Начальник поліції Анатолій Чубенко: «Шепетівський район — досить непростий»

Начальник поліції Анатолій Чубенко: «Шепетівський район — досить непростий»

21 січня Шепетівське районне управління поліції очолив 53-річний полковник Анатолій Чубенко. За ці кілька місяців полісмен вже встиг познайомитися зі своїми підлеглими та вивчити стан справ у районі.

Потрапити в поліцію — юнацька мрія

В міліції пан Анатолій мріяв служити ще з юних років. Хотів боротися зі злочинністю та наводити правопорядок. Відразу після закінчення школи він навіть прийшов до місцевого відділу. Однак, там йому порадили спочатку пройти службу в армії, аби випробувати власні сили та зарекомендувати себе як сумлінного військовослужбовця. Та, як підсумок, отримати гарну характеристику, яка потрібна була для навчання та подальшого працевлаштування.

Відтак, зразкове служіння у Збройних силах стало своєрідним стимулом у досягненні цілі — поповнення лав правоохоронців.

— Мабуть, якби в теперішній час таким чином відбувався б підбір кадрів, то в поліції працювали б лише люди за покликанням, фанати своєї справи, — розмірковує Анатолій Чубенко.

Начальник поліції Анатолій Чубенко: «Шепетівський район — досить непростий»

Працював на всіх посадах

Свою трудову діяльність Анатолій Васильович свого часу розпочинав у Старокостянтивському відділі міліції. Працював на всіх посадах, окрім тих, які пов’язані зі слідством. Так би мовити, пройшов усіма професійними сходинками.

— Така практика дуже корисна, — наголошує співрозмовник. — Адже ти з середини знаєш усі тонкощі професії та маєш колосальний досвід, яким можеш поділитися з молодим поколінням.

Із 2009 по 2015 рік правоохоронець обіймав посаду начальника Старокостянтинівського відділу міліції. І один із небагатьох керівників у 2015-му пройшов переатестацію та поповнив лави сучасної поліції.

Наразі полісмен керує всією територією новоствореного Шепетівського району.

А територія, на якій забезпечують правопорядок, значно збільшилася. У підпорядкуванні Шепетівського районного управління поліції перебуває шість відділів та відділень: Шепетівський, Нетішинський, Ізяславський, Полонський, Славутський та Білогірський.

— Колектив Шепетіського РУП налічує 435 осіб, — зазначає полковник. — Раніше ж я очолював відділ, де працювало 180 чоловік.

За кілька місяців роботи начальник вже встиг познайомитися зі всіма працівниками.

— Колись мене вчили, що перше завдання начальника — знайомство з колективом, особовим складом, та оцінювання умов, в яких працюють підлеглі, — зазначає Анатолій Васильович.

Варто зазначити, що головний поліціянт Шепетівського району вкрай прискіпливо ставиться до дисципліни в лавах правоохоронців. Відтак, не допускає, аби хтось зловживав своїм службовим становищем:

— Правоохоронці повинні нести відповідальність на загальних засадах, як і решта громадян: адміністративну, дисциплінарну, цивільно-правову та кримінальну.

Натомість, каже, що й люди, відповідно, — із більшою повагою мають ставитися до полісменів та до правоохоронних органів, як до структури.

— В державі повинен керувати закон, а не вулиця, — наголошує Анатолій Чубенко. — Лише тоді в країні буде порядок та виникне у громадян відчуття безпеки.

Район — непростий

За незначний період перебування на посаді Анатолій Васильович вже встиг оцінити і стан справ у новоствореному Шепетівському районі:

— Шепетівський район — досить непростий. В тому числі, й у плані криміногенності. Однак, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, все ж вдалося знизити рівень злочинності орієнтовно на 30 відсотків.

Сприяє злочинності на території району сусідство з такими популярними, в плані кримінальних подій, областями, як Житомирська та Рівненська.

Начальник поліції Анатолій Чубенко: «Шепетівський район — досить непростий»

А от найбільш привабливим для крадіїв, зі слів головного поліціянта, на території Шепетівського району є місто-супутник Нетішин. Адже рівень заробітних плат там дещо вищий, оскільки більшість жителів працює на Хмельницькій АЕС.

— Серед злочинів, які вчиняють у районі, переважають крадіжки, — уточнює Анатолій Васильович. — Зокрема, цьогоріч у Славуті та в Нетішині почастішали випадки незаконного заволодіння транспортними засобами.

Втім, «головний біль» полісменів — шахрайства. Адже попри бесіди з громадянами, просвітницьку роботу та оголошення у місцях скупчень людей, у громадському транспорті, в торгових центрах, випадків не меншає. Довірливі громадяни чи не щотижня стають ошуканими.

До слова, за добу в районі полісмени реєструють 120–130 випадків, і всі вони вимагають негайного реагування.

Втім, попри робочі труднощі, розкриття злочинів на території новоствореного району становить 54 відсотки, що є вищим за середньообласний показник. До прикладу, у Європі цей показник — на рівні 20–30 відсотків.

Однак, очільник поліції сподівається, що невдовзі ця цифра значно зросте. Адже наразі поліція активно співпрацює із громадами району та планує встановлення відеокамер. Це дозволить оперативникам більш швидше розкривати злочини та зробить населені пункти безпечнішими для мешканців.

На вівтар справи покладено особисте життя

За сухою статистикою розкриття злочинів ховаються людські долі. Високі показники — результат самовідданої праці та самопожертви поліціянтів.

— Все завдяки тому, що працівники сумлінно ставляться до виконання своїх обов’язків та мало не щодня працюють понаднормово, — розповідає секрет успішності Анатолій Васильович.

Він і сам свого часу, як і багато інших полісменів, через скажений темп роботи заради спокою мешканців рідного краю пожертвував родиною.

— У мене не було навіть часу виховувати дітей, — зізнається співрозмовник. — За постійною роботою не бачив, коли виросли діти. Однак, при нагоді проводив із ними кожну вільну хвилину та вже змалку привчав їх до законності та дисципліни. А ще — показував це на власному прикладі.

Прикметно, що й старший син Анатолія Васильовича пов’язав свою долю з роботою в правоохоронній структурі. Менший же — школяр — про майбутню професію поки думає.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


1 коментар до статті «Начальник поліції Анатолій Чубенко: «Шепетівський район — досить непростий»»

  1. Вітання!!!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Нетішинка забажала виплати від ЄС та поплатилася
40-річну славутчанку та її молодого спільника тримають під вартою
На Шепетівщині у молодика виявили синтетичні наркотики
«Надія — це кохання мого життя»: захисник із Шепетівки освідчився дівчині
На Шепетівщині засудили наркоторговицю, яка продавала товар «з рук в руки»
У центрі Шепетівки сталася аварія за участі поліцейської автівки

Читайте у цій рубриці



В одній із громад Шепетівщини до бюджету не надійшло майже 7,5 млн грн земельного податку
У Шепетівці стартував цікавий проєкт із рослинництва: що про це відомо
На Шепетівщині збирали представників служб таксі
Цікаво та корисно: міжнародний борщ готували на Шепетівщині
Загиблих на війні солдатів із Шепетівщини Президент України нагородив орденами
Ряд важливих питань розглянули на засіданні виконкому в Нетішині
FacebookTelegramViberWhatsAppX