Особливості зведення легких будівель на схилах

Особливості зведення легких будівель на схилах

Будівля на схилі для багатьох вважається цікавим набуттям. Спокушає можливість використання унікального ландшафту, різнорівневого планування ділянки та побуту, загальна мальовничість домоволодіння. З практичних міркувань це поганий вибір, але не всі мають можливість придбати ділянку правильної форми та топографії. За допомогою гвинтових свай, ціна яких значно менша, ніж інших типах фундамента, можливо реалізувати плани у найскладніших умовах. Досвід компанії «Ефектбуд» дозволяє сформулювати рекомендації щодо будівництва на складних ділянках місцевості.

Які варіанти будівництва на схилі існують?

Головна проблема дома на схилі або під таким — це зсув і необхідність зміцнення схилу. Коли будівля ведеться на вершині, прийнято обирати такі типи фундаменту:

  • Стрічковий, що будується уступами, потребує більшої кількості будматеріалів — бетону, арматури, опалубки, і збільшує вартість до 100 %. Зростає ризик нахилу стрічки у бік зниження, оскільки через ступінчасту будову під землею тиск на ґрунт виходить різним.
  • Зворотна плита (перегорнута чаша). У цьому випадку витрати на спорудження також зростають пропорційно до розміру перепаду висот. Піщана подушка між ребер жорсткості (вертикальні плити) конструкції має бути добре утрамбована, щоб навантаження на ґрунт передавалося по всій поверхні основи. Загроза нахилу, як і у попередньому варіанті, зберігається.
  • Плита плоска. При великій різниці висот (0,8 — 1 м і більше) її встановлюють на зрізаний майданчик (терасу), причому навіть низький край повинен заглиблюватися в ґрунт (не лежати на родючому шарі). Обов’язковий дренаж, вище верхнього краю конструкції. Плита — дорогий тип фундамента, а на схилі тим більше.
  • Пально-гвинтовий фундамент з ростверком, що зварений. Єдиний недолік такого фундамента в тому, що він розрахований на легкі будівлі — каркасні, з брусу, збірні, та ті, що швидко зводяться. Палі байдужі до кута схилу та паводків, дозволяють компенсувати будь-які перепади висоти, і самі по собі є засобом зміцнення схилу, тобто протидією зсуву. За таких умов саме гвинтові палі найбільш обгрунтовані з економічної та технічної позиції на схилах.

Де замовити гвинтові палі та будівництв фундаментів з них?

Геошурупи — новітній варіант фундаментна на палях, більш надійний та довговічний. Просуванням цієї технології в Україні займається компанія «Ефектбуд». Вона не лише продає геошрупи, але й займається проєктуванням фундаментів, будівель, що швидко зводяться, та монтажем. На схилах вигідно будувати легкі сезонні курені, бази відпочинку, тераси, веранди, дачні будинки, сходи, опори електромереж, сонячних батарей та трубопроводів. Кожен, хто потребує швидких, ефективних та надійних рішень повинен звернути увагу на пропозиції «Ефектбуд», здатної реалізувати складні задумки під ключ.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині чоловік підпалив будинок, на горищі якого ховався брат
Оренда житла: які права має орендар
Чверть століття тому на Вербну неділю на Шепетівщині освятили храм
На Хмельницькій АЕС планують добудувати енергоблоки №3 та №4
На Шепетівщині внаслідок негоди затопило будинок та прилеглу територію
Особливості використання дерев’яних дощок в будівництві

Читайте у цій рубриці



Блендер Braun — відкриття нового кулінарного світу
Як обрати ідеальний броньований автомобіль для вашої делегації або подорожі
Подарунки для вчителів на випускний: ідеї, що надихають
Огляд GPS моніторингу транспортних засобів: збереження контролю та ефективності
Як повернути свій iPhone до життя
Найдорожчі автомобілі в світі
FacebookTelegramViberWhatsAppX