167,7 млн гривень виплачено на Хмельнич­чині постраждалим від COVID-19

167,7 млн гривень виплачено на Хмельнич­чині постраждалим від COVID-19

В умовах карантинних обмежень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області у повному обсязі здійснює фінансування допомоги з тимчасової непрацездатності працюючим подолянам у разі хвороби, зокрема інфікування коронавірусом, невиробничих травм та догляду за хворими дітьми або членами родини. Про це йдеться на сайті Хмельницької ОДА.

Фінансування відповідної допомоги здійснюється управлінням в оперативному режимі — для забезпечення більшого соціального захисту у період карантину, кошти направляються управлінням упродовж одного робочого дня з моменту прийняття заяви-розрахунку від роботодавця. Крім того, з початку пандемії коронавірусної хвороби управління здійснює компенсацію втраченого заробітку кожній застрахованій особі, що перебуває на самоізоляції під медичним наглядом. Варто зазначити, Фонд соціального страхування України гарантує надання матеріального забезпечення у зв’язку із тимчасовою втратою працездатності застрахованих осіб, якщо хвороба триває і після звільнення».

За підсумками трьох кварталів поточного року управлінням виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області прийнято та опрацьовано від страхувальників заяв-розрахунків для надання допомоги з тимчасової втрати працездатності за 59,8 тис. листків тимчасової непрацездатності. На зазначену статтю видатків направлено 166,7 млн гривень.

За компенсацією втраченого заробітку звернулось 38,3 тис. працюючих. Загалом вони провели на лікарняному 614 тис. днів. Середньоденний розмір зазначеної допомоги у січні-вересні 2020 року зріс на 15,9 % порівняно з відповідним періодом 2019 року та склав 271,6 грн проти 234,3 грн у минулому році.

Крім того, у зазначений період на самоізоляції від COVID-19 перебувала 851 застрахована особа. За рахунок коштів Фонду соціального страхування України профінансовано 4584 дні перебування на лікарняних через самоізоляцію від коронавірусу на суму 882,5 тис. гривень.

Допомога по тимчасовій непрацездатності внаслідок хвороби або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві, а також через ізоляцію від COVID-19 виплачується Фондом соціального страхування України застрахованим особам, починаючи з шостого дня непрацездатності за весь період до відновлення працездатності або до встановлення МСЕК інвалідності, незалежно від звільнення, припинення підприємницької або іншої діяльності застрахованої особи в період втрати працездатності, у порядку та розмірах, встановлених законодавством.

Оплата перших п’яти днів тимчасової непрацездатності здійснюється за рахунок коштів роботодавця. Звільнення під час тимчасової непрацездатності не є підставою для відмови в оплаті лікарняного.

Нагадаємо, що розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності залежить від тривалості страхового стажу та складає 50 % середньої заробітної плати (якщо стаж не перевищує 3 років), 60 % (при стажі від 3 до 5 років), 70 % (від 5 до 8 років) і 100 % (якщо стаж — понад 8 років, або за наявності пільг відповідно до законодавства). Сума виплат від Фонду соціального страхування України за час ізоляції від COVID-19 складає 50 % середнього доходу незалежно від тривалості страхового стажу і 100 %середнього доходу — для медичних працівників.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


1 коментар до статті «167,7 млн гривень виплачено на Хмельнич­чині постраждалим від COVID-19»

  1. Дина Гордийчук коментує:

    Список людей які отримали,не смішіть людей


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



COVID та грип відступають. Що після них?
На території України циркулюють 29 субваріантів COVID-19
У Шепетівці масово йдуть до травматологів ті, хто перехворів на грип
У стаціонарі Шепетівської лікарні перебуває понад пів сотні хворих на грип і COVID-19
На Хмельниччині щотижня фіксують близько 3 летальних випадків через COVID-19, також є смерть внаслідок грипу
Заклади освіти Шепетівської ТГ переходять на дистанційне навчання

Читайте у цій рубриці



Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
70 тисяч гривень доплати для військових «на нулі»: ВРУ ухвалила постанову
FacebookTelegramViberWhatsAppX