У Шепетівці депутати міської ради звернулися до священнослужителів Українських православних церков Московського патріархату

У Шепетівці депутати міської ради звернулися до священнослужителів Українських православних церков Московського патріархату

18 березня 2022 року Шепетівською міською радою VІІІ скликання було адресовано звернення до священнослужителів та парафіян Українських православних церков Московського патріархату, розташованих на території Шепетівської міської територіальної громади.

У тексті зверення, яке підтримали більшість із присутніх депутатів міської ради, було запропоновано вжити необхідних заходів щодо зміни канонічного статусу церкви та виходу з Московського патріархату. Текст звернення листом буде доведено до священнослужителів Українських православних церков Московського патріархату Шепетівської міської територіальної громади.

ЗВЕРНЕННЯ

Шепетівської міської ради VІІІ скликання до священнослужителів та парафіян Українських православних церков Московського патріархату, розташованих на території Шепетівської міської територіальної громади

Православна церква Московського патріархату в Україні упродовж свого існування на теренах нашої держави виступала знаряддям зросійщення українського народу, досі залишається провідною інформаційною силою у війні, яку веде Російська Федерація проти України.

Для прикриття антидержавної діяльності структури Російської православної церкви на теренах України УПЦ МП присвоїла собі назву «Українська православна церква». Внаслідок цієї умисної маніпуляції мільйони українців зазнають великого ошуканства, оскільки переконані, що ходять до української церкви. Перебування в молитовній та євхаристичній єдності з Московським Патріархатом, навіть після прийняття рішення не поминати за Божественною літургією Патріарха Кирила, виставляє вірних УПЦ перед їхніми друзями, родичами та побратимами ворожими колабораціоністами та зрадниками.

Предстоятель УПЦ (МП) Митрополит Онуфрій і досі згадує Патріарха Кирила за богослужінням, що за церковними канонами робить усіх членів цієї структури опосередкованими учасниками цього згуртування. Гинуть наші діти, тому майбутнє з Росією та РПЦ неможливе.

Не підлягає поясненню, а тим більше виправданню те, що центр і осередок Української православної церкви (Московського патріархату) знаходиться в Москві і є складовою частиною, за статутом самої РПЦ, загальної структури Російської Православної Церкви.

На сьогодні не чути благань патріарха до президента РФ про припинення вогню, не чути від нього молитов за український народ, а навпаки — чути його благословення на це беззаконня. У сьогоднішні важкі дні ми бачимо, як об’єднуються люди, партії, різні об’єднання для того, щоб працювати на благо перемоги. Тому і священнослужителі, ті, хто є прикладом для людей, проповідують любов один до одного, мають показати приклад іншим і об’єднатись в єдине ціле для спільної мети. У нас є визнана Православна Церква України, яка служить своєму народу і двері її відкриті для усіх бажаючих та є єдиною канонічною правонаступницею Київської митрополії.

Православна Церква України керується Святим Письмом та Священним Переданням, канонами Православної церкви, Патріаршим та Синодальним Томосом, зберігає внутрішню єдність та закликає духовенство і вірних усі питання, які виникають, обговорювати та вирішувати в дусі заповіданої Господом нашим Ісусом Христом братньої любові, уникаючи розпалення ворожнечі, протистоянь та розділення, а не зомбує вірних сектантськими методами.

Зважаючи на вищевикладене, враховуючи потурання російській владі, з метою консолідації українського народу, пропонуємо священнослужителям Українських православних церков Московського патріархату, розміщених на території Шепетівської міської територіальної громади, вжити необхідних заходів щодо зміни канонічного статусу церкви та виходу з Московського патріархату. Парафіян зазначених церков закликаємо не підтримувати Московський патріархат. Хочеться вірити, що між вами є свідомі люди, які здатні думати своїм розумом. Знайдіть в собі мужність сказати «НІ», як це зробили багато вірних священників ще у 2018–2019 роках, і ми в єдності переможемо ворога.

Нагадаємо, у Шепетівському благочинні ПЦУ сталася велика духовна радість. Сільські парафії Шепетівщини продовжують полишати Московський патріархат.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Приватизація будинку побуту, розширення міського центру ПМСД та гуманітарна допомога з Німеччини: у Шепетівці відбулася сесія міськради
Чоловіки віком від 18 до 60 років зможуть отримати паспортні документи тільки на території України
Захисник із Шепетівщини під час виконання бойового завдання втратив усі документи
Йому було лише 42: у Шепетівці відбулося прощання із Героєм
Його серце не витримало та зупинилось: у Шепетівці попрощались з бойовим медиком
На Донецькому напрямку під час виконання бойового завдання загинув навідник із Шепетівки

Читайте у цій рубриці



Приватизація будинку побуту, розширення міського центру ПМСД та гуманітарна допомога з Німеччини: у Шепетівці відбулася сесія міськради
Захисник із Шепетівщини під час виконання бойового завдання втратив усі документи
Учасниці команди центру «Сталеві магнолії» із Шепетівки відвідали тепличні господарства
У Нетішині після допису у фейсбуці дали відповідь, де вигулювати собак
Йому було лише 42: у Шепетівці відбулося прощання із Героєм
Розпочали третій десяток: у пластунів Шепетівки відбулася церемонія заприсяження
FacebookTelegramViberWhatsAppX