Італійський «хліб розкоші»

Італійська паска панетоне — делікатес, який користується попитом серед жителів Шепетівщини. Його можна придбати у кількох супермаркетах нашого міста, аналогічний смаколик не один рік випікає відомий в регіоні Кондитерський Дім.

Але з нагоди свята Великодня так хочеться здивувати рідних чимось смачним і приготованим власноруч. Чим не привід? Ловіть рецепт цієї смакоти.

Інгредієнти

170 г родзинок; 20 г світлого рому; 20 г гарячої води; 3 яйця; 1 пакетик ваніліну; 40 г меду; 130 г цукатів; 540 г борошна; 150 г цукру; 5 г активних сухих дріжджів; 2 г солі; 6 г лимонної цедри; 250 г м’якого вершкового масла; 1 ст. л. розтопленого вершкового масла; 1 ст. л. охолодженого вершкового масла.

Приготування

Залийте родзинки сумішшю із рому і 2 ст. л. теплої води. Ретельно змішайте такі сухі інгредієнти: борошно, дріжджі, цукор, сіль, лимонну цедру та ванілін. Спробуйте використати стручок ванілі: випічка буде ще ароматнішою.

Окремо збийте яйця із теплою водою і медом. Блендером чи міксером змішайте сухі інгредієнти з яєчною масою. Тісто має бути однорідним. Повільно додавайте розм’якшене масло до тіста, по одній ложці, постійно збиваючи. На цьому етапі краще використовувати силіконову лопатку, тоді маса краще збагатиться повітрям.

З’єднайте розпарені родзинки з цукатами і розтопленим вершковим маслом, готову суміш додайте у тісто. Перекладіть тісто у велику миску, накрийте харчовою плівкою. Тісто має підніматися протягом 15 годин і збільшиться втричі, для цього і потрібна об’ємна посудина.

Злегка присипте готове тісто борошном і сформуйте з нього кулю, помістіть у форму для випікання.

Накрийте тісто вологим кухонним рушником і залишити підніматися ще на 4–5 годин у теплій кімнаті без протягів.

Розігрійте духовку до 190 градусів.

Зробіть надріз у формі хреста на верхівці паски і покладіть в заглиблення шматочок холодного масла. Перевіряти готовність панетоне довгою дерев’яною кондитерською шпажкою: вона має виходити з тіста злегка вологою, але не мокрою.

Дістаньте готовий панетоне і дайте йому охолонути. Можна прикрасити італійську паску сухофруктами, виклавши їх зверху, а можна традиційно полити густою глазур’ю.

Поділитися посиланням



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Новини партнерів


Читайте у цій рубриці