Аби віднайти кошти на кисневу станцію, у Шепетівці продали землю

Аби віднайти кошти на кисневу станцію, у Шепетівці продали землю

Сьогодні, 26 жовтня, відбулася XVI (позачергова) сесія Шепетівської міської ради. На порядку денному — 7 питань. У залі зареєструвалося 28 депутатів.

Перший проєкт рішення, який розглянули народні обранці, — «Про внесення змін до бюджету Шепетівської територіальної громади на 2021 рік».

— Усі питання, які сьогодні виносяться на позачергову сесію, — надзвичайно важливі. Особливо перше, яке стосується початку співфінансування реконструкції системи киснепостачання Шепетівської багатопрофільної лікарні. У проєкті рішення пропонується частину коштів перерозподілити в міському бюджеті та направити на реконструкцію. Питання наразі критичне, адже, згідно з оперативними даними, на лікуванні перебуває 128 ковідних хворих, у реанімаційному відділенні — 8, п’ятеро з них — на апаратах ШВЛ. І всі вони потребують кисневої підтримки, — зазначив у своєму вступному слові міський голова Віталій Бузиль.

Аби віднайти кошти на кисневу станцію, у Шепетівці продали землю

Також очільник громади додав, що Львівський завод, який постачає кисень, деякий період взагалі не працював. Наразі підприємство використовує не всі свої потужності, тому кисню не вистачає для багатьох лікарень. Велику підтримку в питанні киснепостачання наразі надають підприємці, депутати Шепетівської міської ради та Хмельницька атомна електростанція. Втім, і цього замало…

Очікувана вартість проєкту реконструкції системи киснепостачання становить близько 10 мільйонів гривень. Однак, точна сума буде відома лише після отримання висновку експертизи.

— Ви знаєте, що з обласного бюджету виділено близько 8 мільйонів гривень, — зазначив далі Віталій Бузиль. — У будь-якому випадку, з міського бюджету нам потрібно буде виділити близько 2,5 мільйонів. Тому сьогодні ми знімаємо ті кошти, які можемо: це — з проєктно-кошторисної документації центрального стадіону «Локомотив» та парку культури і відпочинку.

Повернути кошти за призначенням на вказану документацію планують, у разі позитивного голосування по інших питаннях, зокрема, і земельних, на наступній сесії.

Аби віднайти кошти на кисневу станцію, у Шепетівці продали землю

Отож, у пояснювальній записці до рішення «Про внесення змін до бюджету Шепетівської територіальної громади на 2021 рік» йдеться:

«По спеціальному фонду внести зміни, а саме:

По головному розпоряднику коштів «Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Шепетівської міської ради» зменшити асигнування в сумі 173 000,00 грн, а саме:

КПКВ 1117325 «Будівництво споруд, установ та закладів фізичної культури і спорту» зменшити асигнування в сумі 173 000,00 грн з виготовлення проєктно-кошторисної документації та експертизи на реконструкцію стадіону «Локомотив».

По головному розпоряднику коштів «Виконавчий комітет Шепетівської міської ради» збільшити асигнування в сумі 173 000,00 грн, а саме:

КПКВ 0217324 «Будівництво установ та закладів культури» зменшити асигнування в сумі 200 000,00 грн по об’єкту виготовлення проєктно-кошторисної документації та проведення експертизи для реконструкції КУ «Шепетівський парк культури і відпочинку», відповідно до програми «Нова Шепетівка: від планів до дії» (за кошти Європейського Союзу).

КПКВ 0217322 Будівництво медичних установ та закладів збільшити асигнування в сумі 373 000,00 грн, як частку співфінансування по об’єкту «Реконструкція системи киснепостачання КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня» Шепетівської міської ради Хмельницької області по вул. В. Котика, 85, м. Шепетівка».

Рішення підтримали 27 депутатів.

Важливе питання — продаж земельної ділянки для ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат». На попередній сесії цей проєкт рішення не отримав достатньої кількості голосів депутатів.

— У разі позитивного рішення, звичайно, я буду вести перемовини з керівництвом цукрового комбінату для того, аби до 1-го листопада вони перерахували ці кошти, — зазначив Віталій Володимирович. — І якщо гроші будуть перераховані, а це — в межах 7 мільйонів гривень, — то 4 листопада під час чергової сесії ми зможемо їх виділити на співфінансування кисневої станції.

