Шепетівщина 21 березня висадить 200 тисяч саджанців

Шепетівщина 21 березня висадить 200 тисяч саджанців

Шепетівка долучилися до Всеукраїнського проєкту «Озеленення України». Учасники акції ставлять собі завдання: висадити 1 000 000 дерев за 24 години. Сьогодні, 2 березня, для подальшої співпраці у проєкті в Шепетівці підписано меморандум про співпрацю.

Презентувала проєкт співорганізатор у Хмельницькій області Аліна Скоморохова.

— Цей проєкт стартував у Хмельницькому, тобто вся Україна буде на нас дивитися, як на лідерів, — зазначила пані Аліна. — Акція стартує 21 березня. Має на меті об’єднати кожного українця, все суспільство. Для чого ми це робимо? Ми бачимо, що всі зіштовхнулися із кліматичними викликами. Топ-5 кліматичних проблем були озвучені на економічному форумі в Давосі. Звідки і українські бізнесмени привезли цю ідею. Зараз маємо показати всьому світу, що українці здатні об’єднуватися навколо гарних ідей.

Шепетівка, долучившись до акції, поставила собі амбітні плани — стати екоамбасадором і представляти Шепетівщину в інших країнах світу. А така можливість з’явиться у тих, хто зазіхне на висадку 200 тисяч саджанців і сіянців в один день.

— Хмельницький планує висадити 175 тисяч, Кам’янець-Подільський — 150 тисяч, — додала координатор проєкту. — Тобто 1 мільйон дерев можна висадити в одній Хмельницькій області. А до цього проєкту долучилося 12 областей. Передбачаємо, що буде в один день висаджено не мільйон дерев, а цілих п’ять.

Мета проєкту не лише висадити дерева, а сформувати в людей екологічну культуру.

— Кожна людина, яка у своєму населеному пункті висадить дерево, бере на себе зобов’язання оберігати і доглядати за ним ще протягом року. Дуже важливо, щоб у цих акціях брали участь старшокласники, і маленькі діти разом із батьками. Зараз проходить конкурс малюнку. В рамках цього проєкту до осені організатори проводитимуть воркшопи, флешмоби, різні навчальні програми. Будемо підвищувати екологічну культуру й обізнаність нашого населення.

Окрім меморандуму, голова Шепетівської міської ради Михайло Полодюк підписав етичний кодекс, яким передбачена відповідальність не лише за висадку дерев, але й інші зобов’язання.

Шепетівщина 21 березня висадить 200 тисяч саджанців

— Держлісгосп не лише займається заготівлею лісу, але й заготовляємо насіння, вирощуємо сіянці, — зазначив директор ДП «Шепетівський лісгосп» Володимир Сасюк. — Сьогодні маємо майже 750 тисяч сіянців сосни, ялини, модрини, дубу. Підприємство залучає молодь і маємо 12 шкільних лісництв: понад 270 дітей щорічно беруть участь у насадженні лісів. Цьогоріч державний лісгосп має засадити 100 гектарів у рамках щорічного лісовідновлення. Ми знаємо те, що ліс хворіє, старіє. Наше основне завдання не лише зберегти ліс, але й примножити його. Тому ми долучаємся до цієї акції і зробимо все, щоб ці амбітні плани виконати, адже 200 тисяч в один день — нам під силу.

Шепетівщина 21 березня висадить 200 тисяч саджанців

У Шепетівці створять штаб із підготовки. До акції залучився ДП «Шепетівський лісгосп».

Шепетівщина 21 березня висадить 200 тисяч саджанців

— У Шепетівці ми вже визначили основні локації, де і які породи дерев будемо висаджувати, — зазначила Наталія Стасюк, заступник міського голови із гуманітарних питань. — Вже підписано розпорядження міського голови про створення робочої групи, ведуться консультації, перемовини. Ми закликаємо мешканців нашого міста та громадських активістів долучитися до акції, а також ще визначатися де і які породи хочуть містяни висадити на своїх територіях. Не будьте байдужими, будьте активними, долучайтеся.

Шепетівщина 21 березня висадить 200 тисяч саджанців

На завершення учасники зустрічі підписали меморандум.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Два брати-лісівники з Шепетівщини захищають Україну
На Хмельниччині судитимуть директора лісгоспу
Воїни-лісівники із Шепетівщини тримають оборону на Запоріжжі
На Шепетівщині лісівники ліквідували стихійне сміттєзвалище
Ветерани волейболу із Шепетівки здобули срібло обласного турніру
На Шепетівщині виставили на аукціон цех лісгоспу

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX