінки цих препаратів зі знижками в аптеках і замовити адресну доставку прямо додому або в лікарню ви можете на сайті сервісу Liki24.com.

ВАЖЛИВО!

Прийом азитроміцину в комбінації з деякими ліками може призводити до розвитку серйозних ускладнень, що стосуються серцево-судинної системи. До таких ліків відносяться антигіпертензивні препарати (від високого тиску), а також антидепресанти та деякі препарати від малярії.

Гідроксихлорохін

Гідроксихлорохін — речовина, що використовується у протималярійній терапії, а також при лікуванні таких захворювань, як системний червоний вовчак та ревматоїдний артрит. Найбільш поширений на світовому фармацевтичному ринку препарат із гідроксихлорохіном — Плаквеніл (Plaquenil®) індійського виробництва.

Однак при коронавірусній інфекції цей препарат підходить не для всіх випадків. Максимальну ефективність він проявляє при легкій і середньо тяжкій формах перебігу Covid-19. При цьому почати прийом ліків потрібно у перші 3–4 дні хвороби. А ось серед пацієнтів із тяжкою формою захворювання терапевтичного ефекту від гідроксихлорохіну практично не спостерігалося.

Ремдесивір

Ремдесивір — противірусний препарат, створений американською фармацевтичною компанією Gilead Sciences для лікування лихоманки Ебола. В даний час його рекомендовано також і для лікування Covid-19. Саме Ремдесивіром лікували від коронавірусної інфекції президента США Дональда Трампа. Про його захворювання стало відомо 2 жовтня 2020 р., а вже через дев’ять днів Трамп повідомив про своє одужання.

Кабінет міністрів України виділив кошти на закупівлю Ремдесивіра для українських пацієнтів з Covid-19. У США вартість одного флакону препарату становить $390, а на «середньостатистичний» курс лікування необхідні шість флаконів Ремдесивіру.

Чим нас лікують? Основні препарати у боротьбі з коронавірусом

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



COVID та грип відступають. Що після них?
На території України циркулюють 29 субваріантів COVID-19
У Шепетівці масово йдуть до травматологів ті, хто перехворів на грип
Діарея: симптоми, причини та методи лікування
У стаціонарі Шепетівської лікарні перебуває понад пів сотні хворих на грип і COVID-19
На Хмельниччині щотижня фіксують близько 3 летальних випадків через COVID-19, також є смерть внаслідок грипу

Читайте у цій рубриці



COVID та грип відступають. Що після них?
На території України циркулюють 29 субваріантів COVID-19
У стаціонарі Шепетівської лікарні перебуває понад пів сотні хворих на грип і COVID-19
На Хмельниччині щотижня фіксують близько 3 летальних випадків через COVID-19, також є смерть внаслідок грипу
У чотирьох містах Шепетівського району зафіксовано перевищення епідпорогу
На Шепетівщині збільшилася кількість захворілих на ГРВІ та ковід
FacebookTelegramViberWhatsAppX