У зеленій садибі на Хмельниччині виготовляють хамон і бастурму по-бакотськи

Саме у селі Гораївка на Бакоті, що в Староушицькій ТГ, у зеленій садибі «Дім мандрівника» займаються виготовленням незвичайних крафтових делікатесів — індичого міні-хамону та бастурми з курки. Світлинами цієї смакоти спільнота ділиться на сторінці у фейсбуці.
Міні-хамон готується за бакотським рецептом з в’яленої індичої гомілки в суміші приправ від місцевих виробників.
А бастурму у Домі мандрівника готують курятини з додаванням бакотських лікарських рослин, зокрема шавлії, чебреця і меліси. Ну і звісно гостренькі перці.
«На смак — вогонь, як захід сонця на Бакоті», — стверджують майстри.
І ще одна новинка від гораївських кулінарних майстринь — бакотський будз:
«Будз — сир, який в процесі засолення пізніше стає бриндзою, тому зараз несолений і надзвичайно смачний. Корови, з молока яких виготовляється даний продукт, харчуються цілющими бакотськими травами, тому цей будз має унікальний смак».
Вже цієї весни садиба «Дім мандрівника» на Бакоті в селі Гораївка планує приймати туристів і частувати їх смакотою власного виробництва. Також до цих страв місцеві власники винарні вже зготували наливки та вина.
Допоки туристичний сезон відтерміновано на невизначений час, крафтові делікатеси можна замовити і отримати поштою.
Залишити відповідь