Дива не сталося: 3-річний хлопчик, якого в Шепетівці збив неповно­літ­ній мотоцикліст, помер у реанімації

Дива не сталося: 3-річний хлопчик, якого в Шепетівці збив неповно­літ­ній мотоцикліст, помер у реанімації

Трирічний хлопчик, який травмувався у ДТП, що сталася 18 липня у Шепетівці, помер у лікарні. Про це «Суспільному» розповіла директорка Хмельницької міської дитячої лікарні Наталія Зимак-Закутня.

За її словами, дитина була прооперована в лікарні у ніч на 19 липня нейрохірургами та знаходилася у реанімаційному відділенні.

— Лікарі майже шість днів боролися за його життя, але, на жаль, хлопчик помер. Його дев’ятирічний братик, який також був травмований у аварії, продовжує лікування в нашій лікарні, — каже Зимак-Закутня.

Тоді у Хмель­ницькій об­ласній про­ку­ра­ту­рі зазначили, що вік, з яко­го нас­тає кри­мі­наль­на від­по­ві­даль­ність за по­ру­шен­ня пра­вил без­пе­ки до­рожнього ру­ху або екс­плу­ата­ції тран­спор­ту осо­ба­ми, які ни­ми ке­ру­ють, це 16 ро­ків. То­му до 15-річ­но­го во­дія мо­то­цик­ла не мож­на бу­де зас­то­су­ва­ти пе­ред­ба­че­ну кри­мі­наль­ним ко­дек­сом мі­ру по­ка­ран­ня. Але для не­пов­но­літ­ніх, що вчи­ни­ли сус­піль­но не­без­печні ді­ян­ня, за­ко­ном пе­ред­ба­че­на від­по­ві­даль­ність у виг­ля­ді при­му­со­вих за­хо­дів ви­хов­но­го ха­рак­те­ру. Най­прос­ті­ший з них — це зас­те­ре­жен­ня, най­важ­чий — по­мі­щен­ня до спе­ці­аль­ної ви­хов­ної ус­та­но­ви тер­мі­ном до трьох ро­ків. Є та­кож се­ред цих за­хо­дів і об­ме­жен­ня доз­вілля та пе­ре­да­ча під наг­ляд бать­ків чи тих, хто їх за­мі­няє. Яке са­ме по­ка­ран­ня приз­на­чи­ти — виз­на­чить суд, як­що вин­ним у ДТП виз­нає са­ме 15-річ­но­го мо­то­цик­ліста.

Наразі, за словами речниці Хмельницької обласної прокуратури Марини Тисячної, слідчі уже перекваліфікували кримінальне провадження, яке було порушене за фактом ДТП у Шепетівці.

— Вони продовжать розслідувати справу за статтею порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують ними, але вже за частиною, яка передбачає більш серйозне покарання у зв’язку із смертю потерпілого, — каже Марина Тисячна.

Вона додає, що слідчі поки чекають на результати експертиз, тож наразі не можна сказати, коли справа буде передана до суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Після аварії на ЧАЕС потяг «москва-Хмельницький» перестав курсувати не одразу
Засудили жителя Полтавщини, який «відзначився» у Хмельницькому
У нацпарку на Шепетівщині розмістили вулики Фабра
Приватизація будинку побуту, розширення міського центру ПМСД та гуманітарна допомога з Німеччини: у Шепетівці відбулася сесія міськради
Жінці із Шепетівщини, яка вколошкала чоловіка, суд виніс вирок
Лікарка з Хмельниччини оформила інвалідність дитині за хабар: суд виніс вирок

Читайте у цій рубриці



Засудили жителя Полтавщини, який «відзначився» у Хмельницькому
У сусідній із Хмельниччиною області на коліях загинула жінка
На Хмельниччині судили жінку, яка справила природні потреби перед дверима поліції
На Хмельниччині є летальний випадок від кашлюка: захворюваність набирає обертів
На Хмельниччині шахрай представився поліцейським
На Хмельниччині чоловік перевів на картку афериста усі заощадження
FacebookTelegramViberWhatsAppX