У Смоленській області рф обладнують концтабір для проведення тортур та отримання дізнань від військовополонених українців

У Смоленській області рф обладнують концтабір для проведення тортур та отримання дізнань від військовополонених українців

Від партнерських правозахисних організацій отримано інформацію про місця розміщення наших взятих у полон захисників у рф. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у фейсбуці.

Приміщення слідчого ізолятора при ФКУ-ИК 1 УФСИН по Тульскій області (селище Комсомольський) звільнено під 100 українських військовополонених. З адміністрацією проведено ретельний інструктаж ФСБ, крім того, співробітники служби також розмістилися в установі для «роботи» з полоненими.

Військовополонених збройних сил України утримують у колоніях ГУФСІН Росії у Ростовській області. Для цих цілей розселили відразу дві пенітенціарні установи на півдні Росії — зараз це фактично концтабори для військовополонених та наповнюються за рахунок захоплених на полі бою українських солдатів.

«Контролем за військовополоненими займаються співробітники ФСВП, ФСБ, Росгвардії та секретні агенти з-поміж засуджених-активістів, багатьох з яких етапували з катівень інших установ виконання покарань. Офіційного перепрофілювання в’язниць у табори для військовополонених, як цього вимагає міжнародне гуманітарне право, не було», — зазначила посадовиця.

Окрім того, додала:

«Для утримання українських військовополонених відведено «Вяземський концтабір» СІЗО-2 (у Вязьмі) УФСІН у Смоленській області. Його обладнують під проведення тортур та отримання дізнань із військовополонених. Українців утримуватимуть і в Малій психіатричній лікарні при СІЗО — відомій за межами росії катівні для «непокірних». Правозахисники повідомляють про розміщення українців в СІЗО-2 УФСІН по Брянській області (Новозибків), СІЗО-2 Таганрога та СІЗО москви».

Розміщення українських військовополонених в рф грубо суперечить статтям 22, 97 Женевської конвенції 1949 року про поводження з військовополоненими.

«Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти порушень рф прав громадян України», — наголосила Людмила Денісова.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині вночі збили три ворожі цілі
Експосадовиця банку привласнила майже 8 млн грн допомоги родичам загиблих військових
У Львові поховають загиблого прикордонника з Шепетівщини
«Батьківське серце» вручили донечці загиблого Героя з Нетішина
У місті на Шепетівщині відкрили алею на честь загиблих на війні захисників
Працівник ТЦК плюс стоматолог: на Хмельниччині прикрили корупційний тандем

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині вночі збили три ворожі цілі
У Львові поховають загиблого прикордонника з Шепетівщини
Спецпризначенець Зима із Хмельниччини потрапив на війну в 19 років
Росія вербує найманців з країн Африки, Азії та Латинської Америки: чому їдуть на смерть?
Потужна ворожа атака: у прокуратура повідомили, що пошкоджено на Шепетівщині
На Хмельниччині з-під завалів будинку дістали дівчину (Відео)
FacebookTelegramViberWhatsAppX