Цьогоріч у Шепетівській виправній колонії відбулося перше весілля

Цьогоріч у Шепетівській виправній колонії відбулося перше весілля

Шепетівським відділом державної реєстрації актів цивільного стану в державній установі «Шепетівська виправна колонія (№ 98)» Міністерства юстиції України Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань в 2021 році проведено державну реєстрацію 3-х шлюбів, а цьогоріч — 1.

Цьогоріч у Шепетівській виправній колонії відбулося перше весілля

Конституцією України визначено, що засуджений користується всіма правами людини і громадянина, за винятком обмежень, які визначені законом і встановлені вироком суду. Тобто, ізоляція людини в місцях позбавлення волі не може бути абсолютною.

«Слід зазначити, що для всіх осіб, які бажають зареєструвати шлюб, є однаковими як умови вступу до шлюбу, так і перешкоди для його укладення. Так, умовами укладення шлюбу є взаємна вільна згода жінки та чоловіка на укладення шлюбу, тобто він має бути добровільним, та досягнення особами, що бажають вступити у шлюб, шлюбного віку (для жінки і чоловіка — 18 років), а також відсутність будь-яких перешкод до його укладення. Вирішення питання щодо державної реєстрації шлюбу із засудженим, крім загальних вимог має свої особливості», — зазначають у Шепетівському відділі ДРАЦС.

Порядок реєстрації шлюбу із засудженою особою визначено Правилами державної реєстрації актів цивільного стану в Україні, затвердженими наказом Міністерства юстиції України від 18.10.2000 № 52/5. Державна реєстрація шлюбу із особами, які відбувають покарання в установах виконання покарань, провадиться відділом державної реєстрації актів цивільного стану за місцезнаходженням таких установ на загальних підставах, передбачених чинним законодавством України. Адміністрація установи виконання покарань забезпечує засуджену особу бланком заяви про державну реєстрацію шлюбу встановленої форми.

Цьогоріч у Шепетівській виправній колонії відбулося перше весілля

Після заповнення засудженим тієї частини заяви, яка стосується його, начальник установи виконання покарань звіряє вказані в заяві відомості з паспортом або паспортним документом, який міститься в особовій справі засудженого, засвідчує справжність його підпису відповідно до статті 78 Закону України «Про нотаріат» та направляє цю заяву особі, з якою засуджений бажає зареєструвати шлюб. Одночасно цій особі повідомляються найменування та адреса відділу державної реєстрації актів цивільного стану за місцезнаходженням установи виконання покарань, у якому може бути проведена державна реєстрація шлюбу.

Цьогоріч у Шепетівській виправній колонії відбулося перше весілля

При погодженні на державну реєстрацію шлюбу із засудженим особа заповнює отриману заяву в тій частині, що стосується її, у відділі державної реєстрації актів цивільного стану за місцезнаходженням установи виконання покарань.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану, який отримав заяву про державну реєстрацію шлюбу, призначає дату та час державної реєстрації шлюбу, про що заздалегідь повідомляє наречених, а також адміністрацію установи виконання покарань, в якій утримується засуджена особа, яка бажає зареєструвати шлюб.

Цьогоріч у Шепетівській виправній колонії відбулося перше весілля

Державна реєстрація шлюбу проводиться у присутності нареченого та нареченої у приміщенні, визначеному адміністрацією установи виконання покарань. Наречені мають право обрати прізвище одного з них у якості спільного, або надалі іменуватись дошлюбними прізвищами, або подвійне — своє та нареченого.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У сервісних центрах МВС збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів
На Хмельниччині молоде подружжя після РАЦу відразу вирушило в міграційну службу
У колонію на Хмельниччині надіслали помідори із «сюрпризом»
У Шепетівській виправній колонії відбувся футбольний матч між командами співробітників та засуджених
На Хмельниччині дивним чином ув’язнений мав позбутися від печії
Поліцейські оголосили підозру кримінальному авторитету із Шепетівщині

Читайте у цій рубриці



Приватизація будинку побуту, розширення міського центру ПМСД та гуманітарна допомога з Німеччини: у Шепетівці відбулася сесія міськради
Захисник із Шепетівщини під час виконання бойового завдання втратив усі документи
Учасниці команди центру «Сталеві магнолії» із Шепетівки відвідали тепличні господарства
У Нетішині після допису у фейсбуці дали відповідь, де вигулювати собак
Йому було лише 42: у Шепетівці відбулося прощання із Героєм
Розпочали третій десяток: у пластунів Шепетівки відбулася церемонія заприсяження
FacebookTelegramViberWhatsAppX