Росія втягнула у війну 8 дітей: нестимуть відповідальність і неповнолітні, і їх батьки 

Росія втягнула у війну 8 дітей: нестимуть відповідальність і неповнолітні, і їх батьки 

Офіс Генерального прокурора України зафіксував вісім випадків втягування Росією українських дітей у війну проти нашої держави.

«Діти. Українські діти. Коробить від думки і дуже болить, що їх використовують цинічні безсердечні злодії у війні. Це війна росії проти українських дітей та із залученням українських дітей», — написала генпрокурор Ірина Венедіктова на своїй сторінці у фейсбуці.

У ювенальних прокурорів два фокуси — діти-жертви і діти в конфлікті із законом. Під час війни, яку розв’язала рф на нашій землі, вже постраждали більше 584 дітей, 208 із них вбиті загарбниками.

«І це тільки ті дані, які ми можемо офіційно підтвердити. Скільки їх у блокадному Маріуполі та на окупованих територіях — страшно навіть уявити», — уточнила Ірина Венедіктова.

Втім росія нищить наших дітей і в інший спосіб — втягуючи їх у збройний конфлікт. Вона труїть їхні душі та змушує брати опосередковану участь у зборі чи передачі військової інформації окупантам, транспортуванні зброї тощо. І це є прямим порушенням вимог ст. 38 Конвенції ООН про права дитини.

«Наразі ми зафіксували участь 8 дітей у таких діях. На Харківщині 12-річний підліток за допомогою мережі Інтернет та телеграм каналів надсилав інформацію щодо розташування техніки, блокпостів та військових ЗСУ з наміром отримати за це грошову винагороду. Аналогічний факт був і в Луганській області», — йдеться у дописі.

У Чернігівській області під час окупації одного з сіл неповнолітній місцевий мешканець отримав від представників збройних сил рф завдання проводити розвідку позицій ЗСУ. А щоб продемонструвати прихильність та підтримку окупантам пов’язав на руці та нозі червоні пов’язки та робив разом з ними обхід території села. При цьому 16-річний хлопець «наводив» ворогів на помешкання, власники яких мають стосунок до правоохоронних органів чи військових підрозділів України та володіють зброєю. Також він показував їм, де можна розжитися харчами, тютюном та алкоголем. Наразі підліток затриманий і з ним працюють органи досудового розслідування України.

На Харківщині місцевий 17-річний мешканець поширював через YouTube-канал хвалебні матеріали на підтримку дій агресора в Україні.

А в одній із західних областей України троє школярів, заради розваги, телефонували випадково вибраним абонентам з пропозицією встановлення так званих «міток». За оперативного реагування спецслужб учні були негайно викриті.

«За українським законом відповідальність за такі вчинки дітей несуть, у тому числі, батьки. І їхнє завдання пильнувати і вберігати їх від цього. Але згубний вплив і дії рф в процесі, який ми нині спостерігаємо — надважливий фактор і ми разом маємо захистити наших дітей від інфікування російським злочинним режимом і втягування у війну», — зазначила генпрокурорка.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині на хабарі взяли голову ВЛК
Навідник із Шепетівщини вісім місяців вважався зниклим безвісти
Терміновий збір: захисникам із Шепетівщини, що в 3-ій ОШБ, дуже потрібне авто
За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Внаслідок влучання дрона загинув молодий воїн із Шепетівщини
На Хмельниччині діти вже місяць сидять без світла в будинку: батьки не відреагували на заклики поліції 

Читайте у цій рубриці



Навідник із Шепетівщини вісім місяців вважався зниклим безвісти
Терміновий збір: захисникам із Шепетівщини, що в 3-ій ОШБ, дуже потрібне авто
Внаслідок влучання дрона загинув молодий воїн із Шепетівщини
На Харківщині загинув 37-річний воїн із Шепетівщини
Майже 9 місяців старшого сержанта із Шепетівщини вважали безвісти зниклим
Тіло загиблого офіцера з Шепетівщини 2 роки було на окупованих територіях: на сайті Президента зареєстрували петицію
FacebookTelegramViberWhatsAppX