У Шепетівці Свято Героїв відзначали вже офіційно

У Шепетівці Свято Героїв відзначали вже офіційно

Цьогоріч у Шепетівці Свято Героїв вперше відзначили на офіційному рівні, бо лише вторік депутати міської ради проголосували за те, щоб внести його до переліку міських свят. Відтак, 27 травня у місті відбулося чимало заходів з цієї нагоди.

У парку культури та відпочинку організатори святкування об’єднали містян за різноманітними цікавими дійствами, такими як майстер-класи, квести та участі в конкурсі вишиванки.

У Шепетівці Свято Героїв відзначали вже офіційно

Тим часом на літній сцені парку талановиті вокалісти міського та районних Будинків культури, дитячої музичної школи та закладів освіти Шепетівки розважали гостей.

У Шепетівці Свято Героїв відзначали вже офіційно

Серед виступів прозвучали народні та авторські пісні, присвячені Україні, її історії та борцям за незалежність. Також учасники народного аматорського театру «Браво» зачитали вірші про нинішню ситуацію в Україні — неоголошену війну на Сході.

На головній алеї парку діяла документальна виставка, присвячена Євгену Коновальцю. Досить знаково було з боку музейників до Дня Героїв обрати саме постать Евгена Коновальця, адже саме в травні його — полковника Армії УНР, команданта УВО, голову Проводу українських націоналістів, першого голову ОУН — убили.

У Шепетівці Свято Героїв відзначали вже офіційно

Інші виставки, які презентували з нагоди свята дитяча художня школа і центр дитячої та юнацької творчості, також не залишили байдужими гостей свята. Художня школа, окрім картин своїх вихованців на патріотичну тематику, підготувала і майстер-клас із боді-арту. А центр дитячої творчості пропонував відвідувачам спробувати себе у створенні національного оберегу —ляльки-мотанки. Майстер-клас з гончарства, який вів В’ячеслав Сміховський, зібрав охочих.

У Шепетівці Свято Героїв відзначали вже офіційно

— Ось таке горнятко я зуміла сама зробити, — ділиться враженнями 6-річна шепетівчанка Анастасія. — Мені дуже сподобалося, чекаю, аби виріб трохи підсохнув, щоб забрати його.

Виступ команди чірлідингу учнів загально-освітньої школи № 1 разом зі своїм керівником Олексієм Шуляковими зібрав довкола себе також чимало глядачів.

У Шепетівці Свято Героїв відзначали вже офіційно

У програмі святкування організатори наголошували, аби містяни вбрали цього дня вишиванки. І не спроста, адже в ході святкування таких відзначили солодощами та грамотами. Волонтери центру соціальних служб під час заходів спеціально помічали гостей, вбраних у національний одяг. Наприкінці урочистостей всіх їх відзначили у різних номінаціях: родина у вишиванці, сорочка поколінь, наймолодший та найповажніший учасники у вишиванці.

У Шепетівці Свято Героїв відзначали вже офіційно

Між іншим, на свято завітали гості зі Славути і Тернополя. Оскільки дехто з них убрався у вишиванку, то організатори свята відзначили і їх солодкими подарунками. Присутні на святкуванні міський голова Михайло Полодюк та його заступник Наталія Стасюк щиро подякували містянам, які долучилися до вшанування честі українських вояків — борців за волю України, передусім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, українських січових стрільців, вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.

Під завісу свята муніципальний оркестр із найкращими вокалістами виконали чудові музичні твори, серед яких виключно пісні українською мовою.

Але щира українська душа, яка бажає свята, не обмежилася концертною програмою. Після офіційних заходів містяни ще довго продовжували гуляння у парку. Згуртував шепетівчан вечір караоке, який організували в рамках благодійного ярмарку на підтримку юного шепетівчанина Владика Воробея, який лікується від онкохвороби за кордоном.

Фотогалерея

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


43 коментарі до статті «У Шепетівці Свято Героїв відзначали вже офіційно»

  1. Ольга Лукащук коментує:

    А чому не вказаний виступ хору з Судилківської школи, який займає перші місця і був у складі 52 учня??? Чому навіть фото немає???

    • Nataliya Gurinovich коментує:

      О чудово! Звідки Вам відомо про цей хор?

    • Ольга Лукащук коментує:

      Бо я керівник цього хору)))

    • Любов Гончарук коментує:

      Ольга Лукащук наступного разу запрошуйте нас на цікаві заходи, бо фізично ми не встигаємо скрізь. Також можете й Ви самостійно писати та надавати нам актуальну інформацію для публікацій. Якщо у вашого колективу є реальні високі досягнення і це буде цікаво нашим читачам — ми з радістю безкоштовно це опублікуємо.

