У сусідній з Хмельнич­чи­ною області 50-річний іноземець спалив свій паспорт (Відео)

У сусідній з Хмельнич­чи­ною області 50-річний іноземець спалив свій паспорт (Відео)

Чоловік на знак протесту публічно спалив свій паспорт громадянина рф та закликав інших співвітчизників вчинити так само. Як повідомляє Теруправління Державного бюро розслідувань у Хмельницькому, сталося це на Рівненщині.

50-річний громадянин рф народився в Україні, але ще до школи переїхав із батьками на Камчатку. Там прожив більшу частину свого життя. Служив в армії у Амурській області та здобув спеціальність рядового радіотелефоніста. У 2019 році повернувся до рідного краю доглядати за старим батьком, який також хотів зустріти старість на Батьківщині.

«Тут я не спостерігаю ні нацизму, ні фашизму… Я засуджую злочинні накази президента путіна, засуджую тих, хто їх виконує. Не хочу бути громадянином рф! Готовий позбутися громадянства — чим швидше, тим краще», — наголошує він.

На росії у чоловіка залишився 18-річний син. Уся родина переймається, що його призвуть до війська, адже тоді, фактично, він мав би піти воювати проти свого батька та діда. Чоловік каже, що нехай краще мій син сяде до в’язниці, аніж піде на війну. Він спалив свої документи — паспорт і військовий квиток.

Як повідомляє ДБР, наразі вже кілька сотень росіян, що мешкають в Україні, на знак протесту проти путінської агресії спалили свої паспорти рф.

Так, мешканець АР Крим закликає всіх українців, яких змусили отримати російський паспорт на окупованих територіях, позбутися його.

У 2014 році, після окупації півострова України, чоловік був змушений оформити «червоний» паспорт. Але невдовзі, після того як побачив зневажливе ставлення керівництва рф до українців, вирішив повернутися на батьківщину, на Чернігівщину.

Він закликає російських солдатів не виконувати злочинних наказів їхнього керівництва і почати думати «власною головою».

«Я на власні очі бачив всі звірства, які чинить тут російська армія, знищуючи інфраструктуру мирних міст, знищуючи місцевих жителів, бомбячи лікарні. Я все це бачив на власні очі, бо у лютому 2022 року добровольцем пішов до військкомату, щоб боронити власну державу», — зауважує він.

Чоловік вважає, що кожен українець, кого змусили отримати російський паспорт, має його спалити.

«З російським громадянством у мене покінчено на все життя», — каже кримчанин.

На Львівщині 64-річний громадянин росії також вирішив позбутися свого російського паспорта. Чоловік мешкає в області з 1998 року, вахтовим методом працював на росії в газодобувній галузі. На знак протесту проти дій росії в Україні спалив свій російський паспорт і закликав своїх співвітчизників, які мешкають в Україні, зробити так само.

Чоловік розповідає:

«За 14 років, які прожив в Україні, жодних утисків від українців не зазнавав. Не хочу бути громадянином країни, яка влаштувала геноцид українському народу, тому знищую свій паспорт. Слава Україні!».

ДБР майже щодня інформує суспільство про нові факти спалення російських паспортів. З кожним днем з’являється все більше і більше охочий вийти з російського громадянства та отримати український паспорт. Чоловіки та жінки, люди різних професій та різного віку сходяться на думці, що бути росіянином після широкомасштабного вторгнення росії до України — соромно.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Чоловіки віком від 18 до 60 років зможуть отримати паспортні документи тільки на території України
Захисник із Шепетівщини під час виконання бойового завдання втратив усі документи
Йому було лише 42: у Шепетівці відбулося прощання із Героєм
Його серце не витримало та зупинилось: у Шепетівці попрощались з бойовим медиком
На Донецькому напрямку під час виконання бойового завдання загинув навідник із Шепетівки
На Донеччині обірвалося життя воїна із Шепетівщини

Читайте у цій рубриці



На війні обірвалося життя штаб-сержанта із Шепетівщини
На Донецькому напрямку під час виконання бойового завдання загинув навідник із Шепетівки
На Донеччині обірвалося життя воїна із Шепетівщини
Трагічно загинув сержант Шепетівського батальйону ТРО
Сім місяців старшого сержанта із Шепетівщини вважали зниклим безвісти
Чому американський бізнес зацікавлений інвестувати в українську оборонку
FacebookTelegramViberWhatsAppX