Виплату одноразової допомоги сім’ям загиблих та постраждалим на Євромайдані збільшено

Виплату одноразової допомоги сім’ям загиблих та постраждалим на Євромайдані збільшено

1 лютого, Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про виплату у 2017 році одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р., осіб, яким посмертно присвоєно звання Герой України за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народові, виявлені під час Революції гідності, та особам, які отримали тяжкі, середньої тяжкості та легкі тілесні ушкодження, побої, мордування під час участі у зазначених акціях».

Як наголосив Міністр соціальної політики Адрій Рева, представляючи проект акта на засіданні Уряду, принципова позиція, якої дотримувалося Мінсоцполітики при розробці документу, – це збільшення сум виплат та скорочення терміну їх виплати.

Отже одноразова грошова допомога зазначеним особам нинішнього року виплачуватиметься у таких розмірах:

  • членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, та осіб, яким посмертно присвоєно звання Герой України, – у 200-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня 2017 р.;
  • особам, які отримали тяжкі тілесні ушкодження під час участі у масових акціях громадського протесту, – у 100-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня 2017 р.;
  • особам, які отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості під час участі у масових акціях громадського протесту, – у 50-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня 2017 р.;
  • особам, які отримали легкі тілесні ушкодження, побої, мордування під час участі у масових акціях громадського протесту, – у 30-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня 2017 р.

Найбільший розмір виплат отримають члени сімей осіб, які загинули під час Революції гідності та ті, яким посмертно присвоєно звання Герой України – по 320 тис. грн*. У Шепетівці лише одна така сім’я Героя України Миколи Дзявульського. Учасники Євромайдану, котрі зазнали важких тілесних ушкоджень, отримають по 160 тис. грн*. Такі що під час Революції Гідності зазнали тілесних ушкоджень середньої важкості, отримають по 80 тис. грн*. Майданівці, що зазнали легких тілесних ушкоджень, побоїв, мордувань під час участі у масових акціях, отримають приблизно по 48 тис. грн*.

* Приблизну суму виплат ми розрахували виходячи з розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня 2017 р. (1600 грн).

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині чоловік трактором зачепив дуб, внаслідок чого загинули двоє
Стример родом із Шепетівщини та Надя Дорофєєва зібрали понад 6 мільйонів для ЗСУ та Чернігова
На Хмельниччині патрульні допомогли порушнику комендантської години
Підполковник поліції з Шепетівського РУП: Розслідування вбивств наших захисників – справа честі
На Шепетівщині громада висадила понад 100 дерев на честь загиблих Героїв
У Шепетівці собаки ледве не відгризли дитині палець

Читайте у цій рубриці



Оновлюєш дистанційно, а далі може зв’язатися працівник ТЦК: як працюватиме е-кабінет військовозобов’язаних
Проходження ВЛК після уточнення даних є обов’язковим: у ТЦК розповіли деталі
Важила вона 140 кг, а довжина її була 5,7 м: Хмельницький рибгосп розвіює міфи про зубасту легенду
Робота за кордоном: чи зарахують цей стаж під час призначення пенсій
Як та кого покарають, якщо не з’явився до ТЦК протягом 60 днів
Сезон носовичків та червоних очей: що допоможе впоратися з алергією на пилок?
FacebookTelegramViberWhatsAppX