У Шепетівці розгорівся скандал між пенсіонером та зоозахисницею, яка годувала безпритульних тварин

У Шепетівці розгорівся скандал між пенсіонером та зоозахисницею, яка годувала безпритульних тварин

Конфлікт між волонтеркою та пенсіонером, який раніше був головою ОСББ, стався у Шепетівці ще у квітні. Чоловіка звинувачували в тому, що він, перебуваючи в громадському місці, — біля будинку — висловлювався нецензурною лайкою на адресу волонтерки, шарпав її за верхній одяг, чим порушував громадський порядок і спокій громадян та вчинив адмінправопорушення за ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення — дрібне хуліганство. Справа дійшла до суду.

Однак, у судовому засіданні чоловік своєї вини у вчинені інкримінованого правопорушення не визнав. Натомість, пояснив суду, що 15 квітня близько 10:00 йшов у власних справах в гараж та побачив, що жінка, яка не проживає у їхньому будинку, годує безпритульних котів біля під’їзду будинку, в якому він проживає. Пенсіонер зауважив, що після годування котів залишки їжі на землі приваблюють агресивних бродячих собак, яких бояться мешканці будинку. Окрім того, через підгодовування біля будинку цілковита антисанітарія і, як наслідок, неприємний запах, через що мешканці під’їзду не можуть відкрити вікна. Також у суді чоловік зазначив, що, будучи головою ОСББ протягом трьох років, він доклав багато зусиль та коштів, аби навести лад біля будинку та припинити годування чотирилапих. До того ж, жінку неодноразово просив не годувати котів на тій території, але на це не реагує. Каже, що в той день зранку намагався сфотографувати, як волонтерка годувала котів, але нецензурною лайкою на її адресу не висловлювався.

На підтримку чоловіка стала і його сусідка, яка теж не в захваті від цієї ситуації.

Потерпіла ж, яка заявила до суду, під час засідання пояснила, що вона є волонтером, і того дня прийшла до будинку, щоб нагодувати безпритульних котів, яких вона за власні кошти стерилізувала. А чоловік підійшов до неї, висловлювався нецензурною лайкою та намагався сфотографувати. Вона намагалася затулити йому камеру, у відповідь він вдарив її по руці. Окрім того, жінка підтвердила, що з пенсіонером перебуває у неприязних стосунках, оскільки він з квітня минулого року постійно їй погрожує та ображає за те, що вона годує хвостатих. Також зазначила, що у даному будинку не проживає, не є членом ОСББ, до якого входять мешканці даного будинку. А змушена годувати котів саме в дворі цього будинку, оскільки коти тут народилися, звикли до цього двору і не підуть в інше місце. Вона ж проживає у будинку неподалік, у дворі якого також живуть безпритульні тварини, яких вона підгодовує. Волонтерка нарікала, що деякі мешканці будинку, в якому проживає чоловік, теж дають їсти котам, однак він має претензії лише до неї.

Дехто зі свідків охарактеризував у суді жінку, як гарну людину та каже, що обвинувачений принципо чіпляється саме до добродійки.

У суд прийшли і кілька свідків, які теж робили зауваження жінці, що годує тварин. Ба, більше, одна зі свідків каже, що вікна її квартири виходять на ту сторону, де волонтерка годує котів, залишки їжі розкладаються, внаслідок чого вона позбавлена можливості відкрити вікно. Крім того, будучи наляканою поширенням коронавірусу, вважає, що дії волонтерки можуть спровокувати інфекційні захворювання. Та додає, що на неї та її чоловіка неодноразово нападали агресивні бродячі собаки, які прибігають на залишки їжі. Окрім того, зазначила, що має алергічне захворювання, а тому категорично заперечує проти того, аби годували котів біля її під’їзду.

Як з’ясувалося, інші мешканці будинку теж робили зауваження щодо годування тварин біля будинку. Конфлікт триває вже більше року.

Загалом, жінка, яка годує тварин, у заяві на ім’я начальника Шепетівського районного управління поліції просила притягнути літнього чоловіка до кримінальної відповідальності за ст.ст. 125, 129, 182 КК України.

Однак, у Єдиному державному реєстрі судових рішень зазначено:

«…уповноваженим органом не доведено підставність притягнення особи до адміністративної відповідальності за ст. 173 КУпАП, яка передбачає відповідальність за дрібне хуліганство, кваліфікуючими ознаками якого є: нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, а суд не може в ході розгляду справи взяти на себе функції щодо самостійного відшукування доказів винуватості особи. Адже діючи таким чином,суд неминуче перебиратиме на себе функції обвинувача,позбавляючись статусу незалежного органу правосуддя, що є порушенням ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Статтею 247 КУпАП передбачено, що провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за відсутності події і складу адміністративного правопорушення».

Враховуючи, що на час розгляду справи доказів наявності складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство) в діях пенсіонера суду не надано, провадження в справі про адміністративне правопорушення підлягає закриттю за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 173 КУпАП. На підставі викладеного, керуючись ст.ст.173,247,283,284 КУпАП, суд постановив:

«Провадження в справі про адміністративне правопорушення відносно чоловіка за ст. 173 КУпАП закрити на підставі п. 1 ст. 247 КУпАП, у зв’язку з відсутністю у його діях складу адміністративного правопорушення».

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівці оштрафували чоловіка, який торгував квашеними яблуками
Мопедист зі Славути не переконав апеляційний суд, що вчинив ДТП через напад собак
У громаді на Шепетівщині назвали головну причину зростання кількості безпритульних тварин
Вибір домашнього улюбленця: яка тваринка підходить саме вам?
Хмельничанка через лежанку для кота втратила всі заощадження
Шепетівчанин завдав шкоди довкіллю на 3 мільйони гривень

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині підозрюють лікарку у смерті немовляти
На Хмельниччині перед судом постане винуватець ДТП, який нетверезим наїхав на 70-річна пішохідку 
У Хмельницькому молодий водій збив пішохідку
На Хмельниччині засуджений зізнався, що переносив по території колонії наркотики
На Хмельниччині мати залишила малих дітей, а сама розважалася з сусідом та його друзями
На Хмельниччині посадовець вимагав хабарі за утилізацію небезпечних відходів
FacebookTelegramViberWhatsAppX