Аби віднайти кошти на кисневу станцію, у Шепетівці продали землю

Частину коштів з продажу земельної ділянки міська рада має намір спрямувати на реконструкцію приймального відділення Шепетівської багатопрофільної лікарні.

У свою чергу депутатка Валентина Савчук звернулася до колег у сесійній залі:

— Шановні колеги, прошу підтримати даний проєкт рішення. Відділення невідкладної медичної допомоги (приймальне) працює вже декілька місяців, а борги і досі нема звідки покрити, бо коштів нема звідки взяти. Щодо кисневої станції — це питання вкрай важливе. Адже на сьогоднішній день питання номер один — де взяти кисень, бо його не вистачає попри допомогу з боку підприємців.

Аби віднайти кошти на кисневу станцію, у Шепетівці продали землю

У підсумку, з 28 присутніх у залі депутатів «за» проголосували 27, і 1 — «утримався». Через технічні труднощі на моніторах не було видно результатів голосування. Відтак, вже після завершення засідання депутати ринулися з’ясовувати, хто ж проігнорував таке важливе рішення для громади.

Аби віднайти кошти на кисневу станцію, у Шепетівці продали землю

Єдиною депутаткою, яка утрималася, стала Марина Ложкіна. Вже після завершення засідання пані Марина для «День за днем» прокоментувала свою позицію:

— Я утрималася, тому що це була відверта маніпуляція депутатами. По-перше, минулої сесії ми підтримали продаж ділянки цукровому комбінату, площею 271 481 м² за 7 577 035 грн. Другу ділянку, площею 37 449 м², оцінили у 1 045 202 грн. Хоча насправді реальна ринкова вартість землі такої площі та подібного розміщення коштує принаймні вдвічі дорожче. Тож вважаю продавати землі громади за зниженою вартістю є злочином проти мешканців. По-друге, протиставляти кошти за продаж землі коштам, якими необхідно співфінансувати кисневу станцію, абсолютно неправильно. Цьогоріч сесією міської ради було погоджено на продаж не одну земельну ділянку та не одне комунальне приміщення, за які можна було отримати додаткові надходження у бюджет Шепетівки. Цукровому заводу погодили ділянку за 7 577 035 грн, до того ж, станом на зараз, завод боргує у міський бюджет ще майже 4 млн грн. Якщо ці кошти цукровий виплатить, то ми можемо без проблем співфінансували і кисневу станцію, та решту важливих проєктів. Проте депутатів вирішили «нагнути» і продати комунальне майно за безцінь. Хоча мій голос нічого не вирішив, але, принаймні, я впевнена, що зробила вірно.

Аби віднайти кошти на кисневу станцію, у Шепетівці продали землю

Документ надала Марина Ложкіна

Окрім того, під час позачергового засідання затвердили умови проведення земельних торгів у формі електронного аукціону з продажу земельних ділянок комунальної власності на вулицях: Руслана Мазунова, 25; Економічній, 25; проспекту Миру 36-А; Українській 110-В.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Приватизація будинку побуту, розширення міського центру ПМСД та гуманітарна допомога з Німеччини: у Шепетівці відбулася сесія міськради
Розпочали третій десяток: у пластунів Шепетівки відбулася церемонія заприсяження
Молодіжна рада Шепетівки знайомилася з писанкарством у майстерні «Кральова»
У Шепетівці затвердили нові тарифи на ритуальні послуги
Державна реєстраторка провела махінації із землею на суму понад 3 мільйони гривень: інцидент по сусідству з Хмельниччиною
Сім’я з Шепетівки посіла третє місце в обласних змаганнях «Тато, мама, я — спортивна сім’я»

Читайте у цій рубриці



Приватизація будинку побуту, розширення міського центру ПМСД та гуманітарна допомога з Німеччини: у Шепетівці відбулася сесія міськради
Захисник із Шепетівщини під час виконання бойового завдання втратив усі документи
Учасниці команди центру «Сталеві магнолії» із Шепетівки відвідали тепличні господарства
У Нетішині після допису у фейсбуці дали відповідь, де вигулювати собак
Йому було лише 42: у Шепетівці відбулося прощання із Героєм
Розпочали третій десяток: у пластунів Шепетівки відбулася церемонія заприсяження
FacebookTelegramViberWhatsAppX