Вузлову лікарню в Шепетівці реорганізують у некомерційне підприємство

Вузлову лікарню в Шепетівці реорганізують у некомерційне підприємство

Сьогодні, 22 березня, під час позачергової сесії Шепетівської районної ради депутати підтримали визнання рішення про реорганізацію Вузлової лікарні таким, яке втратило чинність. А це означає, що заклад таки й надалі обслуговуватиме населення району.

Вузлову лікарню в Шепетівці реорганізують у некомерційне підприємство

Нагадаємо, 11 травня 2018 року депутати Шепетівської райради під час чергової сесії проголосували за реорганізацію Вузлової лікарні шляхом приєднання до Шепетівської ЦРЛ.

Однак, наразі така необхідність відпала. Оптимізація мережі закладів та скорочення численності штату, що проводилася керівництвом комунальної організації, дала можливість частково вирішити проблему фінансування. Відтак, депутати проголосували «за» скасування минулорічного рішення.

Наступним питанням на порядку денному став розгляд пропозиції підтримати рішення про припинення юридичної особи — комунальної організації «Вузлова лікарня станції Шепетівка» в результаті реорганізації шляхом перетворення в юридичну особу — Комунальне некомерційне підприємство «Вузлова лікарня станції Шепетівка» Шепетівської районної ради.

Депутати таке рішення підтримали та навіть делегували голові комісії — Валерію Хрищатому — розробити Статут і структуру КНП «Вузлова лікарня станції Шепетівка».

— Ми зробимо все, щоб про рішення залишити лікарню, — не пошкодували. Та докладемо максимум зусиль, аби нашим пацієнтам тут було максимально зручно та комфортно, — запевнив Валерій Хрищатий.

Про те, що передувало рішенню залишити у місті два медичні заклади — пояснив голова Шепетівської районної державної адміністрації Віталій Бузиль:

— В 2020-му році розпочинається повномасштабна реформа вторинного рівня. Відбуватиметься все за прикладом реформування первинної ланки: фінансуватиметься все напряму з Національної служби здоров’я. Дохід лікарні залежатиме прямопропорційно від кількості пацієнтів, яких обслуговуватиме медзаклад. Отож, цьогоріч було прийнято рішення надати можливість вузловій лікарні реорганізуватися у некомерційне підприємство. Це зменшить фінансове навантаження на районний бюджет у подальшому.

Також у Шепетівскій РДА та райраді сподіваються, що цьогоріч все ж таки вдасться віднайти кошти на заробітну плату, хоча це й потребує великих зусиль.

— Це дуже важко, адже на сьогоднішній день заборгованість складає понад 20 мільйонів гривень, — додав далі Віталій Бузиль. — Але враховуючи той факт, що на заробітну плату «скидалися» громади, 500 тисяч виділила міська рада, та в рахунок проведеної оптимізації, дефіцит бюджету вдалося суттєво скоротити. Такі заходи будуть проводитися протягом року. Відтак, дефіцит зменшуватиметься і надалі. Маємо надію, що з допомогою області ми зможемо забезпечити фінансування.

Зі слів голови Шепетівської районної ради Петра Дзяворука, реформа таки дасть позитивні результати.

— З одного боку — це зніме фінансовий тягар із громади, оскільки залишиться фінансування лише господарських видатків. А з іншої — таким чином у районі буде конкуренція, яка, в свою чергу, стимулюватиме медичні заклади покращувати свої послуги. Адже гроші йтимуть за пацієнтом. Однак, як буде далі — покаже час, — резюмував Петро Дзяворук.

А поки що районні очільники всіляко допомагатимуть у створенні некомерційного підприємства та намагатимуться зберегти робочі місця медпрацівників. Отож, вузловій лікарні в Шепетівці таки бути.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


4 коментарі до статті «Вузлову лікарню в Шепетівці реорганізують у некомерційне підприємство»

  1. Віктор Марчук коментує:

    Це ду­же важ­ко, ад­же на сьогод­нішній день за­бор­го­ва­ність скла­дає по­над 20 міль­йонів гри­вень, — до­дав да­лі Ві­та­лій Бу­зиль. — Але вра­хо­ву­ючи той факт, що на за­ро­біт­ну пла­ту «ски­да­ли­ся» гро­ма­ди, 500 ти­сяч ви­ді­ли­ла місь­ка ра­да, та в ра­ху­нок про­ве­де­ної оп­ти­мі­за­ції, де­фі­цит бюд­же­ту вда­ло­ся сут­тє­во ско­ро­ти­ти. Та­кі за­хо­ди бу­дуть про­во­ди­ти­ся про­тя­гом ро­ку.
    Джерело: «День за днем»

  2. Віктор Марчук коментує:

    Та­кож у Ше­пе­тів­скій РДА та рай­ра­ді спо­ді­ва­ють­ся, що цього­річ все ж та­ки вдасть­ся від­най­ти кош­ти на за­ро­біт­ну пла­ту, хо­ча це й пот­ре­бує ве­ли­ких зу­силь.
    Джерело: «День за днем»

  3. Олег Буркацкий коментує:

    Це неодмінно гарна новина, але хотілось би щоб наші чини звернули увагу на жахливий стан у місті центральних вулиць, мучка після зими ще й досі лежить, а досить часто “вісить”, коли вітер її піднімає. Невже не можна прийняти рішення, щоб вже нарешті поприбирали центр міста і зробити затишним наше місто а не жахливим смітником?

  4. Роман Макаров коментує:

    Початок кінця.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Хмельницькому бюджет спрямували на підтримку Сил Оборони
Підприємці та волонтери Шепетівської громади допомогли зенітникам, які захищають небо
У Шепетівці відбувся перший кіносеанс військового хіта
У Шепетівці відкрили Ветеранський хаб
Для трьох закладів освіти Шепетівської ТГ виділили гроші на укриття
У Хмельницькому планують встановити автоматичні двері в укриття та розробити мобільний додаток для мешканців багатоповерхівок

Читайте у цій рубриці



Укрзалізниця на період шкільних весняних канікул призначає додаткові рейси: деякі курсуватимуть через Хмельниччину
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Прогнози невтішні. Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай
Сезон пожеж: рятувальники закликають не спалювати суху траву
У сусідню з Хмельниччиною область приїхав головний рабин України
КРАІЛ повідомила які заборони введено для реклами азартного бізнесу
FacebookTelegramViberWhatsAppX