Суд присяжних позбавив волі чоловіків, яких затримали за вбивство шепетівчанина

Суд присяжних позбавив волі чоловіків, яких затримали за вбивство шепетівчанина

Вчора, 29 січня, судом присяжних у складі двох професійних суддів та трьох присяжних ухвалено вирок, яким трьох обвинувачених визнано винуватими у вчиненні злочину, передбаченого пунктом 12 частини другої статті 115 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій особі, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Мова йде про бійку, що сталася 23 лютого 2019 року близько 3-ї години ночі в місті Шепетівці. Свідками події стали мешканці будинку, які й повідомили поліцію.

Тієї ночі до чергової частини поліції надійшло повідомлення про те, що поблизу багатоквартирного будинку по вулиці 400 років Шепетівки сталася бійка, у результаті якої помер чоловік.

За декілька хвилин працівники Шепетівського відділу поліції вже були на місці події. Правоохоронці з’ясували, що потерпілий — 50-річний мешканець будинку.

Як розповіла його співмешканка, серед ночі до них у квартиру зайшли троє молодиків напідпитку і почали з’ясовувати з господарем стосунки через давні образи. У хід пішли кулаки, потім почали бити потерпілого дерев’яною дошкою. Жінці пригрозили і наказали не втручатися. Далі зловмисники витягли чоловіка на вулицю, де продовжили бити. Коли побачили, що він вже не подає ознак життя, втекли.

Виїхавши на повідомлення, поліцейські одразу почали прочісувати довколишню територію. Першим неподалік від місця скоєння злочину патрульні затримали 25-річного учасника побиття. Захмелілий чоловік запевняв, що не причетний до вчинення злочину, але його закривавлене взуття говорило про інше. Впродовж години поліцейські затримали й двох інших підозрюваних. Усі троє виявилися раніше неодноразово судимими за нанесення тілесних ушкоджень, майнові злочини та хуліганство.

Цьогоріч після розгляду справи судом присяжних 29 січня усіх трьох чоловіків визнано винуватими у скоєнні злочину.

Обвинуваченому С. призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 12 років.

На підставі ч. 4 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів, шляхом часткового складання покарань за цим вироком та за вироком Славутського міськрайонного суду Хмельницької області від 05.09.2019 року остаточно призначено 13 років позбавлення волі.

Іншому обвинуваченому М. призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 11 років. Третьому обвинуваченому А. призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 12 років.

На підставі ч. 1 ст. 71 КК України за сукупністю вироків, шляхом часткового приєднання до покарання за цим вироком невідбутого покарання за вироком Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 16.11.2018 року остаточно призначити А. 13 років позбавлення волі.

До набрання вироком законної сили запобіжні заходи у виді тримання під вартою залишено без змін. Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Агентка фсб із Хмельниччини оскаржувала вирок: що вирішив суд
Очільника громади на Хмельниччині звинуватили у правопорушеннях, пов’язаних з корупцією
У Славуті чималий термін отримав чоловік, який обікрав свого товариша
У сусідній із Хмельниччиною області чоловік жорстоко застрелив собаку
На Хмельниччині молодший сержант отримав судимість
Загинула 16-річна дівчина: спочатку її збила одна автівка, а потім переїхала інша

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті
Заступник мера привласнив майже мільйон бюджетних коштів: інцидент у сусідній з Хмельниччиною області
Судитимуть водія, з вини якого на Шепетівщині постраждали люди
На Хмельниччині на хабарі взяли голову ВЛК
Аферисти, використовуючи поширені схеми, виманили в мешканців Хмельниччини майже 120 тисяч гривень
На Шепетівщині браконьєра взяли на «гарячому»
FacebookTelegramViberWhatsAppX