На Хмельниччині здорожчали алкоголь і цигарки, а взуття подешевшало

На Хмельниччині здорожчали алкоголь і цигарки, а взуття подешевшало

Індекс споживчих цін по області та по Україні (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції) в січні 2018 року відносно попереднього місяця становив 101,5 %. Про це повідомляє Головне управління статистики Хмельницької області.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,9 %. Найбільше (на 10,9 % та 8,6 %) подорожчали фрукти та овочі. На 3,3–1,0 % підвищились ціни на сало, молоко, м’ясо птиці, яловичину, яйця, рибу та продукти з риби, макаронні вироби, кондитерські вироби з борошна, хліб, сметану. Водночас дешевшими стали цукор та гречані крупи (на 0,3 % та 0,1 % відповідно).

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби збільшились на 0,7 %, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,5 %. У той же час на 0,2 % знизились ціни на алкогольні напої.

Дешевшими на 2,2 % стали одяг і взуття, зокрема, взуття — на 2,7 %, одяг — на 1,9 %.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,9 % зумовлено підвищенням цін на скраплений газ на 14,9 %, плати за оренду житла — на 3,4 %, а також тарифів на водопостачання, гарячу воду та опалення — на 1,6–0,8 %.

На зростання цін у сфері охорони здоров’я на 1,7 % вплинуло збільшення вартості послуг лікарень, амбулаторних послуг та фармацевтичної продукції (відповідно на 3,2 %, 2,1 % та 1,5 %).

Підвищення цін на транспорт у цілому на 3,1 % в основному спричинено подорожчанням палива та мастил на 3,7 %, автомобілів на 3,1 %. Вартість транспортних послуг зросла на 2,3 %, зокрема, перевезень автодорожнім пасажирським транспортом — на 2,5 %, залізничним — на 1,1 %.

У сфері зв’язку зростання цін на 2,5 % пов’язано з підвищенням тарифів на поштові послуги на 25,0 %, послуги місцевого телефонного зв’язку на 8,2 %, абонентної плати за користування мережею Інтернет на 3,2 %.

Через збільшення плати за утримання та виховання дітей у дошкільних закладах на 15,7 % послуги освіти стали дорожчими на 2,9 %.

Серед інших товарів та послуг на 1,3–0,6 % зросли ціни на послуги відпочинку та культури, ресторанів та готелів, на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині чоловік вкрав із будинку племінниці найцінніше для нього
На Хмельниччині чоловік два місяці цупив у супермаркетах
Чоловічі кросівки Skechers: ідеальний вибір для активного життя
На Хмельниччині чоловік організував вигідний бізнес, але ним зацікавилася прокуратура
Матеріали для дитячого взуття
Элегантность и комфорт: женская спортивная обувь PUMA

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX