Карантин підвищує відповідальність батьків за своїх дітей

Карантин підвищує відповідальність батьків за своїх дітей

У зв’язку з пандемією коронавірусу, в Україні з 12 березня запровадили жорсткі карантинні заходи. У Шепетівці, як і в інших населених пунктах Хмельниччини, закрито на карантин усі навчальні заклади. З цього приводу начальник служби у справах дітей Виконавчого комітету Шепетівської міської ради Катерина Купрацевич звертається до батьків учнів шкіл. 

Карантин — це зовсім не канікули! І діти, з метою збереження їх життя та здоров’я, мають перебувати вдома, обмежити всі свої контакти. Адже, за останніми даними, діти також інфікуються цією хворобою, і не всі вони переносять її легко, є навіть летальні випадки серед дітей. Тому батьки зобов’язані подбати про належну ізоляцію своїх дітей на весь час карантину.

— На жаль, не всі усвідомили серйозність ситуації, що стало причиною потрапляння декількох підлітків у стані алкогольної коми у відділення інтенсивної терапії Шепетівської ЦРЛ протягом останнього місяця. Це сталося внаслідок безвідповідального ставлення батьків до виконання своїх обов’язків. Діти безпричинно бродять вулицями міста, і далеко не всі просто гуляють та дихають свіжим повітрям. Діти, не усвідомлюючи всю небезпеку ситуації, будучи безконтрольними з боку батьків, купують та вживають алкогольні напої, не дотримуються вимог усіх карантинних заходів, які запроваджені в Україні. Хочемо наголосити, що вживання алкоголю не лише не перешкоджає потраплянню вірусу в організм, але і сприяє тому, що хвороба може протікати у більш тяжкому стані. Тому наполегливо вимагаємо від батьків та дітей дотримуватись усіх карантинних заходів, виконувати всі офіційні рекомендації та розпорядження органів влади, берегти здоров’я своє та оточуючих, — зазначила у зверненні Катерина Купрацевич.

Паралельно з нещодавно введеною відповідальністю за порушення карантинних заходів, існує і відповідальність батьків за неналежне виховання та утримання дітей, передбачена статтею 184 КУпАП, згідно якої може накладатися штраф до 5100 гривень. А для працівників торгівлі за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів дітям також передбачена відповідальність за статтею 156 КУпАП, і також передбачені великі штрафи як на продавців, так і на власників торговельних закладів.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Злочинці, які заманили підлітків із Хмельниччини в авто, не погодилися із вироком
Вчитель-пенсіонер бив дітей: інцидент у сусідній із Хмельниччиною області
На Шепетівщині поліція з’ясовувала причини відсутності деяких учнів у профліцеї
Як настільні органайзери полегшують шкільне життя дітей
Четверо школярів врятували дівчинку від спроби здійснити самогубство
У сусідній із Хмельниччиною області скажений кріль вкусив жінку і помер

Читайте у цій рубриці



Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
70 тисяч гривень доплати для військових «на нулі»: ВРУ ухвалила постанову
FacebookTelegramViberWhatsAppX