Чемпіонат Іспанії з футболу та Ліга 1: трансферні новини січня

Чемпіонат Іспанії з футболу та Ліга 1: трансферні новини січня

Починаючи з 2-го січня, клуби Ла Ліги матимуть можливість підписувати нових гравців. Пробіжимось по головним трансферним новинам, які нам готує чемпіонат Іспанії з футболу.

  • «Реал» не полишає спроб заволодіти Кіліана Мбаппе. Ще 10-го грудня видання Sport.fr повідомило, що ПСЖ уклав угоду з «вершковими» з приводу переходу гравця. За договором сторін чемпіони Франції можуть отримати грошову компенсацію та бонус за Мбаппе. Керівництво «вершкових» 1-го січня 2024 звернулося до представників 24-річного форварда з контрактною пропозицією. У футболіста буде два тижні на ухвалення рішення. При цьому видання зазначає, що якщо перехід футболіста цього разу зірветься, «Реал» остаточно відмовиться від ідеї підписання форварда.
  • Нападник «Манчестер Юнайтед» Мейсон Грінвуд, який зараз виступає в чемпіонаті Іспанії з футболу у «Хетафе» на правах оренди, може продовжити кар’єру в «Атлетіко». За інформацією Mundo Deportivo, що головним претендентом на підписання Грінвуда була «Барселона», яка хотіла заплатити за гравця 46 мільйонів євро, але «Атлетіко» зумів перебити цю пропозицію. Цього сезону Грінвуд провів 15 матчів за «Хетафе», забив п’ять голів і зробив чотири гольові передачі.

Але Ла Ліга може також зазнати втрат. Керівництво «Челсі» зацікавлене у підписанні нападника «Жирони» Артема Довбика. Як повідомляє The Sun, що головний тренер «Челсі» Маурісіо Почеттіно особисто хоче бачити українця у своєму складі. Боси «синіх» планують спробувати придбати форварда вже у січні. Цього сезону Довбик провів 17 матчів за «Жирону» в Прімері, забив 11 голів і віддав чотири асисти.

Французька Ліга 1: які трансфери можуть статися

Форвард «Аль-Іттіхада» Карім Бензема може піти із саудівського клубу та знов грати у «Ліоні». Таким чином французька Ліга 1 може повернути 36-річного форварда.

Згідно L’Equipe, керівництво французького клубу вже працює над трансфером. До цього Бензема говорив, що не проти закінчити кар’єру в «Ліоні». Карім перейшов до саудівського «Аль-Іттіхаду» влітку 2023 року на правах вільного агента. Цього сезону він зіграв 11 зустрічей у всіх турнірах, забив 6 м’ячів і зробив три гольові передачі. Раніше Бензема грав за мадридський «Реал».

Тим часом ПСЖ визначився з майбутнім Хаві Сімонса. Атакувальний півзахисник «Лейпцига» наступного літа повернеться до Парижа. Нагадаємо, Сімонс перейшов до «Лейпцигу» з ПСЖ перед початком сезону на правах оренди.

За інформацією SPORT, у паризькому клубі розраховують, що після повернення з Німеччини 20-річний нідерландець стане гравцем основного складу команди у французькій Лізі 1. Transfermarkt оцінює вартість Сімонсу у 70 мільйонів євро. Сімонс провів у нинішньому чемпіонаті Німеччини 16 матчів, забив чотири голи та зробив 7 результативних передач.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівській виправній колонії відбувся футбольний матч між командами співробітників та засуджених
Євро 2024: відомі всі учасники фінального турніру
Збірна України перемогла команду Північної Македонії: огляд
Головні запитання до нового сезону УПЛ
У Туреччині скороход із Хмельниччини на секунду поступився господарю змагань

Читайте у цій рубриці



Робота за кордоном: чи зарахують цей стаж під час призначення пенсій
Як та кого покарають, якщо не з’явився до ТЦК протягом 60 днів
Сезон носовичків та червоних очей: що допоможе впоратися з алергією на пилок?
Чоловіки віком від 18 до 60 років зможуть отримати паспортні документи тільки на території України
Роль бухгалтера у підготовці та аналізі фінансової звітності компанії
Відповідальність за чистоту: хто повинен забезпечувати наявність та утримання сміттєвих урн?
FacebookTelegramViberWhatsAppX