Стали відомі умови відкриття продуктових ринків у Шепетівці

Вчора, 29 квітня, відбулася зустріч керівника Шепетівського міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Миколи Кикотя з директорами місцевих ринків. На зустріч також було запрошено Віталія Стародубова, керівника Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

Під час зустрічі її учасники обговорили Постанову головного санітарного лікаря від 27 квітня 2020 року № 14 » Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в місцях торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках». Зокрема у цьому документі прописано вимоги щодо профілактичних заходів протидії поширення COVID-19 при здійснення торгівлі.

Наприклад, працівники ринку, продавці та відвідувачі повнинні носити захисні маски, прохити безконтактний температурний скринінг тощо. На кожному вході та виході з ринку мають бути диспенсери з антисептиком для рук. Кількість відвідувачів з розрахунку 1 людина на 10 квадратних метрів торгової площі ринку. Відстань між робочими місцями продавців — не менше 3-х метрів. Контактні поверхні мають дезінфікувати кожні три години, а наприкінці робочого дня здійснювати прибирання усіх приміщень та торгових місць, у тому числі з дезінфікуючими розчинами.

Ще однією важливою умовою для відкриття продовольчого ринку — відсутність стихійної торгівлі на прилеглій до ринку території.

Після забезпечення директорами ринків виконання вимог згаданої вище постанови, у місті Шепетівці буде відкрито продовольчі ринки.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppTwitter

Новини партнерів


1 коментар до статті «Стали відомі умови відкриття продуктових ринків у Шепетівці»

  1. Svetlana Simagina коментує:

    Вже відкривайте!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності


Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Читайте у цій рубриці