У Шепетівці вшанували загиблого Ревазо Циклаурі

У Шепетівці вшанували загиблого Ревазо Циклаурі

Захід із вшанування пам’яті Ревазо Циклаурі, сержанта 90-го батальйону 81-ої окремої аеромобільної бригади, який героїчно загинув під Авдіївкою, відбувся у четвер, 29 квітня.

Як повідомила Шепетівська райрада на своїй сторінці у фейсбуці, Заступник голови Шепетівської районної ради Ольга Лащ, спільно із першим заступником голови Шепетівської районної державної адміністрації Олександром Мельником, головою ГО «Спілка АТО» Людмилою Бабкіною та військовим комісаром Сергієм Царуком відвідали Шепетівський краєзнавчий музей та мемореальну дошку, де вшанували пам’ять загиблого героя хвилиною мовчання та покладанням квітів…

У Шепетівці вшанували загиблого Ревазо Циклаурі

Доля подарувала Ревазо лише 31 рік земного життя. Оплакували його і на Україні — мама родом із села Михайлючки Шепетівського району, і в Грузії — в селі Лапанкурі Телавського району, в якому хлопець народився 2 липня 1984 року.

Після служби в грузинській армії хлопець приїздить в Україну, турбується про маму, меншого брата. Ревазо швидко опанував українську мову (за два місяці), став своїм у селі. Його любили і поважали за доброту, бажання допомогти…

В лютому 2015-го року Ревазо отримав повістку — це була 4-а найбільша хвиля мобілізації. Бойовий вишкіл солдат проходив на 37-му Житомирському загальновійськовому полігоні ВДВ з 2 лютого по 7 квітня 2015 року. Його мрія збулася — потрапив на службу у десантні війська, у 5-у батальйонно-тактичну групу 81-ї окремої аеромобільної бригади.

Ревазо був сильний і витривалий, став у нагоді його спортивний гарт, адже він займався боксом, вільною боротьбою. Із червня 2015 року воював в зоні АТО під Донецьким аеропортом, села Опитне, Водяне — центр бойового протистояння. Спогади про те, скільки поневірянь зазнав його менший брат Саша в полоні, не давали спокою. Ревазо прагнув помститися за брата, за загиблих в боях побратимів. Війна загартувала характер хлопця, він відчув у собі поклик стати професійним військовим, саме тому підписує контракт на службу у Збройних силах України.

Бійці 4-ї хвилі були демобілізовані, бойові побратими повернулися додому, у той час як Ревазо переводиться на службу у героїчний 90-й батальйон 81-ї бригади, який веде бої під Авдіївкою. Командиру роти Андрію Бойко запам’ятались його слова:

«Я не буду без роботи сидіти, треба воювати…».

Бій 29 квітня 2016 року став для Резо останнім. Вражає розповідь командира:

«Бій тривав дві години. Ворог знаходився за 38 метрів від наших позицій. Кулемет Резо не стихав ні на хвилину. Ворог запросив тиші. Але через 20 хвилин наші позиції почали знову обстрілювати міномети. Осколок міни смертельно ранив Резо у шию…».

У Ревазо залишилися донечки Єва і Сона, які назавжди пам’ятатимуть, що їхній батько — герой.

Указом Президента від 25 листопада 2016 року Циклаурі Ревазо Шотаєвич нагороджений орденом «За мужність III ступеня» (посмертно).

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Мешканця Шепетівщини, який не прибув до військкомату, позбавили волі
Ухилянт із Шепетівщини отримав реальний термін
ТЦК працюватимуть цілодобово: чи вручатимуть повістки вночі
Служитимуть всі. Яким буде новий закон про мобілізацію?
Ухилянти, які отримали умовний термін, й надалі підлягатимуть мобілізації, — Максим Цуцкірідзе
На Хмельниччині прокурори не погодилися із вироком для 34-річного ухилянта

Читайте у цій рубриці



На Донеччині загинув снайпер із Шепетівщини
На Хмельниччині внаслідок нічної атаки «шахедами» госпіталізували постраждалу
На Запоріжжі загинув військовий із Шепетівщини
У сусідній із Хмельниччиною областю зрадник України отримав максимальне покарання
Не витримало серце Воїна: у Полонному попрощаються із водієм-санітаром
На Донеччині загинув старший солдат із Шепетівщини
FacebookTelegramViberWhatsAppX