Мешканці Хмельниччини під час посиленого карантину зможуть отримати паспорти

Мешканці Хмельниччини під час посиленого карантину зможуть отримати паспорти

Під час «червоної» карантинної зони Міграційна служба працюватиме у штатному режимі та надаватиме адміністративні послуги мешканцям області у повному обсязі. Про це зазначив начальник УДМС області Олег Паньков.

Олеже Михайловичу, з 7 по 18 квітня Хмельницька область знаходиться в режимі «червоної зони». Розкажіть, будь ласка, за яким графіком роботи працюватимуть підрозділи служби?

— Епідемічна ситуація в Україні продовжує лишатись напруженою, тим більше, що ми увійшли в число тих областей, які наразі перебувають у «червоних зонах», проте, графік роботи Міграційної служби області не змінюється, тому ми й надалі надаватимемо адміністративні послуги громадянам за умови дотримання санітарно-епідеміологічних норм.Якщо особа не зареєстрована на території області, чи може вона звернутись до підрозділу служби для отримання адміністративних послуг?

— Так, може. Адже на період дії карантинних заходів отримати паспорт громадянина України у формі ID-картки — вперше, у разі закінчення терміну дії, втрати, при обміні паспорта «старого зразка» на ID-картку за бажанням або ж вклеїти фото до паспортної книжечки можна у будь-якомупідрозділі Міграційної служби області незалежно від реєстрації місця проживання.Однак, враховуючи суттєве загострення епідемічної небезпеки, без нагальної потреби звертатися до підрозділів Міграційної служби не варто. Усі необхідні консультації можна отримати дистанційно, не ризикуючи власним здоров’ям. Зокрема, звернутися до Управління можна електронною поштою, через офіційну сторінку у соціальній мережі Facebook або у телефонному режимі. На час карантину ми посилили «гарячулінію», щоб оперативно консультувати мешканців області з міграційних питань. Усі контактні дані є на сайті ДМС України.

Якщо паспортний документ вже є виготовлений, або ж, наприклад, особа оплатила послугу, проте, не встигла нею скористатись, що робити в таких випадках?

— Однозначно не хвилюватись! В таких випадках, громадянам варто пам’ятати 3 речі, зокрема:

  • у період дії карантину документи, які не були отримані заявниками, знищенню не підлягають;
  • якщо послуга ДМС уже попередньо оплачена — цією квитанцією можна скористатися після закінчення карантину;
  • якщо паспортний документ вже готовий до видачі — його можна отримати після скасування карантинних обмежень.

Ви згадали про «гарячу лінію» Управління, чи можете сказати за яким номером телефону можна звертатись мешканцям області?

— У разі виникнення питань, які входять до компетенції Міграційної служби, громадяни можуть звертатись на телефонну «гарячу лінію» Управління: (0382) 65-03-06 та (093) 273-85-10. Графік роботи: з понеділка по четвер з 09:00 до 18:00 та у п’ятницю з 09:00 до 16:45; обідня перерва з 13:00 до 13:45.

А як щодо захисту працівників у підрозділах Міграційної служби?

— Наші фахівці під час обслуговування громадян суворо дотримуються рекомендацій МОЗ — використовують засоби індивідуального захисту, щоб зберегти своє здоров’я і не наражати на небезпеку оточуючих. Усі підрозділи забезпечені санітайзерами, робочі поверхні електронних приладів для верифікації особи під час оформлення біометричних документів регулярно обробляються дезінфікуючими засобами. Окрім цього, працівниками служби на місцях постійно проводиться санітарно-гігієнічна обробка службових приміщень. Ми обмежуємо кількість відвідувачів, які одночасно знаходяться у підрозділі. На взаємне ставлення сподіваємося і від заявників наших послуг — користуйтеся захисною маскою, гумовими рукавичками. Не створюйте скупчення людей біля входу до підрозділу та пам’ятайте про необхідність дотримання безпечної відстані між людьми (щонайменше 1,5 метри). Подбайте про власну безпеку, бережіть себе та своїх рідних і будьте здорові.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині військові можуть відновити документи у будь-якому підрозділі міграційної служби
На кордоні молодик із Хмельниччини видавав себе за італійця
На Хмельниччині виявили росіянина-нелегала
На Хмельниччині виявили 56-річного росіянина
На Хмельниччині виявили нелегала з Вірменії
Син вважав свою матір зниклою безвісти в окупації, а вона перебувала на Хмельниччині: неймовірна історія об’єднання родини

Читайте у цій рубриці



Укрзалізниця на період шкільних весняних канікул призначає додаткові рейси: деякі курсуватимуть через Хмельниччину
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Прогнози невтішні. Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай
Сезон пожеж: рятувальники закликають не спалювати суху траву
У сусідню з Хмельниччиною область приїхав головний рабин України
КРАІЛ повідомила які заборони введено для реклами азартного бізнесу
FacebookTelegramViberWhatsAppX