У зеленій садибі на Хмельниччині виготовляють хамон і бастурму по-бакотськи

У зеленій садибі на Хмельниччині виготовляють хамон і бастурму по-бакотськи

Саме у селі Гораївка на Бакоті, що в Староушицькій ТГ, у зеленій садибі «Дім мандрівника» займаються виготовленням незвичайних крафтових делікатесів — індичого міні-хамону та бастурми з курки. Світлинами цієї смакоти спільнота ділиться на сторінці у фейсбуці.

У зеленій садибі на Хмельниччині виготовляють хамон і бастурму по-бакотськи

Міні-хамон готується за бакотським рецептом з в’яленої індичої гомілки в суміші приправ від місцевих виробників.

У зеленій садибі на Хмельниччині виготовляють хамон і бастурму по-бакотськи

А бастурму у Домі мандрівника готують курятини з додаванням бакотських лікарських рослин, зокрема шавлії, чебреця і меліси. Ну і звісно гостренькі перці.

«На смак — вогонь, як захід сонця на Бакоті», — стверджують майстри.

У зеленій садибі на Хмельниччині виготовляють хамон і бастурму по-бакотськи

І ще одна новинка від гораївських кулінарних майстринь — бакотський будз:

«Будз — сир, який в процесі засолення пізніше стає бриндзою, тому зараз несолений і надзвичайно смачний. Корови, з молока яких виготовляється даний продукт, харчуються цілющими бакотськими травами, тому цей будз має унікальний смак».

У зеленій садибі на Хмельниччині виготовляють хамон і бастурму по-бакотськи

Вже цієї весни садиба «Дім мандрівника» на Бакоті в селі Гораївка планує приймати туристів і частувати їх смакотою власного виробництва. Також до цих страв місцеві власники винарні вже зготували наливки та вина.

Допоки туристичний сезон відтерміновано на невизначений час, крафтові делікатеси можна замовити і отримати поштою.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppTwitter

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



В Україні боротимуться з фальсифікатом вина
Мешканка Ізяславщини займається сироварінням та козівництвом
На Шепетівщині у любительки коней мешкають довгогриві терапевти
Сподін Ігор розповів про чотири причини відправитися в Чеддер: сир, печера, пейзажі та місцевий колорит
Якісні закваски для сиру Vivo
Хмельничанин варить сир елітних сортів із козячого молока

Читайте у цій рубриці



Демографічна ситуація у Хмельницькій області погіршується
На Хмельниччині заборонили продаж партії китайських пластикових чашок Sinsay
У Хмельницькому у вихідний день організовують пікнік в американському стилі
У Хмельницькому водійка наїхала пішоходу на ногу
На Дністрі курортників у готельно-ресторанній сфері обслуговують неповнолітні та неоформлені працівники