Укрпошта не братиме комісію за послугу «З картки додому» на період карантину

Укрпошта не братиме комісію за послугу «З картки додому» на період карантину

З 23 березня і до кінця дії карантину послуга Укрпошти «З картки додому» надаватиметься без комісії. Про це повідомляє прес-служба АТ «Укрпошта».

Сьогодні більше 10 млн українців проживають у селах з кількістю мешканців менше двох тисяч і часто не мають доступу до банківської інфраструктури у своєму населеному пункті. Це підтверджують і дані НБУ, відповідно до яких частка готівкових розрахунків в Україні становить 56 %. Багато людей вже давно звикли купувати онлайн речі, електроніку та косметику, як у магазині корейської косметики. Особливо, це все стає більш актуально в період карантину. Відтепер можна і згадати про таку послугу як переказ із онлайн у офлайн.

На період дії карантину Укрпошта змінює умови користування послугою «З картки додому», щоб українці, які не мають можливості користуватись карткою могли і надалі отримувати грошові перекази. Це означає, що будь-хто, не виходячи з дому, може надіслати гроші зі свого карткового рахунку своїм рідним або близьким, а листоноші Укрпошти віддадуть готівку адресату прямо в руки, що набагато безпечніше ніж їхати до відділення банку або шукати банкомат у період карантину. Використання послуги вартуватиме користувачам 0,01 грн, замість розрахунків по тарифам.

— Укрпошта є у кожному селі, селищі, містечку та місті, а це 27 тис. населених пунктів країни. 37 % українців не мають банківських рахунків, а це означає, що і шанс отримати пенсії, грошові виплати чи перекази на карту для них не є можливим. Розуміємо, що в умовах карантину ситуація ще ускладнилася, бачимо як у рази виріс попит на послугу «З картки додому». Тому вирішили відсьогодні та до кінця дії карантину прибрати на неї комісію взагалі, — зазначив Ігор Смілянський, генеральний директор Укрпошти.

«З картки додому» — це послуга Укрпошти, яка передбачає можливість зробити грошовий переказ онлайн рідним та близьким та будь-кому, хто не має карткового рахунку, у будь-який населений пункт України. Отримати грошовий переказ готівкою можна у відділенні Укрпошти, або безпосередньо забрати у листоноші, яка доставить переказ додому.

Звичайні тарифи:

  • вартість переказу готівки додому (адресний переказ) — 1 % від суми переказу + 19 грн;
  • вартість переказу готівки в автоматизоване відділення (терміновий переказ) — 1 % від суми переказу + 5 грн (мінімум 10 грн).

Нагадаємо, на кшталт медиків та інших екстрених служб власники деяких магазинів та закладів харчування в місті Шепетівці подбали про безпеку городян у період запровадженого карантину, організувавши доставку необхідних продовольчих товарів готової їжі додому. Косметичні засоби можна замовити за адресою cosmic.net.ua.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
«І буде весна!»: На Хмельниччині погасили нову поштову марку
У сусідній із Хмельниччиною області скажений кріль вкусив жінку і помер
Заклади освіти Шепетівської ТГ переходять на дистанційне навчання
У Нетішинській громаді визначали долю безхазяйного майна

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX