У Хмельницькому вшанували загиблого у російсько-українській війні розвідника

У Хмельницькому вшанували загиблого у російсько-українській війні розвідника

Сьогодні, у третій день літа, на Алеї Слави, що на хмельницькому міському кладовищі у мікрорайоні Раково, віддали шану пам’яті загиблому у 2017 році військовослужбовцю Національної гвардії України полковнику Олександру Бойко. До могили українського воїна зібралися бойові побратими, рідні та друзі, аби спільно вшанувати пам’ять загиблого нацгвардійця.

«Це був справжній бойовий офіцер, який вірно служив Україні й своєму народу. Він віддав своє життя за мир та свободу нашої країни. Це важка та непоправна втрата для усіх нас. Завжди пам’ятатимемо, берегтимо й шануватимемо пам’ять про полковника Бойка, завжди готові допомагати та підтримувати його найрідніших — сім’ю, це наш обов’язок до кінця життя», — розповідають його бойові побратими.

Капелан військової частини 3053 Нацгвардії відправив молебень за полеглого захисника, а також за упокій усіх бійців, що віддали життя за Україну.

У Хмельницькому вшанували загиблого у російсько-українській війні розвідника

Нагадаємо, полковник Олександр Бойко — український військовослужбовець, розвідник, спецпризначенець, полковник (посмертно) Національної гвардії України, заступник командира Загону спецпризначення «Вега-Захід». До початку війни на сході України він більше 10 років прослужив у 8-му окремому полку спеціального призначення, пройшов літню кампанію 2014 року, брав участь в обороні Луганського аеропорту. З початком російської збройної агресії проти України з 2014 року у складі 8-го полку спецпризначення виконував завдання на території проведення антитерористичної операції на Сході України. Брав участь у прориві блокади Луганського аеропорту.

У 2015 році перейшов на службу в Національну гвардію — у щойно реформований загін спецпризначення, який був переведений до Івано-Франківська і розташований на базі 50-го полку НГУ. Обійняв посаду заступника командира загону — командира 2-ї розвідувально-пошукової групи спецпризначення окремого загону спецпризначення «Вега-Захід» Західного ОТО НГУ.

У період з 2014 по 2017 неодноразово перебував у зоні проведення АТО, виконував бойові завдання щодо проведення розвідувально-пошукових заходів, ведення спеціальної розвідки, як безпосередньо на лінії зіткнення, так і в районах, де проводились оперативно-профілактичні заходи щодо незаконних збройних формувань. Зокрема, затримав російського офіцера-розвідника, який діяв на боці незаконних збройних формувань, виявив місце дислокації ворожого польового табору на 1500 осіб.

30 квітня 2017 вже у п’ятий раз виїхав у Луганську область. Загинув 3 червня 2017 року в районі села Катеринівка, Луганської області, потрапивши під обстріл. Указом Президента України 2 вересня 2017 року нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно), почесною відзнакою Хмельницької міської громади «Мужність і відвага». Рішенням Хмельницької міської ради полковнику Олександру Бойко присвоєно звання «Почесний громадянин міста Хмельницького» (посмертно).

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


2 коментарі до статті «У Хмельницькому вшанували загиблого у російсько-українській війні розвідника»

  1. Наталья Дрегало коментує:

    Вічна пам’ять

  2. Ганна Кукуруза коментує:

    Вічна пам’ять і царство небесне.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Донеччині загинув снайпер із Шепетівщини
На Запоріжжі загинув військовий із Шепетівщини
На Донеччині загинув старший солдат із Шепетівщини
Громада на Шепетівщині допомогла землякам-спецпризначенцям
На війні загинув захисник із Шепетівщини
У Шепетівці попрощаються із 20-річним військовослужбовцем

Читайте у цій рубриці



На Донеччині загинув снайпер із Шепетівщини
На Хмельниччині внаслідок нічної атаки «шахедами» госпіталізували постраждалу
На Запоріжжі загинув військовий із Шепетівщини
У сусідній із Хмельниччиною областю зрадник України отримав максимальне покарання
Не витримало серце Воїна: у Полонному попрощаються із водієм-санітаром
На Донеччині загинув старший солдат із Шепетівщини
FacebookTelegramViberWhatsAppX