МОЗ визначатиме, які послуги зможуть надавати косметологи

МОЗ визначатиме, які послуги зможуть надавати косметологи

Міністерство охорони здоров’я України розробить порядок надання косметологічних послуг. Таке рішення ухвалили на розширеному засіданні групи експертів МОЗ за напрямом «дерматовенерологія», яке відбулося 21 липня.

Косметика HoliFrog, з її унікальними властивостями, забезпечить дбайливий догляд за шкірою та стане у нагоді будь-якому косметологу. Лінійка косметики від holifrog.com.ua орієнтована на споживачів із різними вимогами, тому в асортименті бренда є бальзами, гелі та пудри, сиворотки та скраби тощо. До базових компонентів косметики HoliFrog входять суміші АНА-кислот, алоє-вєра, вітамін С в особливій формі, кокосове молоко та порошок лсяття і квітів різних рослин, що знімають стрес та мають заспокійливий ефект.

— На сьогодні немає чіткого переліку косметологічних послуг, які підпадають під визначення «медична послуга», так само немає стандартів надання таких послуг, лікування ускладнень та підготовки кваліфікованих кадрів. Неможливо визначити, які послуги має право надавати косметолог, а які потребують отримання ліцензії на право провадження господарської діяльності з медичної практики, — говорить Ігор Слонецький, директор Департаменту контролю якості надання медичної допомоги МОЗ.

Відтак, експерти та фахівці міністерства планують визначити порядок надання косметологічних послуг та чіткий перелік послуг, які можуть надаватися виключно медичними працівниками.

— Ринок косметологічних послуг в Україні потребує правового регулювання. Ми впевнені, що завдяки документам, які ми розробимо з урахуванням побажань усіх зацікавлених сторін, вдасться підвищити загальну якість таких послуг, — відзначив Ігор Слонецький.

Нагадаємо, для того аби підтримувати красу жінці, особливо в літньому віці, іноді потрібно щось більше, ніж стандартні процедури вранці та ввечері. «Під ніж» пластичного хірурга дозволити собі лягти може не кожна людина, але є непогана і доступніша альтернатива — лазерне омолодження. Що це таке, як готуватися до нього, які є протипоказання — читайте в статті: Що таке лазерне омолодження, як готуватися до нього і які є протипоказання.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Омолодження шкіри за допомогою фракційних лазерів: сучасні технології та методики
У Шепетівці військовий забронював номерний знак і зекономив купу часу
Як доглядати за шкірою після лазерної епіляції?
Як оскаржити рішення військово-лікарської комісії
Електронний рецепт тепер можна отримати без візиту до лікаря
Революційна методика безопераційної корекції фігури

Читайте у цій рубриці



Укрзалізниця на період шкільних весняних канікул призначає додаткові рейси: деякі курсуватимуть через Хмельниччину
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Прогнози невтішні. Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай
Сезон пожеж: рятувальники закликають не спалювати суху траву
У сусідню з Хмельниччиною область приїхав головний рабин України
КРАІЛ повідомила які заборони введено для реклами азартного бізнесу
FacebookTelegramViberWhatsAppX