Як приготувати овоч довголіття – баклажан – на зиму

Як приготувати овоч довголіття – баклажан – на зиму

Літо — спекотна пора не лише в прямому сенсі цього слова через жагуче сонце, а й гаряча пора для господинь, які роблять запаси на зиму. Адже в холодну пору в кожної жінки постає питання: чим же смачненьким порадувати свою сім’ю чи близьких, які завітають на гостину? Особливе місце серед заготовок посідає овоч довголіття — баклажан. Відтак, пропонуємо вашій увазі смачнючі рецепти із синеньких.

Салат з баклажанів з печерицями

Інгредієнти:

  • Баклажани — 10 шт.
  • Болгарський перець — 10 шт.
  • Морква — 6 шт.
  • Цибуля — 10 шт.
  • Часник — 10 зубчиків
  • Печериці — 1,5 кг

Маринад:

  • Олія соняшникова — 1 склянка
  • Оцет — 150 мл
  • Сіль — 2 ст. л
  • Цукор — 1 склянка

Як приготувати овоч довголіття – баклажан – на зиму

Приготування:

Баклажани ріжемо смужками. Посипаємо сіллю і залишаємо так на 30 хвилин, щоб позбутися від гіркоти. Промиваємо їх і сушимо. Болгарський перець чистимо від насіння і нарізаємо смужками. Моркву натираємо на крупній тертушці. Цибулю нарізаємо півкільцями. Печериці ріжемо на чотири частини (якщо великі — на 6–8 частин). Часник подрібнюємо за допомогою пресу. Баклажани, болгарський перець, моркву, цибулю та гриби акуратно змішуємо. У велику ємність вливаємо олію, оцет, всипаємо сіль і цукор. Даємо маринаду закипіти. Кладемо в нього овочі і варимо 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності додаємо часник. Гарячий салат розкладаємо в чисті стерилізовані банки, на дно яких кладемо горошини чорного і духмяного перцю. Закриваємо стерилізованими металевими кришками. Перевертаємо, закутуємо. Чекаємо, поки банки охолонуть.

Салат з баклажанів з квасолею

Інгредієнти:

  • Баклажани — 1 кг
  • Помідори — 750 г
  • Морква — 250 г
  • Перець болгарський — 250 г
  • Часник — 100 г
  • Квасоля — 1 склянка
  • Цукор — 125 г
  • Сіль — 35 г
  • 9 % оцет — 50 г
  • Соняшникова олія — 250 г

Приготування:

Замочуємо квасолю і залишаємо її на ніч. Варимо квасолю протягом години. Миємо та чистимо усі овочі. Моркву подрібнюємо у блендері. Болгарський перець нарізаємо соломкою, а баклажани — кубиками. Часник з помідорами подрібнюємо за допомогою м’ясорубки. Додаємо в томатну масу овочі. В окремій ємності змішуємо сіль, цукор і соняшникову олію. З’єднуємо з салатом, доводимо все разом до кипіння і варимо 20 хвилин. Кладемо варену квасолю, перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування додаємо 50 грам 9 % оцту. Розкладаємо салат в стерилізовані банки і закочуємо прокип’яченими кришками.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Користь для здоров’я сезонних ягід
Насолоджуйтеся смаком літа: лимонад та квас — напої, які завоювали світ
Рецепти з качки – незабутні смаки та корисність
Пиріжки із Шепетівщини увійшли до переліку найкращих страв платформи «Фуд-гід Україною»
Як урізноманітнити весняне меню пісними стравами
Відомий шеф-кухар поділився рецептом улюбленої страви Тараса Шевченка

Читайте у цій рубриці



Як крауд-маркетинг формує сучасний трафік?
Як перейти з Android на iPhone?
Оптові закупівлі квітів: підказки для гуртових покупців
оформлення-букетів
Що потрібно знати про Омега-3
Таксі у місті Київ OPTI 579
FacebookTelegramViberWhatsAppX