Результати діяльності Шепетівської прокуратури у І півріччі 2019 року

Результати діяльності Шепетівської прокуратури у І півріччі 2019 року

Діяльність Шепетівської місцевої прокуратури на території м. Шепетівка та Шепетівського району забезпечується 9 прокурорами.

Прокурорами місцевої прокуратури з дислокацією в м. Шепетівка у І півріччі 2019 року забезпечено процесуальне керівництво у 1860 кримінальних провадженнях, за наслідками розслідування яких до суду скеровано 116 обвинувальних актів для розгляду по суті, з них: з угодою про примирення 6 кримінальних проваджень, з угодою про визнання винуватості — 1.

Прокурорами перевірено 306 рішень про закриття кримінальних проваджень, за результатами перевірки скасовано 47 необґрунтованих постанов слідчих СВ ВП про закриття кримінальних проваджень, з них 7 проваджень у подальшому скеровано до суду для розгляду по суті. Також, слідчим СВ ВП надано 263 письмові вказівки про проведення слідчих (розшукових) дій, прийнято участь у розгляді слідчим суддею 14 скарг на рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора, у тому числі 9 скарг щодо невнесення до ЄРДР відомостей про кримінальні правопорушення.

За участі прокурорів місцевої прокуратури з дислокацією у місті Шепетівка упродовж січня-червня 2019 року Шепетівським міськрайонним судом розглянуто 3 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, складених УЗЕ в Хмельницькій області ДЗЕ Національної поліції України. У 2019 році внесено 4 подання відповідно до ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції», 3 з яких задоволено, 1 перебуває на розгляді.

Місцевою прокуратурою з місцем дислокації у місті Шепетівка у І півріччі 2019 пред’явлено 15 позовів на загальну суму 715 тис. грн.

Крім того, заявлено 10 позовних заяв про визнання недійсними наказів та зобов’язання витребувати земельні ділянки до ГУ Держгеокадастру та фізичних осіб, які зловживаючи своїм правом набули у власність земельні ділянки внаслідок подвійної безоплатної приватизації земель.

Усього упродовж І півріччя 2019 року реально виконано позовів прокурора на загальну суму понад 2,2 млн. грн.

У І півріччі 2019 року прокурорами з місцем дислокації у м. Шепетівка забезпечено участь у розгляді 186 кримінальних проваджень судом першої інстанції. Порушення конституційних прав громадян не допущено.

Здійснюючи нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян прокуратурою внесено 27 вказівок, за наслідками розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 23 службових особи.

Упродовж І півріччя 2019 року в місцеву прокуратуру з дислокацією в м. Шепетівка надійшло 165 звернень, з яких вирішено по суті 58 звернень, для вирішення в інші відомства направлено 86 звернень.

В засобах масової інформації висвітлено 41 повідомлення про діяльність місцевої прокуратури.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Сільську раду на Шепетівщині зобов’язали виплатити допомогу дітям-сиротам
У сусідній із Хмельниччиною області колаборантка прикинулася переселенкою
Хмельниччина адаптувалася до воєнного стану
У сусідній із Хмельниччиною областю зрадник України отримав максимальне покарання
На Хмельниччині звітували про виконання обласного бюджету за 2023 рік
Розкрито 48 злочинів та кримінальних правопорушень: у Шепетівці звітували дільничні

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX