Чудові прізвиська команд УПЛ

Практично в кожної спортивної команди, крім офіційної назви, є хоча б ще одна, вигадана власними вболівальниками або фанатами суперників. Часто такі прізвиська зростаються з колективом і стають не менш відомими ніж перше ім’я.Не є винятком і українські футбольні клуби. У багатьох команд, які виступають в УПЛ, є дуже цікаві та не банальні прізвиська, а про деякі із них ви можливо навіть і не чули. Наприклад, чому Динамо — менти, а Зоря — мужики? У цьому матеріалі ми розкажемо про цікаві прізвиська найвідоміших клубів української Прем’єр-ліги.

Динамо (Київ) — «менти», «бобри», «хохли», «рогаті»

Вболівальники киян зазвичай називають свою команду елегантно — «біло-синіми» (за кольорами форми). А ось ті прізвиська, про які ми поговоримо далі, набагато частіше використовують (або використовували) ворожі фанати.

«Ментами», «бобрами» та «хохлами» киян називали ще за часів Радянського Союзу. «Ментами», тому що спортивне товариство «Динамо» завжди було тісно пов’язане саме з МВС. «Хохлами» ж киян називали вболівальники Спартака, адже між цими командами протистояння було особливо принциповим і таке прізвисько мало на меті завдавати образу.

«Бобрами» гравців і вболівальників Динамо почали називати наприкінці 1980-х років, коли в команди з’явився маскот — бобер Дік. Але зараз усі ці прізвиська вже не так сильно на слуху, як за часів СРСР. Так само, як і прізвисько «рогаті» — так киян називали за те, що у команди традиційно була серйозна підтримка від мешканців сіл і невеликих міст.

Шахтар (Донецьк) — «кроти», «гірники», «шахта», «стахановці»

Чинний чемпіон України представляє Донецьк, столицю вугільної промисловості України. Відповідно, і весь клуб завжди пов’язують саме з шахтарями та вугіллям, яке вони добувають. Звідси й найвідоміше прізвисько — «гірники». Утім, якщо ви вболіваєте проти донеччан, то напевно називаєте цю команду «кротами», бо шахтарі зариваються в землю подібно до кротів.

«Стахановцями» ж донеччан називають тому, що 10 років (з 1936-го до 1946-го) команда називалася «Стахановець». Іноді Шахтар називають «оранжево-чорними» за клубними кольорами.

Зоря (Луганськ) — «чорно-білі», «мужики»

У луганської команди є два основних прізвиська, і одне з них з’явилося порівняно недавно. «Чорно-білими» луганчан прозвали, як не важко здогадатися, за колір форми.

«Мужиками» ж луганчан називають завдяки фразі екстренера Юрія Вернидуба. У 2015-му році він прокоментував нічию з Динамо наступним чином:

«Мої хлопці — професіонали, мужики. Вважаю, що заслужено поділили сьогодні очки з Динамо».

Це прізвисько настільки сподобалося вболівальникам луганчан, що тепер на фанатському секторі навіть є відповідний банер. Що вже казати про кричалки фанів.

Ворскла (Полтава) — «колгоспники», «ворскляни»

Полтавський клуб з’явився у 1954-го року. За цей час у команди кілька разів змінювалася офіційна назва, але прізвисько команди пов’язується тільки з найпершим офіційним ім’ям, яке команда носила до 1964-го року — «Колгоспник».

Є у команди ще одне прізвисько, історія якого, щоправда, не така цікава. Мова йде про похідну від нинішньої назви команди та місцевої річки — «ворскляни». Ну і, само собою, «біло-зелені» — за клубними кольорами.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів



Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівській виправній колонії відбувся футбольний матч між командами співробітників та засуджених
Євро 2024: відомі всі учасники фінального турніру
Чемпіонат Іспанії з футболу та Ліга 1: трансферні новини січня
Збірна України перемогла команду Північної Македонії: огляд
Головні запитання до нового сезону УПЛ
История встреч «Пари Сен-Жермен» и «Баварии»

Читайте у цій рубриці



Самбісти з Шепетівки здобули нагороди чемпіонату України
На Шепетівщині спортивний захід згуртував понад 200 учасників з різних куточків України
У Шепетівській виправній колонії відбувся футбольний матч між командами співробітників та засуджених
Київський півмарафон Незламності шепетівчанка подолала за 1 годину 40 хвилин
Сім’я з Шепетівки посіла третє місце в обласних змаганнях «Тато, мама, я — спортивна сім’я»
Чирлідери Шепетівки вирушили за чемпіонським титулом
FacebookTelegramViberWhatsAppX