У 2017-му на Шепетівщині знайшли роботу 348 молодих безробітних

У 2017-му на Шепетівщині знайшли роботу 348 молодих безробітних

У січні-грудні 2017 року статус безробітного у Шепетівському міськрайонному центрі зайнятості мали 833 особи у віці до 35 років.

Відповідно до Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні», до молоді відносяться громадяни України віком від 14 до 35 років.

Станом на 1 січня 2018 року на обліку в службі зайнятості перебувало 223 особи даної категорії безробітних. Із них, за професійним досвідом раніше працювали у сфері сільського, лісового та рибного господарства — 19,7 %, в переробній промисловості — 69,5 %, будівництві — 6,7 %, гуртовій, роздрібній торгівлі, ремонті автотранспортних засобів і мотоциклів — 15,2 %, транспорті, складському господарстві, поштовій та кур’єрській діяльності — 6,2 %, державному управлінні й обороні — 6,7 %, демобілізованих з військової служби — 3,6 %.

З метою повернення безробітної молоді до продуктивної діяльності обласною службою зайнятості здійснюються заходи активної політики сприяння зайнятості населення: надання інформаційних, консультаційних та профорієнтаційних послуг, створення банку вакансій та пошук підходящої роботи, сприяння в працевлаштуванні, у тому числі шляхом організації підприємницької діяльності, здійснення професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації, залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

За сприяння служби зайнятості у січні-грудні 2017 року знайшли роботу 446 молодих громадянина, в тому числі 348 безробітних. Із них, започаткували власну справу 5 осіб. Для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці та задоволення кадрових потреб роботодавців проходили професійне навчання 131 особа. Здійснено одноразову виплату допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю 5 безробітним з числа молоді віком до 35 років.

При працевлаштуванні молодих осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (молодь, яка закінчила або припинила навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах; яка звільнилася зі строкової військової або альтернативної (невійськової) служби, і яка вперше приймається на роботу), роботодавцю компенсуються фактичні витрати в розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу.

У січні-грудні 2017 року 22 безробітних з числа молоді працевлаштовано на нові робочі місця з наданням компенсації роботодавцям та на нові робочі місця у пріоритетних видах економічної діяльності, зі здійсненням компенсації витрат суб’єктами малого підприємництва у розмірі єдиного соціального внеску.

Протягом зазначеного періоду 87 молодих осіб працювали на громадських та інших роботах тимчасового характеру.

З метою професійного самовизначення, підвищення якості та конкурентоспроможності національних кадрів, збалансування ринку праці та ринку освітніх послуг, профілактики безробіття, державна служба зайнятості надає профінформаційні та профконсультаційні послуги. Ними у звітному періоді було охоплено 1038 осіб у віці до 35 років, у т.ч. 795 безробітних. Крім того, профорієнтаційні послуги отримали 3273 осіб, які навчаються в навчальних закладах різних типів.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


1 коментар до статті «У 2017-му на Шепетівщині знайшли роботу 348 молодих безробітних»

  1. В коментує:

    Шановна Людмило Грига, коли ваша служба навчиться писати у статтях про те, скільки водночас робочих місць зникло?


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині чоловік продавав дерев’яні піддони, які виготовив із незаконно здобутої сировини
Підприємець з Хмельниччини погорів на тюльпанах
Бельгія: Де робочі можливості чекають на українців
Чоловік із Хмельниччини міг завдати чималих збитків відомим українським медіагрупам
У Шепетівці безробітним розповідали як стати патронатним вихователем
На Хмельниччині жінку ошукали під приводом працевлаштування у Європі

Читайте у цій рубриці



В одній із громад Шепетівщини днями закінчиться опалювальний сезон
Молоді люди з Шепетівщини скористалися знайденою карткою і за це поплатилися
На Шепетівщині зловмисницю суд звільнив від реального ув’язнення
«Батьківське серце» вручили донечці загиблого Героя з Нетішина
У місті на Шепетівщині відкрили алею на честь загиблих на війні захисників
Малюкам у Славуті реабілітаційну допомогу надає ерготерапевт та фізичний терапевт
FacebookTelegramViberWhatsAppX