Куди в Шепетівці піти, коли немає грошей на ліки?

Куди в Шепетівці піти, коли немає грошей на ліки?

Шановні жителі Шепетівщини, ви коли лікуєтеся в стаціонарі, купуєте всі ліки за списком? Бувало, що лікар вам безкоштовно дав сироп від кашлю чи жарознижувальний препарат? Виявляється, у кожній лікарні в Україні є безкоштовні медикаменти, які заклади охорони здоров’я закуповують за кошти державного та місцевих бюджетів. Відповідно до інформації МОЗ України, ви маєте право на деякі медичні препарати.

Розчини для ін’єкцій та інфузій, антибіотики, в тому числі й питні, антигістамінні засоби, жарознижувальні, в тому числі й для дітей, системи, шприци, плівка радіографічна, лейкопластирі, катетери — це не склад аптеки, а перелік лікарських засобів, закуплених за бюджетні кошти. Всі зазначені медикаменти станом на 21 вересня є розподілені у відділеннях Шепетівської центральної лікарні, або знаходяться в аптечному складі.

— Ці лікарські засоби доступні для всіх пільгових категорій громадян, дітей до 1 року та для надання невідкладної допомоги, — прокоментувала у телефонній розмові Валентина Савчук, головний лікар Шепетівської ЦРЛ. — Якщо звертаються люди чи сім’ї, що опинилися у складних життєвих обставинах, аби їм допомогли з ліками, також не відмовляємо.

Згідно з п. 3 Наказу МОЗ України від 2 червня 2016 року № 509, керівники структурних підрозділів з питань охорони здоров’я ОДА та КМДА, закладів охорони здоров’я, що належать до сфери управління МОЗ України, мають забезпечувати щотижневе оновлення на своїх офіційних веб-сайтах інформації:

  • про потреби, стан забезпечення, наявні залишки ліків і медичних виробів, що закуповуються за бюджетні кошти;
  • перелік закладів охорони здоров’я відповідного регіону, що є кінцевим отримувачем таких ліків і медвиробів;
  • накази про розподіл лікарських засобів та медичних виробів серед закладів охорони здоров’я підпорядкованої адміністративно-територіальної одиниці.

На жаль, на сайті Шепетівської центральної районної лікарні наказів щодо розподілу лікарських препаратів куплених за бюджетні кошти немає. Відсутні накази й на сайті, де можна відстежити наявність медикаментів у будь-якій лікарні.

Куди в Шепетівці піти, коли немає грошей на ліки?

На сайті Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА таки розміщено інформаційну листівочку про безоплатні ліки для кожного пацієнта в лікарні. Ліки, які вказані у національному переліку — ефективні, безпечні та економічно обґрунтовані.

Куди в Шепетівці піти, коли немає грошей на ліки?

Шкода, що адресу сайту, де можна відстежити наявність медикаментів у лікарнях, не видно. Але редакція газети «День за днем» ділиться з вами секретом, де «Є ліки». Цей інформаційний ресурс дозволяє громадянам побачити повний список наявних препаратів у певній лікарні і знайти необхідні ліки, користуючись зручною пошуковою системою (за торговою назвою препарату чи МНН). Загалом до бази даних цього сайту підключено 921 лікарень з 18 областей України. І Шепетівська ЦРЛ є у переліку. Користуйтеся на здоров’я!

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


6 коментарів до статті «Куди в Шепетівці піти, коли немає грошей на ліки?»

  1. Любов Черниш коментує:

    Взагалі це не новина, в Хмельницькому в обл лікарні я лежала з дітьми в лор відділенні, гастро там давали дітям всі ліки навіть антибіотики (не знаю як зараз бо це було 5 років назад),але у нас і того не давали.

    • Іри­на коментує:

      Але в статті йдеться якраз не про обласну лікарню, а Шепетівську ЦРЛ. До 1року дітям передбачені безкоштовні ліки. Питання до читачів чи їх хтось колись отримував? Без традиційного “відкупите”.

  2. Тімур коментує:

    Да про що Ви кажете навіть вату і спірт тра купляти а то ще ліки…

  3. Юлія Мельник коментує:

    Завжди купуємо все за свої кошти.

  4. Теж купуємо за свої кошти (хоча спочатку на лікування вони беруть свої ліки,але потім їх потрібно відкупити і віддати)

  5. Татьяна Лахай коментує:

    Цієі зими лежала з дитиною в Хмельницькому в лор віділенні на операціі, майже на 90% ліки видавала лікарня . А в нас в Шепетівці скільки раз потрапляли до реанімаціі і інфекційного ,завжди все за своі кошти ( даже спирт і пластирі )


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівці громадянам пропонують пройти 8 діагностичних процедур і не тільки
Діарея: симптоми, причини та методи лікування
Еректильна дисфункція: подробиці та методи лікування
На Шепетівщині медика, що вимагав від в’язня гроші, підозрюють ще в дечому
Верховна Рада легалізувала медичний канабіс: що зміниться для українських пацієнтів?
В Ізяславській ТГ прийняли бюджет на наступний рік та перейменували 18 вулиць

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX