Як впливає пластикове сміття на довкілля?

Як впливає пластикове сміття на довкілля?

Забруднення пластиком — одна з головних глобальних екологічних проблем людства. Ви будете здивовані, але пластик відкрили лише 70 років тому, а зараз є вже мільярди тонн подібного сміття.

Чим такий небезпечний пластик?

  • Забруднення землі.
    Ґрунт особливо страждає від синтетичних матеріалів. Вона втрачає свою родючість і стає небезпечною — в ній знаходяться мікроскопічні частинки пластику.
  • Страждають океани та річки.
    Якщо не боротися із забрудненням, то вже через сотню років кількість синтетичних відходів перевищить популяцію риб. У таких умовах буде неможливо подальше існування та розвиток флори, фауни.
  • Біологічне забруднення.
    Пластик при деградації розпадається виключно на штучні компоненти, які легко можуть потрапити в організм людини або тварин, викликаючи множинні відхилення, патології, захворювання.

Повсюдне використання біорозкладається — це перший крок на шляху запобігання катастрофі та вирішення проблеми. Багато цивілізованих країн уже давно відмовилися від пластику. Нічого дивного, адже аналоги лише небагатьом поступаються своїми властивостями. Наприклад, брендовані пакети з біорозкладних матеріалів залишаються також затребуваними і для підприємців, і для їх клієнтів, тільки подальша їхня доля менш катастрофічна для екології в цілому.

Які заходи вживають Європейські країни щодо боротьби?

Екологія в Європі — одна з актуальних проблем, з якою бореться не лише влада, а й жителі. Наразі Єврокомісія створює низку обмежень на використання пластику, непридатного для переробки. Йдеться про кульки, одноразовий посуд та іншу упаковку. Штрафи також є. Наприклад, за кілограм пластику, що не переробляється, доведеться заплатити від 80 центів. Це суттєва ціна і для дрібних, і великих підприємств чи бізнесменів.

Що роблять європейські країни, щоб унеможливити біологічне забруднення:

Фінляндія

Влада країни розпочала не із заборон, а з популяризації проблеми. Багато компаній розповідали про шкоду пластикової упаковки, наприклад, у супермаркетах, рекламі тощо. Головна мета — розуміння населенням актуальної проблеми та добровільна відмова від пластику. Другий крок — поширення біорозкладних пакетів на безоплатній основі. Як ви розумієте, жителі не набирають додому гори такої продукції, а використовують з розумом і за призначенням.Популярність біорозкладних кульків серед населення та підприємців показує добрі результати на практиці. Навіть великі бренди прагнуть замовити пакети з логотипом із безпечного для природи матеріалу.

Китай

Вже у 2008 році в країні повністю заборонено пакети із тонкого пластику. Цього року планується повна відмова від пластику, яку неможливо повністю переробити. 2021 року в Китаї не використовуються пластикові столові прилади.

Австралія та Нова Зеландія

Тут уже працюють над повною відмовою від пластику, що шкодить екології.

Альтернативи використати замість пластику?

Тотальне забруднення Землі стимулює людство знаходити рішення. Альтернатив маса: бамбук, льон, бавовна, дерево. Біорозкладний пластик також входить у цю категорію, оскільки він доступний для утилізації та переробки. Для цього навіть створюються спеціальні полігони.

Україна також на шляху відмовитися від шкідливого пластику. Під заборону вже потрапили пакети, що оксорозкладаються, і ряд інших упаковок. Впевнені, що це на краще, тому що турбота про екологію сьогодні — це майбутнє без катастроф.

Торгова марка МПАК — це можливість замовити пакети з логотипом необхідних видів та типів на сайті: mpak.ua. Фахівці нададуть повну консультацію та допоможуть уникнути непідйомних штрафів українським підприємцям!

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Читайте у цій рубриці



Проходження ВЛК після уточнення даних є обов’язковим: у ТЦК розповіли деталі
Важила вона 140 кг, а довжина її була 5,7 м: Хмельницький рибгосп розвіює міфи про зубасту легенду
Робота за кордоном: чи зарахують цей стаж під час призначення пенсій
Як та кого покарають, якщо не з’явився до ТЦК протягом 60 днів
Сезон носовичків та червоних очей: що допоможе впоратися з алергією на пилок?
Чоловіки віком від 18 до 60 років зможуть отримати паспортні документи тільки на території України
FacebookTelegramViberWhatsAppX