    • Любов Гончарук коментує:
    • Ольга Лукащук коментує:

      Я думаю що така кількість дітей була значно помітна…. Але вже як є… Дітям було б приємно подивитись на те, що їх поблікують… Нашу роботу знають і видно в інших місцях… Шкода, що на рівному місці зроблена така помилка… Але в нас ще все попереду…

    • Любов Гончарук коментує:

      Ольга Лукащук яка помилка?

    • Ольга Лукащук коментує:

      Це я знаю…Діти того варті))) Ми є усюди)))

    • Ольга Лукащук коментує:

      Любов Гончарук Ви чудово знаєте про що я

    • Наталія Стасюк коментує:

      Дуже гарний і креативний виступ дитячого хору. Ви були окрасою концертної програми. Дякую Вам, пані Ольгоі вашими вихованцям.

  2. Саша Сідорський коментує:

    Тому що міській владі бандюганам це не треба

    • Eugene Freilikhman коментує:

      А яким чином ви пов’язуєте міську владу і відсутність фото на “День за днем”? Яка іронія, якраз фото цього хору є на сайті міської ради. На жаль наші журналісти не можуть бути одночасно на всіх локаціях, тому просто фізично неможливо сфоткати всіх і скрізь. Особливо, якщо мова йде не про рекламний матеріал. Керівники колективів, які зацікавлені у висвітлині досягнень своїх підопічних завжди можуть звернутися до редакції. І зовсім необов’язково це має бути за гроші.

      • Наталія коментує:

        Так, дійсно, приємно, що фото, про яке ведеться мова, є на сайті міськради. Проте, прослідкуйте, яка кількість переглядів тієї чи іншої новини на цьому сайті. І це для 30-тисячного міста. Плюс ще райони.
        Але… Як правило, на шпальтах газет висвітлюються самі яскраві моменти того чи іншого заходу. І знаю, що виступ судилківських школярів був саме таким. Проте у статті згадано лише заклади освіти Шепетівки і ні слова про район. Тож вибудуємо логічний ланцюжок: пишеться стаття про захід, викладаються достовірні факти, фотоматеріали найяскравіших моментів. Виявляється, судилківських школярів не було там помічено! Не віриться! Значить кореспондентів там не було, адже, як вВии стверджуєте, ну не можуть вони всюди встигнути! Тож треба бути чесними і написати: “Матеріали взято з інших джерел”!

  3. Саша Сідорський коментує:

    Журналюгам в конвертах треба дати бабосіки, може тоді покажуть

  4. Саша Сідорський коментує:

    Яку ціну треба заплатити журналістам, щоб показали хоча б один кадр???

  5. Саша Сідорський коментує:

    Це ж у ваших інтересах скласти матеріал і показати усім

  6. Саша Сідорський коментує:

    А не чекати поки принесуть бабло,то може тоді зпрухаєтесь

  7. Саша Сідорський коментує:

    На мою думку. Ніколи Українці не увійдуть в Європу,тому що кожен когось вчить як треба зробити,але сам нічого робити не хоче

  8. Саша Сідорський коментує:

    Чекає, щоб на тарілці принесли розжували,ще й в рот поклали

  9. Саша Сідорський коментує:

    Чому коли їдеш містом всі порушують правила дорожнього руху,а наприклад в Польщі проїхав камери зафіксували і все заплати штраф

  10. Саша Сідорський коментує:

    В нас сруть це нормально

  11. Саша Сідорський коментує:

    Мажори літають на машинах містом все добре ніхто нічого не робить

  12. Саша Сідорський коментує:

    Ні мусара ні влада

  13. Саша Сідорський коментує:

    А от коли аварія з летальним виходом то тоді оказується яке хороше дитя було. Всім добро робило

  14. Саша Сідорський коментує:

    Немає поваги один до одного


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Різноманітність вишиванок у різних регіонах України: від Гуцульщини до Полісся
Привабливий та якісний одяг для чоловіків
У День Героїв на Хмельниччині демонстрували зразки зброї, техніки та екіпірування
У Шепетівці благодійний «Велодень у вишиванках» встановив черговий рекорд
У Шепетівській громаді цьогоріч велодень буде особливим
Ідеї для бізнесу на рукоділлі в селі

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX