Функціональна та зручна кухня: як вибрати меблевий комплект

Функціональна та зручна кухня: як вибрати меблевий комплект

Вибір кухні — це комплексний підхід, який передбачає врахування багатьох критеріїв. Важливо підійти серйозно та з відповідальністю до цього процесу, якщо вам не хочеться купувати нові меблі через декілька років. Справа в тім, що варто відразу віддавати перевагу якісним та продуманим конструкціям, аби не міняти їх надалі. Хороші кухонні комплекти мають бути виготовлені з найкращих матеріалів, міцних та стійких. Саме це і забезпечить довговічність та надійність конструкції. Звісно що характеристики меблів залежать від виробника та сировини, з якої виготовлені вироби. Вкрай важливо звертати увагу лише на перевірені бренди, які мають хорошу репутацію.

Ми пропонуємо купити кухонні меблі в інтернет-магазині «СКЛАД МЕБЛІВ». На сайті у них є широкий асортимент меблевих комплектів, які відрізняються відмінними характеристиками та високою якістю усіх елементів та фурнітури. Крім того, у вас є можливість вибрати оптимальний матеріал, з якого виготовлена кухня. Варіантів дуже багато, тому підібрати найкращу модель буде не важко.

Якщо звернутися до менеджерів магазину, завітавши на сайт меблів skladmebliv.ua, ви зможете зекономити час та зусилля на вибір потрібної вам моделі. Також ми пропонуємо ознайомитися з нашими рекомендаціями, аби детальніше дізнатися про особливості покупки кухонного гарнітура.

Основні типи планування кухонь

Меблеві конструкції бувають різними і варто розуміти усі особливості переваги та недоліки кожної з них. Основними видами меблевого гарнітура є кутові та модульні кухні. Перший варіант чудово підходить для малих приміщень, він дозволяє оптимізувати простір та ефективно використати кутову площу. Другий тип — це система, яка складається з окремих блоків або секцій, які можна підбирати окремо та переставляти на свій розсуд. Цей варіант ідеально підходить для тих, хто любить змінювати дизайн та організовувати планування кухні згідно зі своїми уподобаннями.

Крім того, є ще декілька різновидів меблевих комплектів за типом планування:

  • l-подібна;
  • острівна;
  • п-подібна;
  • дворядна.

Які ж особливості має кожна з цих кухонь? Далі розповімо більш детально.

L-подібне планування

Кухні у формі літери L є зручними для функціонального розподілу простору. Такі конструкції дозволяють зберегти вільну площу, аби двоє людей могли пересуватися у зоні робочого трикутнику (зона зберігання, мийки та приготування). Це стандартний вибір для приміщень з квадратною формою.

П-подібна кухня

Цей варіант підходить для достатньо просторих приміщень квадратної або прямокутної форми, де потрібно розмістити багато систем зберігання і кухонної техніки. Для зручності, оптимальна довжина паралельних ліній кухні повинна бути не менше півтора і не більше двох метрів, а відстань між ними не перевищувати 2,5 метра.

Лінійне розташування кухонного гарнітура

Таке планування кухні дозволяє створити унікальний вишуканий дизайн та максимально ефективно використовувати доступну площу приміщення. Лінійна кухня забезпечує відчуття простору та має перевагу у тому, що можна вільно пересуватися, не натикаючись на меблі. Для зберігання продуктів у такій конструкції застосовуються верхні шафи, а також меблевий комплект дозволяє гармонійно інтегрувати техніку. Так, вона не займатиме багато місця, і всі необхідні інструменти та пристрої будуть у вас під рукою.

Острівні та півострівні конструкції

Таке планування кухонного простору ідеально підійде для великих приміщень, Адже для розміщення острова необхідно достатньо вільної площі. Однак така конструкція виглядає по-особливому елегантно та вишукано. Вона зручна та функціональна, адже острівна частина може слугувати як додаткова робоча поверхня, а також обідня зона. Крім того, у цей елемент можна додати шафи або полиці для зберігання продуктів або посуду.

Дворядна кухня

Таке планування ідеально підходить для кухонь, площа яких становить не менше 9 квадратних метрів, а ширина перегородки не менше 2,5 метра. Важливо, щоб після встановлення кухонних меблів ширина проходу залишилася на рівні не менше 120 см.

Щодо обладнання, то рекомендується розмістити плиту і раковину на одній стороні кухні, зберігаючи широкий прохід. Холодильник можна поставити на протилежній

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Вибір ідеальних дверей: поради для квартири, приватного будинку та офісу
Електро каміни: види та переваги
Самоклейкі шпалери від 3dpaneli.net.ua: Зручність та Естетика
Професійні м’ясорубки в Україні
Умные решения для маленьких квартир с мебелью IKEA
Кутовий диван: затишок та функціональність для вашого інтер’єру

Читайте у цій рубриці



Блендер Braun — відкриття нового кулінарного світу
Як обрати ідеальний броньований автомобіль для вашої делегації або подорожі
Подарунки для вчителів на випускний: ідеї, що надихають
Огляд GPS моніторингу транспортних засобів: збереження контролю та ефективності
Як повернути свій iPhone до життя
Найдорожчі автомобілі в світі
FacebookTelegramViberWhatsAppX