Наймолодший більярдист із Шепетівки здобув призове місце на чемпіонаті світу

Наймолодший більярдист із Шепетівки здобув призове місце на чемпіонаті світу

Нещодавно, 4 жовтня, в столиці Молдови стартував Чемпіонат світу серед юніорів та дівчат з Вільної піраміди. У цих змаганнях взяли участь 27 юніорів (2 — Білорусь; 4 — Молдова; 11 — Росія; 10 — Україна) та 18 дівчат (2 — Білорусь; 2 — Молдова; 8 — Росія; 6 — Україна). Серед юніорів збірної України — шепетівчанин Михайло Ларков, який цієї весни здобув перемогу на чемпіонаті України з більярду та став наймолодшим майстром спорту.

Наймолодший більярдист із Шепетівки здобув призове місце на чемпіонаті світу

Три медалі вибороли українські більярдисти на юніорському чемпіонаті світу з вільної піраміди, що завершився у Кишиневі. Краще за всіх виступив Нікіта Гоменюк, який посів друге місце, третє зайняли Михайло Ларков та Крістина Шевченко.

Наймолодший більярдист із Шепетівки здобув призове місце на чемпіонаті світу

Як повідомляє KORALL NEWS, у чвертьфіналі наймолодший учасник чемпіонату Михайло Ларков переміг старшого на п’ять років Олександра Молчанова — 6:4, а Нікіта Гоменюк вирвав важку перемогу у Олександра Кузовкіна. Після трьох партій наш гравець поступався 0:3, але в черговий раз зміг проявити характер.

У півфіналі Гоменюк досить впевнено обіграв чергового росіянина Кирила Гранкіна — 6:3. А ось Ларкову мабуть не вистачило сил. Блискуче відігравши весь турнір, 12-річний Михайло поступився майбутньому чемпіону Андрію Шагаєву — 2:6. Але, мабуть саме Ларков справив на всіх незабутнє враження своєю грою. З огляду на його ще зовсім юний вік не маємо сумніву що всі великі перемоги до нього ще прийдуть.

У дівчат одну нагороду розігрували між собою Яна Василова та Крістина Шевченко. Два роки тому «бронзу» на чемпіонаті світу виграла Яна, тепер прийшов час Крістини. У запеклому двобої житомирянка здобула перемогу з рахунком 5:4. На жаль, третя наша чвертьфіналістка, Марія Скочук програла 3:5 росіянці Уляні Антоновій. Також програла у зустрічі за вихід до фіналу і Крістина Шевченко — 2:5 з Юлією Пурдишовою з Росії.

Наймолодший більярдист із Шепетівки здобув призове місце на чемпіонаті світу

Отже, за підсумками четвертого дня чемпіонату українська збірна мала дві бронзових нагороди Михайла Ларкова та Крістини Шевченко та велику надію на перемогу Нікіти Гоменюка, який виглядав фаворитом у грі з росіянином Андрієм Шагаєвим.

Нікіта Гоменюк дуже сильно та впевнено розпочав зустріч. Чотири партії повної домінації лідера української команди, 4:0 і, здавалось, перемога ось тут, поруч. Але, на жаль, починаючи з п’ятої партії все пішло не нашу користь. Шагаєв бере одну партію, Нікіта відразу перерву. Але вона не допомагає, а іншої вже нема. 4:2, 4:3, 4:4. В дев’ятій партії Шагаєв кладе вісім з розбою, в десятій — вісім після розбою Нікіти. І це вже 4:6. В одинадцятій партії Гоменюк спробує все ж таки повернути долю до себе. Рахунок 7:7. Шагаєв б’є матчбол — промах. Шанс для Нікіти — і знов невдача, а куля стає на середину під легкий свій. Нерви в Гоменюка не витримують і він здає гру, не дочекавшись удару суперника. 4:0 перетворюються на 4:7 і чемпіонат світу на цьому завершено. Срібло, яке повинну було стати «золотом».

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Одній із громад на Хмельниччині повернуть водосховище вартістю понад мільярд гривень
На Хмельниччині перед судом постануть двоє за вбивство з особливою жорстокістю
У Хмельницькому водій, який їхав на автівці без номерного знака, виявився «цікавим»
На Хмельниччині чоловіки набраконьєрили на кримінал
Високопосадовця із Хмельниччини відзначив Головнокомандувач ЗСУ Сирський
На Хмельниччині жінку, яка хотіла вчитися заробляти гроші, ошукав консультант

Читайте у цій рубриці



Самбісти з Шепетівки здобули нагороди чемпіонату України
На Шепетівщині спортивний захід згуртував понад 200 учасників з різних куточків України
У Шепетівській виправній колонії відбувся футбольний матч між командами співробітників та засуджених
Київський півмарафон Незламності шепетівчанка подолала за 1 годину 40 хвилин
Сім’я з Шепетівки посіла третє місце в обласних змаганнях «Тато, мама, я — спортивна сім’я»
Чирлідери Шепетівки вирушили за чемпіонським титулом
FacebookTelegramViberWhatsAppX